Berghem won met 3-1 van Venhorst Foto Eric Elbers

2H: EVVC schlemiel van het weekend, DAW haalt uit tegen Real Lunet en is veilig

Voetbal 3.174 keer gelezen

Het werd nog bloed spannend op de laatste speeldag in 2H. EVVC had de opdracht om drie punten te halen bij SSS'18. Daarin is het niet geslaagd en gaat de nacompetitie in. Berghem Sport en Emplina redde het vege lijf al is het met de voeten nat. SSS'18, Helvoirt en grote favoriet Real Lunet maken zich op voor het toetje van dit seizoen: de nacompetitie, die zondag van start gaat.

EVVC heeft zich niet veilig kunnen spelen in Overloon. De eerste kansen waren voor de bezoekers uit Vinkel, maar Bas Joosten en Koen Voesten gaven de Overloners een 2-0 voorsprong. Nog voor rust was het Edgar Glaudemans die verkleinde naar 2-1. Na rust was het Mark van de Ven die de gelijkmaker achter Thomas Massop schoot. EVVC had aan één punt niet genoeg en ging voor de winst. Dat werd de club fataal waar in de 85e minuut de 17-jarige debutant Willem Verstraaten SSS'18 op winst schoot en EVVC naar de nacompetitie verwees.

Joep Offermans
Sportclub Irene speelt nacompetitie dat stond vooraf aan het duel met Erp al vast. Sportclub Irene leidde met de rust met 1-0 en maakte na een kwartier in de tweede helft zelfs 2-0. Nadat Luuk Barten (stopt) zijn publiekswissel kreeg en Dré Scheepers hem verving, was het Ruud Delissen die op afleggen van de vijftienjarige debutant Joep Offermans er 2-1 van maakte. In de slotfase was het Bob Verhagen die een inzet van Joost van Dijk binnen tikte en was het gelijkspel een feit.

Niek van Zutphen (1) neemt afscheid van Heeswijk (Foto Hans Heesakkers)

Donny van Herpen weer op scherp
Emplina won uit bij Helvoirt met 1-3 en speelde zich veilig ten koste van EVVC.  Heeswijk won eindelijk weer eens. Het al gedegradeerde Sparta'18 werd met 4-3 geklopt. Stef Adank, Tom Sleddens, Coen van Beljouw en Max Sluiter schoten ze binnen voor Heeswijk waar Niek van Zutphen bloemen kreeg bij zijn afscheid en terugkeert naar VOW. Berghem Sport wist zich via van Venhorst vrij te spelen van nacompetitie. Voor rust scoorde Jacky van Deutekom en Donny van Herpen. In de 42e minuut kwam Venhorst op 2-1 door een benutte strafschop van Luuk van den Boogaard. Volgens de lezing uit Berghem moet de uitslag 3-1 zijn wat volgens het bestuur door de arbiter van dienst is gewijzigd. De treffer kwam op naam van Donny van Herpen. Na afloop werd er afscheid genomen van keeper Joep Hoefnagels die naar buurman O.S.S.'20 vertrekt. Trainer Joost Janssen van Venhorst vond dat zijn team de vijf a tien procent extra inzet miste die nodig zijn om tot resultaat te komen.

Donny van Herpen op weg naar een van zijn twee treffers (Foto Jo van Herpen)

DAW speelt zich veilig
DAW haalde ongenadig hard uit tegen het bezoekende Real Lunet. DAW werd al in de eerste minuut in het zadel geholpen. Een fout van Real Lunet werd afgestraft door de Schaijkenaren. Real Lunet liet zien dat het kan voetballen, maar DAW maakte de kansen af. Goudhaantjes Corik Megens en Bart Vos waren beiden goed voor twee doelpunten. Rick van Aalst bekroonde zijn goede vorm met een gestopte strafschop. Eindresultaat 5-0 voor de oranjehemden. De Schaijkenaren speelden zich daarmee met de jonge spelersgroep veilig.

Volharding - Vianen Vooruit (Foto Hanny van der Linden)

Volharding sluit goed af
Volharding sloot de competitie op eigen veld af met een 3-0 overwinning Volharding heeft alleen al om die reden het seizoen 2018-2019 vanmiddag prima afgesloten. Op het eigen sportpark Soetendaal werd de nummer vier in de stand promovendus Vianen Vooruit ruim met 3-0 verslagen. Daardoor eindigden de rood-witten de voetbaljaargang op een mooie vijfde plek op de ranglijst. Captain Mark Blenckers was één van de doelpuntenmakers tegen Vianen en hij mag zich daardoor kronen tot clubtopscorer met dertien doelpunten, als middenvelder nota bene. Kas van den Bosch -die vandaag ook trefzeker was- en de geschorste Tim Brouwer troffen ieder elfmaal doel. Zelf hield Volharding vandaag overigens pas voor de derde maal dit seizoen het doel schoon.