Vianen Vooruit en Helvoirt deden het ieder met een puntje
Vianen Vooruit en Helvoirt deden het ieder met een puntje Foto: HANNY VD LINDEN

2H: Berghem Sport landt in nacompetitie-zone; Heeswijk nu wel spekkoper tegen Venhorst

Voetbal 3.081 keer gelezen

De koppositie van SSS'18 is in gevaar. Na de zespunter die Erp uit het paasweekend sleepte is de ploeg virtueel koploper. Later een groot live verslag op deze site. Heeswijk won in de ultieme slotfase van Venhorst en revancheerde zich voor de nederlaag 48 uur eerder in Heeswijk. Berghem Sport is de weg volkomen kwijt en zakte na twee fikse nederlagen in de degradatiezone van 2H. Dat wordt aanpoten de komende weken voor het team van Willem van der Burgt. Bij Sportclub Irene hebben ze het licht gezien en de laagvlieger stapelt winst op winst. Vanmiddag moest er EVVC in eigen huis aan geloven.

Bij Berghem Sport was na een uur de pijp volkomen leeg en dat was verklaarbaar. Trainer Willem van der Burgt: "We spelen binnen 48 uur twee wedstrijden, dat moet zich gaan wreken. Dat zag ik in mijn team waar een kwartier na rust alles op was. We speelden in de eerste helft goed bij Real Lunet wat een dik team rond heeft lopen met zes a zeven spelers van Hoofdklasse niveau. Voor rust krijgen we echt dikke kansen en meteen na rust Donny van Herpen opnieuw een grote kans. Dat is jammer benut je die loopt zo'n wedstrijd anders. Na een uur gingen we door de hoeven en sloeg Real Lunet genadeloos toe. Ik kan mijn team geen verwijt maken we hebben naar onze mogelijkheden keihard geknokt voor een beter resultaat waar we ook vooraf een plan hadden opgezet. De kansen waren er maar die leverde geen doelpunten op. We zijn nog niet verslagen en gaan er alles aan doen om van die onderste plekken weg te komen", zegt trainer Van der Burgt vastberaden.

EVVC – Sportclub Irene 0-3
Volgens berichten uit Tegelen hebben ze geen verschijning gehad en ook is het licht niet gezien, maar is het team gewoon lekker aan het voetballen geslagen wat EVVC vanmiddag ervaarde. Trainer Stephan Hesemans: "In de eerste helft speelden we niet goed en ging het gelijk op, totdat uit het niets in de 19e minuut een penalty wordt gegeven, aangeschoten hands in onze optiek: 0-1. Daarna kregen we het moeilijk en maakte we enkele persoonlijke fouten. Sportclub Irene was in die fase beter en maakte ook 0-2. Gelukkig behoedde onze keeper ons nog voor een grotere achterstand. Het was duidelijk dat we in de tweede helft moesten komen en creëerden we een handvol goede kansen maar meestal ontbrak de zuiverheid in de afronding." De ploeg uit Tegelen deelde in de 85e minuut de mokerslag uit met de 0-3 eindstand.

Vianen Vooruit - Helvoirt met in de midden Robby van Raaij (Foto Hanny van der Linden)

Vianen Vooruit – Helvoirt 2-2
Dat Helvoirt een leuk voetballend team heeft is zo onderhand wel bekend. Maar thuisclub Vianen Vooruit deed daar niet voor onder. Maarten Broekmans opende namens de thuisclub door uit een corner van Thomas van de Sanden raak te koppen. Helvoirt echter kwam kort hierna weer langszij. Na rust was er opnieuw een voorsprong voor Vianen Vooruit met een schot van Jim Bogels in de korte hoek.  Helvoirt bleef gaan voor de gelijkmaker die de ploeg ook toekwam en scoorde in de 70e minuut de: 2-2. Trainer Niels Voet: "Uiteindelijk een terecht gelijkspel. In de eerste helft was Helvoirt beter, na rust namen wij het initiatief. Gezien het feit dat we drie basisspelers misten, ben ik tevreden."

Keeper Niek van Zutphen op weg naar de bal (Foto Venhorst Eric Elbers)

Venhorst – Heeswijk 0-1
Het hele Paasweekend was warm en dat was vandaag niet anders. Op een harde en zware grasmat van de Voskuilen, was het voor de mannen van trainer Stef Sijbers zaak om revanche te nemen. Zoals verwacht, veel duels en was voetballen lastig. Toch probeerden beide ploegen om te voetballen, waardoor het wel een interessante wedstrijd werd. Venhorst was via Thijs van Sleeuwen na een kwartier spelen gevaarlijk, maar de zo vaak trefzekere spits schoot naast. Heeswijk kreeg via Stef Adank een goede kans, maar vond de keeper op zijn weg. De logische ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Er kwamen kansen voor beide doelen. Het leek erop dat de punten gedeeld gingen worden, maar daar dacht Gerke van den Akker anders over. Een strakke corner van Adank werd bij de eerste paal binnen gekopt door Van den Akker, waardoor Heeswijk er dit keer met de punten vandoor ging. "Als jezelf niet scoort, krijg je die bekende deksel op je neus", was het simpele commentaar van trainer Joost Janssen.