Berghem Sport hier tegen Heeswijk ontvangt SVSSS
Berghem Sport hier tegen Heeswijk ontvangt SVSSS

2H: Vol programma in de periferie van Carnaval

Voetbal 2.238 keer gelezen

Nog een keer knallen en dan kan een week later het carnaval losbarsten. Twee wedstrijden uit het linkerrijtje met Berghem Sport – SVSSS en natuurlijk Emplina dat gastheer speelt voor koploper Olympia'18. Onderin moet Volkel echt punten gaan pakken en liefst drie als het komende zondag Helvoirt ontmoet in de kelder van 2H. We gaan het zien als de aangekondigde storm 'Dennis' zich koest weet te houden.

Door: Peter Kuijpers

EVVC ontvangt zondag Volharding. EVVC speelde in 2020 nog maar één wedstrijd uit naar Prinses Irene. Trainer Antwan van Rijn blikt terug: "Het blijft toch altijd een vervelende tijd zo rond de jaarwisseling met de gesteldheid van de velden en de daarmee de meekomende afgelastingen. Gelukkig hebben wij nu een kunstgrasveld bij EVVC  en kunnen we goed trainen. En af en toe een oefenwedstrijd inlassen. Wel weer lekker als je dadelijk weer naar de regelmaat kunt van twee maal trainen en zondag een wedstrijd. Ook voor komende zondag is het weer twijfelachtig of er overal gevoetbald kan worden."


EVVC ontvangt Volharding (Foto Eric Elbers)

Domper
Het wordt voor de ploeg uit Vinkel de tweede wedstrijd waar tegenstander Volharding wél al twee wedstrijden speelde. Van Rijn: "Wij hebben inderdaad nog maar een wedstrijd kunnen voetballen waar we uit bij Prinses Irene een puntje mee namen dat is op zich prima. Echter de zware blessure van Rob van Dijk, die zijn kruisband scheurde, legt wel een grote domper op deze wedstrijd. Gerwin van de Boom is wel weer aan het mee trainen en kan nu geleidelijk fitter worden. Ik wil Volharding geen laagvlieger noemen. En van onderschatting aan onze zijde hoeft ook zeker geen sprake te zijn. Het is altijd weer afwachten of we de vorm van voor de winterstop weer te pakken hebben met drie overwinningen achtereen."  Op De Zwaan fluit scheidsrechter Mohamed Azarfane om 14.30 uur voor aanvang.

Berghem Sport – SVSSS
Trainer Willem van der Burgt kijkt nog even terug naar het stormweekend van afgelopen week: "Ja alles staat nog overeind. Het was allemaal te overzien maar toch blij dat we niet hebben gevoetbald met dat weer. Altijd een wisselvallige periode tot de carnaval, meestal wordt maar de helft van de geplande wedstrijden gespeeld en trekt het de competitie scheef. Maar ik ga er vanuit dat we zondag weer kunnen spelen in ons geval tegen SVSSS. Deze week ook nog een oefenwedstrijd tegen Margriet ingelast om in het ritme te blijven. Zoals het er naar uitziet zijn we op één schorsing na compleet en dat is een goed vooruitzicht. De uitwedstrijd uit bij SVSS verloren we met 1-0 door een penalty vlak voor tijd. Die middag hebben we weinig kunnen creëren. Een tegenstander met fysiek sterke spelers in de as en een geslepen spits in de persoon van Stefan Dekkers. Een gevaarlijke ploeg in de omschakeling, dus daar moeten we ons op instellen, maar verder zullen we vooral uitgaan van onze eigen kwaliteiten." Mooi teksten van de trainer van Berghem Sport. Op De Koppelsteeg fluit scheidsrechter Maik Opsteen uit het idyllische Keldonk om 14.30 uur voor aanvang.

DAW Schaijk – Vianen Vooruit
Het Schaijkse DAW heeft met de 1-6 winst een leuke schuiver naar boven gemaakt. Toch is het verschil met Vianen Vooruit aanzienlijk. Voor Vianen Vooruit wordt het zondag in Schaijk de eerste wedstrijd in 2020. Drie maal zag trainer Niels Voet de wedstrijd van zijn team niet doorgaan. Niet echt prettig. DAW heeft daar geen boodschap aan en gaat absoluut voor de punten. Met het leeglopen van de blessureboeg is de ploeg van trainer Rob van der Ven wat makkelijker gaan voetballen. Een meer dan open duel en de vraag hoe is Vianen Vooruit uit de winter gekomen. Zondag op Sportpark Den Heuvel ligt het antwoord waar scheidsrechter Janssen om 14.30 uur het sein tot voetballen zal geven.

Trainer Rob van der Ven van DAW Schaijk ontvangt Vianen Vooruit zondag

Venhorst – Heeswijk
Waarom denken we bij het zien van dit affiche altijd aan afgelastingen? Het kleeft een beetje aan de teams met revenuen uit het verleden. Joost Janssen trainer van Venhorst begint met een compliment: "Mijn compliment voor de KNVB om op zaterdag al duidelijkheid te creëren. Daardoor kon ik mijn spelers tijdig de opdracht geven om lekker op stap te gaan en nog langer uit te slapen. Hoogstwaarschijnlijk is dat namelijk de laatste mogelijkheid dit seizoen. Wij zijn 2020 goed begonnen met twee goede overwinningen op SVSSS en Prinses Irene. 6 broodnodige punten. Tom is inderdaad weer op de weg terug. Hij start en dan kijken we per wedstrijd hoelang hij kan spelen. Hopelijk zondag alweer 60 minuten. Hij wil graag dus soms moeten wij hem in bescherming nemen, er komen namelijk nog wedstrijden voldoende aan."

Oefenwedstrijd
Heeswijk ligt Venhorst wel vindt Janssen: "Spelen tegen Heeswijk zijn voor ons altijd leuke wedstrijden omdat beide teams er vol voor gaan. Als wij niet 100% inzet en overtuiging tonen dan gaat Heeswijk de punten mee naar huis nemen. Dat wil ik ten koste van alles voorkomen. Gisteren, vanwege de afgelasting van zondag en de slechte velden, een oefenwedstrijd bij Erp tegen Erp (1-1) gespeeld en ik ben tevreden met ons spel. Ook leuk om te zien dat de laatste 30 minuten drie jongens van de A1 invielen die het goed deden." Zondag zien de twee teams elkaar als een wedstrijd met de kwalificatie: duel uit de middenmoot al is het verschil met de rode lantaarn van Volkel maar drie punten. Een open duel waar scheidsrechter Tjerk Schelsema het duel om 14.30 uur aan gaat zwengelen.

Emplina – Olympia'18
Deze wedstrijd zal vooraf in Boxmeer niet als 'zekerheidje' ingecalculeerd worden. Daarvoor is Emplina een té sterke tegenstander  en dat weet ook Wil Beijer coach van Olympia'18: "Koploper zijn went nooit! We hebben de laatste weken niet optimaal kunnen trainen laat staan wedstrijden spelen. Emplina is een  voetballende ploeg, die graag op kunstgrasveld speelt. Ze hebben ook wisselende uitslagen geboekt, we zijn dus gewaarschuwd." Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Loontjens voor aanvang in Empel.

Programma voor zondag in 2H
EVVC-Volharding
Berghem Sport-SVSSS
DAW Schaijk-Vianen Vooruit
Venhorst-Heeswijk
Helvoirt-Volkel
Real Lunet-Prinses Irene
Emplina-Olympia'18

Stand:
1.Olympia'18 13-30
2.Berghem Sport 13-28
3.EVVC 13-20
4.SVSSS 13-20
5.Emplina 14-20
6.Vianen Vooruit 12-19
7.Prinses Irene 14-18
8.Venhorst 12-17
9.DAW Schaijk 13-16
10.Heeswijk 13-16
11.Helvoirt 14-15
12.Volharding 14-15
13.Real Lunet 14-15
14.Volkel 14-13

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant