Over vijf à tien jaar rechtstreeks vanaf de PWA-brug dwars door West Maas en Waal richting Oss?
Volledig scherm
PREMIUM
Over vijf à tien jaar rechtstreeks vanaf de PWA-brug dwars door West Maas en Waal richting Oss? © Eveline Van Elk

Nieuwe snelweg in West Maas en Waal ‘biedt kansen’

BENEDEN-LEEUWEN/ MAASBOMMEL - De optie voor een nieuwe snel- of autoweg vanaf de Waalbrug bij Beneden-Leeuwen naar Oss, ziet de gemeente West Maas en Waal als een kans op betere ontsluiting van de regio. De hakken gaan in ieder geval niet met een ‘mordicus tegen’ in het zand. 

17 reacties

  • Joseph

    5 jaar geleden
    Ik realiteit is volledig zoek boeren moeten luchtwassers plaatsen op hun stallen om de uitstoot te verminderen en gelijk komt er weer een snelweg bij rara
  • HugoK

    5 jaar geleden
    Ik ben Mordicus tegen dit plan! (om de tendentieuze frame van Bernardo van Hal even te pareren). Meer asfalt lost niets op. Nieuwe technology wel, of een baas die zijn medewerkers net niet in de file laat rijden. Als je toerisme wilt (houden) in Maas en Waal zul je je moeten realiseren wat de sterk en zwakke kanten van het gebied zijn. Een snelle toegang gaat ten koste van fijnstof en geluidoverlast, over 30 jaar zal deze weg er NIET zijn en zullen we ons realiseren dat de stilte in ons mooie West Maas en Waal het echte goud is waar toeristen graag een paar minuutjes langer voor rijden.
  • Frits

    5 jaar geleden
    Het is makkelijker en sneller om de A50 tussen Ewijk en Paalgraven te verbreden om de problemen nu aan te pakken. Door een extra rijstrook of spitsstrook gaat de wegcapaciteit van ca 85.000 motorvoertuigen per dag naar ca 110.000 mvt/dag. De ruimtereservering is er, maar Rijkswaterstaat maakt het ingewikkelder dan het is (waarschijnlijk willen ze eerst budget zien en hebben ze geen menscapaciteit)
  • haske

    5 jaar geleden
    ' die ' pontjes zoals deze dame ze omschrijft, zijn volgens mij en wezenlijk onderdeel van het toeristisch succes van deze regio en dus mede verantwoordelijk voor het economisch succes waar ze over spreekt.
  • hoedoedegudah

    5 jaar geleden
    Inderdaad. En dan ook nog een foto maken!