Zwaar weekend voor trainer Willem van der Burgt met Berghem Sport
Zwaar weekend voor trainer Willem van der Burgt met Berghem Sport Foto: Jo van Herpen

2H: Druk en belangrijk weekend voor Berghem Sport, Erp en SSS'18 op kampioenskoers

Voetbal 2.633 keer gelezen

We kunnen er kort over zijn: het is gewoon razend spannend in deze klasse. Zowel onderin als de kampioenstrijd in 2H zijn super actueel. Als voorloper voor de kraker volgende week in Erp mogen Erp en SSS'18, bij respectievelijk Helvoirt en Sportclub Irene proberen schadevrij uit dit weekend te komen. Berghem Sport speelt een dubbel, eerst vanavond (donderdag) in Tegelen tegen Sportclub Irene en zondag thuis tegen Vianen Vooruit. Onderin is het voor heel het rechterrijtje nog ellebogenwerk om een veilig heenkomen te zoeken.

Door: Peter Kuijpers

Dat de wedstrijden voor voetbalclub Berghem Sport vanavond en zondag bepalend zijn is wel duidelijk. Dat hoef je trainer Willem van der Burgt niet op attent te maken. Van der Burgt: "Inderdaad de komende twee wedstrijden moeten we resultaat halen om de aansluiting te houden dat is duidelijk. We zitten in een moeilijke fase en dan zullen we er als team moeten staan en hard moeten werken om er weer bovenop te komen. Drie punten zijn de beste medicijn en als we dat vanavond voor elkaar krijgen biedt dat weer perspectief voor de laatste drie wedstrijden."

Heeswijk – Real Lunet
Voor Heeswijk is het in een grote leunstoel achterover leunen en de competitie af te sluiten met een plek in het linkerrijtje. In theorie gloort er nog wel wat, maar de geloven zelfs de nuchtere Heeswijkers niet in. Real Lunet gaat voor periode drie of overname en Heeswijk zou periode drie volledig op zijn kop zetten met winst op de ploeg uit Vught komende zondag. Trainer Stef Sijbers: "Kans op een prijs is er inderdaad niet, dus gaan we kijken waar we de prioriteiten leggen. We zijn al, met volgend seizoen bezig. Natuurlijk willen we winnen en gaan we er alles aan doen om onze sportieve plicht te vervullen."  Mike Opsteen fluit op Balledonk om 14.30 uur voor aanvang.

Volharding – EVVC
Het gemis van sterspeler Gerwin van den Boom speelt de ploeg uit Vinkel behoorlijk parten. De scorende flankspeler van de Vinkelaren knapt wel op met een knieblessure, maar zijn rentree is nog even uitgesteld. De Vinkelaren zijn nog lang niet veilig en de komende drie wedstrijden zullen gaan bepalen wie de nacompetitie in moet. Sparta'18 zou bij verlies zondag thuis tegen Venhorst al eens definitief gedegradeerd kunnen zijn. Het belang voor EVVC ligt weg te blijven uit de nacompetitie zone. De 'pech' die de Vinkelaren hebben is dat er op Soetendaal nog volop gestreden wordt voor periode-3. Scheidsrechter Peeters fluit daar om 14.30 uur voor aanvang.



Ruud Vermeer en Johan Vullings beiden met grote belangen zondag 

Vol voor de winst
Trainer Johan Vullings van Volharding blikt nog kort terug op afgelopen zondag: "Wij  wilden, naast de intentie om voor winst te gaan, vooral niet te veel schade oplopen." De wedstrijd was voor periode-2 en niet belang voor de komende periode. "Juist, dit omdat er nu in de laatste drie wedstrijden nog iets te halen valt. Met drie punten achterstand op Real Lunet willen we vol voor deze periode gaan. Helaas zijn we echter zondag met twee blessures niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Ik verwacht dat beide niet kunnen spelen zondag. Zondag treffen we met EVVC een ploeg die ook fysiek zeer sterk is en voorin spelers hebben lopen die het een tegenstander zeer lastig kunnen maken. We gaan verder uit van eigen kracht en spelen dus vol voor winst, dat lijkt me duidelijk."

Sparta'18 – Venhorst
Een cruciale zondag voor beiden. Bij verlies is degradatie nog een kwestie van tekenen bij het kruisje voor de ploeg uit Sevenum. Bij verlies van Venhorst kan de ploeg zo op plek twaalf of dertien terecht komen. De belangen liggen hoog komende zondag en kijkt men in Venhorst gespannen uit wat Berghem Sport gaat doen vanavond (donderdag) in Tegelen bij Sportclub Irene. Met de ervaren scheidsrechter Franssen is dit duel in goede handen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op 't Spansel.



Heeswijk en Erp troffen elkaar een paar weken geleden

Helvoirt – Erp
Voor Erp een belangrijk duel waar puntverlies desastreuze gevolgen kan hebben. We gaan er wel even vanuit dat SSS'18 geen schade oploopt bij Sportclub Irene dat in degradatiegevaar verkeert.  Erp treft bij Helvoirt een team dat zich als winnaar van periode 1 warm probeert te spelen voor de nacompetitie. Pijntjes mogen genezen dat weer wel. De grootste belangen liggen bij de bezoekers uit Erp. Scheidsrechter De Kleine fluit om 14.30 voor aanvang aan de Sportlaan in Helvoirt.

DAW – Emplina
DAW deed zondag met de winst op Volharding goede zaken zoals dat heet. Ruw ingeschat spelen de Schaijkenaren zich vrij als er zondag gewonnen wordt van Emplina. De ploeg uit Empel echter moet eveneens de strijd aan voor klassenbehoud en staat slechts drie punten onder DAW. Dus kort gezegd er kunnen zondag zaken gedaan worden op Den Heuvel. Trainer Rob van der Ven kijkt vooruit maar ook terug: "Afgelopen zondag was daar eindelijk de beleving en felheid die we nodig hebben in deze fase van de competitie. Dit was zonder twijfel de basis voor de overwinning op Volharding. Ook zondag tegen Emplina zal alles moeten wijken voor een goed resultaat. Bij winst spelen we ons misschien al veilig, maar bij een nederlaag zouden we zomaar in de problemen kunnen komen. Destijds bij Emplina wonnen we weliswaar, maar waren zij de beter voetballende ploeg. Mocht dit zondag weer zo zijn, dan teken ik er voor, dat lijkt me duidelijk" ,aldus de trainer van DAW Rob van der Ven.

Sportclub Irene - SSS'18
Op 20 april, drie weken geleden zondag, speelde SSS'18 voor het laatst een competitieduel. De pijntjes hebben in deze mini voorjaarstop goed kunnen genezen. De club lijkt klaar om de laatste drie duels met verve in te kunnen gaan. Trainer Ruud Vermeer blikt terug en vooruit: "De afgelopen weken hebben we wat meer rust gehouden in het weekend. Doordeweeks hebben we lekker getraind. Deze week gaan de intensiteit van trainingen weer wat omhoog om zondag zo fris en goed mogelijk voor de dag te komen in Tegelen. De afgelopen twee zondagen heb ik gebruikt om de komende tegenstanders nog eens te bekijken. We krijgen een mooi slot van de competitie waar het zowel boven- als onderin spannend is en blijft.



Ruud Vermeer bezocht de komende tegenstanders (Foto Peter Kuijpers)

Kwartje
Vermeer stelt zich (te?) bescheiden op: "Voor ons is het seizoen al geslaagd met het behalen van de tweede periode. Dit was vooraf aan het seizoen de doelstelling. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om kampioen te worden. Dit betekent wel dat we alle drie de wedstrijden dan mogen gaan winnen. Wanneer het kwartje de komende wedstrijden weer de goede kant op gaat vallen dan hebben we nog steeds een reële kans. Op de juiste momenten moet je het geluk ook een beetje aan je zijde hebben. De laatste wedstrijden was het in balbezit niet voldoende van kwaliteit en heeft het ook niet altijd mee gezeten. Dit was andere wedstrijden daarvoor wel het geval. Meestal over een geheel seizoen gezien kun je dat wel aardig tegen elkaar wegstrepen. Wij kijken uit naar de laatste drie wedstrijden van het seizoen en gaan zondag in Tegelen hard werken om drie punten mee naar huis te nemen." Duidelijke taal gesproken door de trainer van SSS'18.

Donderdag 9 Mei
Sportclub Irene - Berghem Sport 2-2

Programma tweede klasse H:
Sportclub Irene - Berghem Sport
Berghem Sport - Vianen Vooruit
Heeswijk - Real Lunet 
Volharding - EVVC
Sparta'18 - Venhorst
Helvoirt - Erp
DAW - Emplina
Sportclub Irene - SSS'1

Stand: 
1. Erp 23-45
2. SSS'18 23-43
3. Real Lunet 23-41
4. Vianen Vooruit 23-37
5. Volharding 23-34
6. Heeswijk 23-34
7. Helvoirt 23-33
8. DAW 23-29
9. EVVC 23-27
10. Venhorst 23-27
11. Emplina 23-26
12. Sportclub Irene 23-26
13. Berghem Sport 23-24
14. Sparta'18 23-17

Periode-3
1.Real Lunet 6-16
2.Volharding 6-13
3.Erp 6-11
4.Vianen Vooruit 6-9
5.Heeswijk 6-9

Helvoirt en SSS'18 werden al winnaar van periode 1 en periode 2

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant