Afbeelding

Emma uit Oss en Astrid uit Berghem doen mee aan missverkiezing

Algemeen 3.234 keer gelezen

OSS/BERGHEM | Emma Nieuwenhuizen (16) uit Oss en Astrid Start (25) uit Berghem zijn in de running voor de titels Miss Teen en Miss Beauty of Noord-Brabant 2019. Op zondag 28 april staan de twee toppers in de finale van de missverkiezing.

De twee lieten vele meiden achter zich tijdens de castingdag waar ze zich van hun beste kant lieten zien tijdens een voorstelronde, bikinironde en Engelse vragenronde. Is het niet doodeng om in bikini over een podium te lopen? Astrid, die meedoet aan de Miss Beauty-verkiezing, vindt van niet. "Ik zag er niet tegen op. Je loopt toch ook in bikini over het strand?", zegt ze met een lach. De studente Small Business en Retail Management is momenteel druk bezig met afstuderen. Ze hoopt in juni af te studeren. "Het is even hollen met de verkiezing erbij", vertelt Astrid die oorspronkelijk uit Drenthe komt. Ze was aangenaam verrast toen haar naam klonk en bleek dat ze door was naar de eindronde. "Ik had niet verwacht in de finale te staan, dat maakt het extra leuk!" Astrid leert veel van de trainingen die in aanloop naar de missverkiezing op de agenda staan. "Ik ben niet zo goed in mezelf presenteren. Krijg rode vlekken in mijn nek en ga snel praten. Het is leuk om die uitdaging met mezelf aan te gaan en te leren hoe je dit het beste kunt aanpakken."

'Leerzaam'
Voor Emma is het de tweede keer dat ze in de finale staat van Miss Teen of Noord-Brabant. "Ik vond het vorig jaar superleuk en heel leerzaam om mee te doen, dat ik besloot mezelf dit jaar opnieuw op te geven", vertelt de studente Travel aan De Rooi Pannen in Tilburg. De deelname vorig jaar gaf haar zelfvertrouwen een boost. De Osse schone staat nu vol zelfvertrouwen op het podium. Emma: "Ik was toen nog onzeker, ben veel zekerder geworden. Als ik op het podium sta ben ik een ander persoon, voel me zeker. Ik houd ervan om in de spotlights te staan en ben een echt meisje-meisje. Houd van make-up en hakken, en dat hoort natuurlijk allemaal bij de missverkiezing." Van de trainingen in aanloop naar de finale heeft ze veel opgestoken. "Ik kan nu veel beter op hakken lopen", lacht Emma. "Daarnaast heb ik geleerd hoe je jezelf het beste kan presenteren en van je beste kant kan laten zien." Alle deelneemsters aan de Miss Teen en Miss Beauty of Noord-Brabant-verkiezing halen geld op voor de LINDA.foundation. Dit goede doel zet zich in voor de arme gezinnen in Nederland. Emma verkoopt lootjes voor de foundation. "In de stad en op school ga ik lootjes verkopen. De winnaar kan een fotoshoot winnen." Astrid zamelt geld in door samen met een ander meisje gelnagellak te zetten. Emma en Astrid kijken uit naar de finale op 28 april in Waalwijk. "Ik heb er zin in!", klinkt het van beide kanten enthousiast.

Stemmen op Emma of Astrid kan tot zaterdag 27 april 23.59 uur. Sms Poll Noordbrabant Emma N naar 3010 voor Emma en sms Poll Noordbrabant Astrid naar 3010 voor Astrid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant