Prins Sjoerd d'n Urste

Prins Sjoerd d'n Urste `18 /`19

Sjoerd van de Veerdonk (41)

Adjudant: Jan van de Camp
Spreuk: ’N GOEI MOAT DOET WONDEREN

Anekdote

Stichting carnaval Berghem mocht afgelopen jaar naar het Provinciehuis in Den Bosch om zich met een grote groep te presenteren op het Provinciehuis in Den Bosch. Andere jaren mochten de prins en adjudant samen met 1 of 2 personen naar het provinciehuis op bezoek komen bij de Commissaris van de Koning, maar dit jaar was het anders. Er mochten maximaal 50 mensen meekomen om het Knollenrijk te presenteren… we kwamen met ruim 100 mensen! De Raad van Elf, Bestuur, Bezige meisjes, Sticarda's, Jeugdraad met de commissie Jeugd en een hele grote XL Kapel! Het dak ging eraf en we hebben ons samen met de burgemeester goed gepresenteerd aan heel Brabant!


Herinnering

Bij de eerste avond in de grote tent van de Merx werden adjudant Jan en ik op het eind van de avond op de schouders door de feesttent naar het podium gedragen om vervolgens op het podium met de band nog even verder te feesten. Een TOP begin van een super carnaval. Op de laatste dag heb ik een Gouden Knol mogen opspelden bij Willy Gremmen. Bij een bomvolle Dort waren heel veel familie en vrienden aanwezig om Willy te verrassen met deze meer dan terechte onderscheiding.


Vermelding

Na 33 jaar herhaalt de geschiedenis zich, nadat mijn vader Dorus II in 1985-1986 prins van het Knollenrijk was mocht ik in 2018-2019 de scepter zwaaien. Vader en zoon allebei als Jubileumprins is iets waar ik erg trots op ben.