Berghem Sport-aanvoerder Jacky van Deutekom kopt weg. (Foto: Ad Megens)
Berghem Sport-aanvoerder Jacky van Deutekom kopt weg. (Foto: Ad Megens)

'Berghem Sport hoeft voor niemand bang te zijn'

Voetbal 1.451 keer gelezen

BERGHEM | Berghem Sport kreeg vorige week van de KNVB te horen dat het alsnog promoveerde naar de eerste klasse. De Berghemnaren schrijven daarmee clubhistorie. "Het is prachtig voor de gehele vereniging", aldus aanvoerder Jacky van Deutekom.

In eerste instantie kreeg de titelkandidaat in de tweede klasse van de KNVB een 'nee' te horen op het promotieverzoek. Maar vanwege fouten bij de bond in de indeling veroverde de club alsnog een ticket voor de eerste klasse. "We hadden als spelersgroep al snel de knop omgezet en wilden ons opnieuw gaan focussen op de tweede klasse. Maar dat nu alsnog promotie volgt na een super half jaar, dan is dat een mooie beloning. Heel leuk nieuws voor de hele club die op deze manier een boost krijgt."

Spelersgroep
In de spelersgroep van Berghem Sport verandert vrijwel niets. Joël van den Berg gaat naar HVCH en de enige nieuweling is Joeri Theunisse, die van OJC Rosmalen terugkeert naar de club uit zijn woonplaats. "We hebben bij Berghem Sport een uitstekende mix met talenten en ervaren spelers. Het is mooi voor de jonge jongens dat we een stapje hoger zetten. Maar natuurlijk is het voor ons als oudere spelers ook geweldig. Een leuke uitdaging op een mooi niveau."

'Niets te verliezen'
Volgens Van Deutekom heeft Berghem Sport zeker iets te zoeken in de eerste klasse. "We gaan veel goede en voetballend sterke ploegen tegen krijgen, maar we hoeven voor niemand bang te zijn. Er is geen sprake van druk en we kunnen onbevangen het seizoen ingaan. We hebben zin in het nieuwe seizoen en hopen op veel derby's. Dat is het leukst voor de spelers, maar ook voor de supporters."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant