Berghem Sport en DAW schreeuwen om punten
Berghem Sport en DAW schreeuwen om punten Peter Kuijpers

2H: Top 3 rust uit; strijd voor klassenbehoud barst los

Voetbal 1.819 keer gelezen

Het wordt bijzonder spannend in 2H. Zowel in de top als onderin wordt het nagelbijten voor de deelnemers. Zondag in het laatste inhaalprogramma gaat de strijd alleen om de posities onderin. Waar Berghem Sport nog op donderdag 9 mei uit moet naar Sportclub Irene. De kampioenskandidaten genieten nog van een vrij weekend en maken zich op voor de Grand Finale die op 12 mei van start gaat.

Door: Peter Kuijpers

Na zondag zijn ook in 2H, op Sportclub Irene en Berghem Sport na, alle restanten weggepoetst. De ploeg uit Berghem reist volgende week donderdag nog af naar Tegelen voor het nog openstaande duel met Sportclub Irene. De wedstrijd telt als enige mee voor periode 3. Of dat een issue is in Berghem lijkt onwaarschijnlijk, er zijn daar andere zorgen. Berghem Sport is behoorlijk in het verval geraakt en luiden er alarmbellen op De Koppelsteeg. De club, die met DAW vorige seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de tweede klasse, staat er niet best voor. Het team van trainer Willem van der Burgt moet stevig aan de bak om aan de nacompetitie voor klassenbehoud te ontsnappen. Die escape is er komende donderdag 9 mei al in Tegelen waar het speelt tegen 'lotgenoot' Sportclub Irene. Om 19.30 wordt er op Sportpark Bakenbos afgetrapt.



Venhorst en EVVC hunkeren naar punten (Foto Eric Elbers)

Vianen Vooruit – Venhorst
Voor Vianen Vooruit is er weinig meer te behalen. Misschien nog wel met uitgekiende theorieën, maar reëel gezien kan de handrem erop bij aan de Koekbakse straat. Dat gaat zeker niet gebeuren. De club van trainer Niels Voet doet het als rookie en kampioen van vorige seizoen in 3D voortreffelijk. Ondanks dat er geen prijs is gepakt zijn de kritieken van de dorpsoudsten in Vianen meer dan lovend. Venhorst leeft in een andere wereld. De club van trainer Joost Janssen moet vol de strijd aan om niet in problemen te komen. Het verschil met de hatelijke plek twaalf is slechts drie punten. Scheidsrechter Maik Opsteen, die Venhorst ook al floot op de stormachtige zondag thuis tegen Erp, zet om 14.30 uur de teams in beweging.

DAW – Volharding
Een meer dan belangrijk duel voor DAW dat slechts twee puntjes boven plek twaalf bivakkeert. Volharding kan vrijuit spelen en valt er voor de ploeg uit Vierlingsbeek weinig meer te behalen als een goede klassering. Ook hier is theoretisch nog best wat mogelijk, maar dat is alleen leuk voor de cijferaars onder ons. DAW kan de punten bijzonder goed gebruiken. Een blik op de ranglijst bevestigt dit nog maar eens. Scheidsrechter De Graaf fluit op Den Heuvel om 14.30 uur voor aanvang.

Emplina – EVVC
Twee teams die de hete adem van het nacompetitiespook in de nek voelen. EVVC zit in de bekende hoek waar je maar al te graag uit weg wil. De club die louter in het linkerrijtje eindigde met vaak een periode in de knip staat nu op een lage plek met lotgenoten Venhorst, DAW en Emplina. Een wedstrijd van meer dan grote importantie zondag in Empel op Sportpark Empel Zuid. Scheidsrechter Verhaag fluit daar om 14.30  uur het beginsignaal.

Programma's 5-mei
Vianen Vooruit-Venhorst
DAW Schaijk-Volharding
Emplina-EVVC
Sportclub Irene-Sparta'18

Donderdag 9-mei
Sportclub Irene-Berghem Sport

Stand tweede klasse H
1.Erp 23-45
2.SSS'18 23-43
3.Real Lunet 23-41
4.Vianen Vooruit 22-34
5.Volharding 22-34
6.Heeswijk 23-34
7.Helvoirt 23-33
8.Venhorst 22-27
9.DAW Schaijk 22-26
10.EVVC 22-26
11.Emplina 22-25
12.Sportclub Irene 21-24
13.Berghem Sport 22-23
14.Sparta'18 22-16

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant