Mooie derby zondag in Vierlingsbeek
Mooie derby zondag in Vierlingsbeek

2H: Derby's Volharding - Olympia'18 en Prinses Irene - EVVC mooie starters voor 2020

Voetbal 1.778 keer gelezen

Twee leuke wedstrijden openen 2020. Zonder de anderen tekort te doen, want elke wedstrijd heeft wel iets of zoals dat heet: zijn charmes. Prinses Irene startte afgelopen week al met een verrassende uitslag. De ploeg uit Nistelrode boekte een 0-3 zege bij Helvoirt. Ploegen in 2H, op Olympia'18 en Berghem Sport na, zijn volkomen aan elkaar gewaagd. Het verschil met de nummer drie en nummer twaalf bedraagt 'slechts' zeven punten. Amper op de helft lijkt er dan weinig reden voor paniek.

Door: Peter Kuijpers

Zondag zoals geschreven een paar leuke derby's waar Volharding er tegen Olympia'18 wel degelijk uitspringt. Trainer Johan Vullings kijkt er naar uit: "Zondag mogen we gelukkig de competitie hervatten. Dat er dan een derby op het programma staat is een leuke bijzaak. Zeker gezien het feit dat we tientallen jaren terug moeten gaan naar de laatste keer dat deze in competitieverband op de agenda stond. Dat maakt het natuurlijk leuk en speciaal voor alle voetbalsupporters en clubmensen van beide dorpen."

Johan Vullings, trainer van Volharding

Derbywinst
De winterstop is voorbij. Vullings kijkt terug, maar ook vooruit: "Na de korte winterstop hebben we een aanloop van drie weken naar de herstart. Daar waar we voor de winterstop vaak veel geblesseerden hadden, verliep dit nu ook niet zonder slag of stoot. Dit betekent dat we voor de wedstrijd van zondag nog vier geblesseerden spelers hebben en één speler die verhinderd is door werk. Desondanks zijn we bezig om het beter te gaan doen dan de afgelopen periode. Daar maken we kleine stapjes in. Natuurlijk kijken we uit naar het feit dat het dan ook weer om de punten gaat en je merkt dat de wil er is om dit met een derbywinst te starten. Ik verwacht een wedstrijd met veel strijd waar hopelijk ook veel publiek op afkomt."

Wil Beijer, trainer van Olympia'18  (Foto Peter Kuijpers)

Voetballen
Het verschil op de ranglijst tussen Volharding en Olympia'18 is vijftien punten in het voordeel van de koploper uiteraard. Trainer Wil Beijer weet dat hij met Olympia'18 het te kloppen team is. Toen we hem vandaag belden stond hij in de nuanceermodus. Beijer weet als geen ander dat hij met zijn huidige team favoriet is voor de titel, maar houd de kaarten stevig tegen de borst. Beijer: "Gelukkig gaan we weer voetballen. Na het spelen en trainen en in de mist merk ik aan de groep dat ze weer aan een echte wedstrijd toe zijn. Ik sla overigens Volharding veel hoger aan als waar ze nu staan. De punten verschillen niet zoveel en Volharding is een kwalitatief goede ploeg die wij absoluut serieus nemen, meer dan dat zelf. Het wordt een heel open wedstrijd qua resultaat. Het is maar net hoe het balletje valt. Gewoon keihard werken niet meer en niet minder. We hebben geen enkele reden om te denken dat het wel goed komt." 

Aanpassen
De werkelijkheid zegt dat Volharding in de degradatiezone staat en Olympia'18 de kampioensmodus hanteert op plek één. Dus Olympia'18 is favoriet zondag op Soetendaal: "Dat is een feit, ze staan in de degradatiezone en dat is niet lekker voetballen. Als ze verliezen van ons staan ze helemaal onderaan. Volharding heeft zeker de gave om met fases hoog druk te zetten, absoluut. Wij gaan ons zeker niet aanpassen en als we 'sterven' doen we dat in het harnas. Het is belangrijk dat we ons in deze beladen wedstrijd goed laten zien. Jammer dat hij niet op zaterdag staat. We hadden daar graag aan meegewerkt", aldus Beijer. Scheidsrechter Linders fluit in Vierlingsbeek om 14.30 uur voor aanvang.

Volkel – DAW Schaijk
Een wedstrijd van twee teams die punt gelijk op een elfde en twaalfde plek staan. Zelfs het doelsaldo is gelijk. Dus kunnen we hier spreken van een open strijd waar geen van beiden met wat ook voor tactische plannen ook zich zal verschuilen. Trainer Michiel Jans van Volkel: "De afgelopen weken hebben we een aantal oefenwedstrijden gespeeld met wisselende prestaties. Elk jaar zijn er in deze periode weer een aantal verrassende uitslagen. Het is nog even afwachten wie we komend weekend allemaal beschikbaar hebben, maar dat zal deze week blijken. Zondag gelukkig weer een competitiewedstrijd. Met DAW Schaijk treffen we een tegenstander met weinig geheimen voor elkaar. Leuk om tegen een aantal bekenden te spelen. Ik verwacht dat de verschillen ook nu weer klein zullen zijn.  Wij gaan er alles aan doen om 2020 te starten met een overwinning." Lambert van de Ven uit Heeswijk is zondag de scheidsrechter op De Eeuwsels.

Prinses Irene – EVVC
Een derby en wat voor een. Vooral de rivaliteit tussen de beiden supportersgroepen is significant maar altijd binnen het betamelijke. Een treffen uit het linkerrijtje heet zoiets. Twee teams die aan elkaar gewaagd lijken. Beiden volwaardige tweedeklassers die de koploper(s) scherp houden en een uitslag onvoorspelbaar is.Trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene is de sfeer van de derby wel duidelijk: "Inderdaad een derby met eergevoel voor velen naar ik heb begrepen. We hebben vorige week een droomstart gemaakt en uiteraard willen we die lijn doortrekken. Spelers met langdurige blessures beginnen weer fit te geraken. Voor twee spelers is deze wedstrijd waarschijnlijk net nog te vroeg en twee anderen kunnen hopelijk weer wat minuten maken.Met wat we zondag op de mat hebben gelegd kunnen wij verder bouwen en het moet ook vertrouwen hebben gegeven aan de groep. Hoop dat het weer een beetje mee werkt zodat er ook een echte derbysfeer ontstaat met veel toeschouwers." Zondag om 14.30 uur op De Schellen fluit scheidsrechter Tjerk Schelsema voor aanvang.


Artuur Spanjersberg (R) is weer hersteld (foto Hanny van der Linden)

Vianen Vooruit – Venhorst
Het kerstreces is door voetbalclub Vianen Vooruit goed besteed. Bovendien loopt de ziekenboeg weer wat leeg aan de Koekbaksestraat in Vianen. Trainer Niels voet vertelt: "We hebben er zin in om zondag weer te beginnen. Venhorst hebben we dit seizoen nog niet gehad. In kwaliteit kan het misschien zo zijn dat ze er een paar missen, maar als team staat er toch een goede ploeg op de mat. We hebben na de winterstop er een mooi weekend in Praag op zitten en zondag de eerste wedstrijd weer gespeeld tegen Nooit gedacht (1-1). Wat later begonnen omdat wij de laatste zondag voor kerst nog gespeeld hebben. Deze week hopen we weer compleet te raken, met spelers die geblesseerd zijn geweest. Jim Bogels heeft zondag na lange tijd weer 60 minuten gespeeld. Rob van Raay heeft nog niet meegedaan, Artuur Spanjersberg speelde 90 minuten en dat was verrassend. Artuur Is goed hersteld blijkt nu. Je vroeg of we al een vervanger hadden voor de stoppende Rob van Raaij. Op zijn plek hebben we een uitstekende jonge vervanger." Achter de schermen zijn veel clubs bezig met de samenstelling van het team komend seizoen. Dat is bij Vianen Vooruit zeker niet anders. Scheidsrechter Ko van de Ven uit Mill fluit om 14.30 uur voor aanvang in Vianen.

Heeswijk – Real Lunet
Op het fragiele hoofdveld van de Balledonkers speelt Heeswijk thuis tegen competitie laatste Real Lunet. Maar als er ooit een vertekend beeld was in een competitie, zijn het de nummers vijf tot en met nummer veertien in 2H dat wel. Het verschil is slechts vijf punten. Winst voor Real Lunet, dat weer wat herstelt lijkt, kan inhouden dat de ploeg uit Vught zomaar zes plekken omhoog stijgt. Zover is het nog niet. Trainer Stef Sijbers van Heeswijk was lange tijd uit de running door een virusziekte. De eerste vraag is dan ook: Hoe gaat het met je gezondheid? "Het virus is bijna voor honderd procent onder controle dus dat ziet er voor 2020 goed uit."

Afgedwongen
Sijbers komt nog even terug op de wedstrijd vorige week met DAW: "Ik las het verslag en dat was vooral geschreven vanuit een gefrustreerde trainer van DAW. Als je de wedstrijd gezien had zou een gelijkspel terecht geweest zijn. DAW had enkele goede kansen maar die hadden wij ook, dat wij dan een (overigens terechte penalty) krijgen vlak voor tijd hebben we dan misschien net iets meer afgedwongen dan DAW. De punten waren in ieder geval heel erg welkom. De geblesseerden komen langzamerhand terug maar aangezien het allemaal langdurige waren missen ze nog wedstrijdritme. Ook voor zondag gaan we er enkele missen en komen er enkele terug die al een tijdje geblesseerd zijn. Arjen Haast zal het dit seizoen niet gaan redden, maar is wel weer op het voetbalveld bezig. Van Real Lunet weten we dat ze, denk ik, individueel de beste spelers hebben en dat ze zo laag staan is dan ook verrassend. Het wordt zeker een lastige wedstrijd voor ons. zondag maar zoals iedere wedstrijd starten we met 0-0."  Scheidsrechter zondag is Rachid Hajo en die fluit om 14.30 uur voor aanvang.

Berghem Sport – Helvoirt
Voor competitie tweede Berghem Sport gaat ook zondag de bal weer rollen voor het 'eggies'. De bijkans succesvolle ploeg van trainer Willem van der Burgt sloot 2019 in mineur af uit bij een ontketend Real Lunet (5-0).  Het maakte in de nek-aan-nek race met Olympia'18 de ploeg uit Boxmeer winterkampioen. Van der Burgt: "De nederlaag tegen Real Lunet was vervelend maar ook verklaarbaar vanwege de snelle rode kaart en de ongelukkige tegendoelpunten. Zo'n wedstrijd waarbij alles verkeerd uitvalt zit er elk seizoen een keer tussen dus daar moeten we verder niets achter zoeken of van in paniek raken. We kijken met een goed gevoel terug op de eerste competitiehelft en proberen die lijn na de winterstop voort te zetten. Helaas zijn we niet compleet zondag vanwege de rode kaart (Thom van den Broek red.) in de laatste wedstrijd. Er zijn nog blessures die nog wat langer tijd nodig hebben om te herstellen. Het wordt wellicht wat improviseren voor zondag op bepaalde posities maar dat is geen reden om niet voor de overwinning te gaan tegen Helvoirt." Klare taal van de Berghem Sport trainer waar Johan Hodzelmans uit Roermond scheidsrechter is.

Programma voor zondag
Berghem Sport - Helvoirt
Volkel - DAW Schaijk
Prinses Irene - EVVC
Vianen Vooruit - Venhorst
SVSSS - Emplina
Volharding - Olympia'18
Heeswijk - Real Lunet

Tweede klasse H:
1. Olympia'18 12-27
2. Berghem Sport 12-25
3. Vianen Vooruit 12-19
4. EVVC 12-19
5. Prinses Irene 12-17
6. SVSSS 12-17
7. Emplina 12-17
8. Helvoirt 12-15
9. Venhorst 11-14
10. Heeswijk 11-13
11. Volkel 12-13
12. DAW Schaijk 12-13
13. Volharding 12-12
14. Real Lunet 12-12

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant