Hendry Bloks.
Hendry Bloks.

Bloks: 'De sporters zijn er vol voor gegaan'

Sport 324 keer gelezen

In aanloop naar de Osse Sportawards op maandag 27 januari sprak het Sport Expertise Centrum met sporters en betrokkenen over het succesvolle sportjaar dat ze achter de rug hebben. In de laatste aflevering blikken ze terug met taekwondocoach Hendry Bloks.

Kun je wat meer over jezelf kunnen vertellen en over je prestaties in 2019?
"Ik ben trainer en coach bij Taekwondovereniging Taekyon Berghem. Daarnaast ben ik de bondscoach van het nationale team. De sporters die ik train en coach hebben gouden en bronzen medailles behaald op het WK Taekwondo in Schotland."

Ben je zelf ook nog actief als sporter?
"Ik ben sinds 2013 gestopt met wedstrijden, maar heb daarvoor 20 jaar lang wedstrijden gedraaid. Mijn beste prestaties zijn een tweede plaats op het WK in Australië en een derde plaats op het WK in Nederland. Daarnaast ben ik meervoudig Europees en Nederlands kampioen. Vanaf 2006 tot en met 2013 heb ik ieder jaar op het podium gestaan bij het EK."

Hoe heb je het WK Taekwondo dit jaar ervaren?
"Ik heb genoten van het WK, maar bovenal van mijn sporters en de verbroedering en samenwerking van mijn sporters met de andere sporters uit Nederland. Elkaar aanmoedigen en steunen en er voor elkaar zijn. Het is een individuele sport en je moet het dus allemaal zelf doen. Ondanks dat zag ik een hele goede teamspirit tussen mijn sporters, maar ook met de sporters van de andere verenigingen. Het is altijd mooi en leuk om dit te zien, maar ook erg fijn om te zien dat een sport meer is dan een sport en dat je hierdoor andere mensen leert kennen en elkaar wilt steunen en helpen. Dit was naast de geweldige prestaties van de leden erg mooi."

Wat is in je ogen doorslaggevend geweest voor de behaalde prestaties van uw sporters tijdens het WK Taekwondo?
"Doorzettingsvermogen en alles ervoor geven wat ze in zich hadden zijn voor mij echt doorslaggevende factoren geweest. De sporters zijn er vol voor gegaan en hebben tot de laatste seconde er alles aan gedaan om de winst binnen te houden of hebben geprobeerd de winst binnen te halen."

Wat is je doel en ambitie voor het jaar 2020?
"Ik hoop dat de sporters die nu een prijs hebben behaald dit door kunnen zetten en dat ze in 2020 allemaal mee kunnen doen aan het EK. Daarnaast hoop ik weer nieuwe leden te kunnen motiveren om wedstrijden te gaan draaien. De wedstrijdgroep van Taekyon Berghem hoop ik zo uit te kunnen gaan breiden."

Wat verwacht je van de Osse
Sportawards?

"Dit jaar is het in theater De Lievekamp en dit is een andere locatie dan voorgaande jaren. Vroeger was het ook in De Lievekamp, alleen toen ben ik er nooit geweest. Dit komt omdat toen alleen sporters gehuldigd werden die sporten beoefenden die erkend zijn door NOC*NSF. Dit is toen het Sport Expertise Centrum het is gaan organiseren veranderd en daar ben ik heel erg blij mee. Daarom ben ik erg benieuwd hoe het in De Lievekamp zal zijn en ik kijk ernaar uit om daar aanwezig te zijn en te zien hoe alle kampioenen gehuldigd worden."

Genomineerden
Naast het huldigen van de kampioenen worden tijdens de Osse Sportawards de winnaars van de titels sportman, sportvrouw, sportteam en sporttalent van het jaar 2019 bekendgemaakt. Via stemrondes is de Keuzecommissie tot de lijst met genomineerden gekomen. Zie hieronder voor de genomineerden.

Sportman van het jaar:
-Jan van Tongeren (handboogschieten)
-Milco Abrahams (trampolinespringen)
-Mitchell van Bergen (voetbal)

Sportvrouw van het jaar:
-Bodine Schoenmakers (taekwondo)
-Martine van Onna (zwemmen en waterpolo)
-Sanne Voets (paardensport)

Sportteam van het jaar:
-Olympia'89/DOS'80, heren 1 (handbal)
-s.v. O.S.S.'20, heren 1 (voetbal)
-TOP Oss (voetbal)

Sporttalent van het jaar:
-Elise Uijen (wielrennen)
-Jannes Beuker (alpineskiën)
-Laurens Wilms (judo)

Stimuleringsaward
Op 27 januari wordt ook de Sportakkoord Stimuleringsaward uitgereikt, is er aandacht voor Unieke Sporters en worden alle sporters met een behaalde Nederlandse titel of met een podiumplaats op een EK of WK in het sportjaar 2019 gehuldigd.

Kaartverkoop
Wil je aanwezig zijn tijdens de Osse Sportawards? Kaartjes voor de avond zijn verkrijgbaar via de website www.sport-expertise-centrum.nl. De aanvang is 19.30 uur, de Grote Zaal van De Lievekamp gaat om 19.00 uur open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant