Arda havar scoode drie maal voor Real Lunet
Arda havar scoode drie maal voor Real Lunet Foto: Erick Elbers

2H: SSS'18 laat zich niet opnieuw verrassen en wint bij DAW, Heeswijk thuis 'onverslaanbaar'

Voetbal 2.610 keer gelezen

Vijf wedstrijden vandaag stonden op het inhaalmenu van 2H. De meest opvallende uitslag was die van Volharding dat bij laagvlieger Sportclub Irene onderuit ging. Heeswijk blijft gewoon winnen ondanks de blessures die de ploeg nog teisteren. Weer betrof het een thuisduel. Erp won ook en duwt Berghem Sport verder naar beneden en zet zichzelf direct achter koploper SSS'18 op een tweede plek. Arda Havar nam alle doelpunten van Real Lunet voor zijn rekening op bezoek in Venhorst.

Volharding heeft zichzelf vanmiddag in Tegelen een bijzonder slechte dienst bewezen. De roodwitten blameerden zich door in Tegelen tegen hekkensluiter Sportclub Irene een 3-2 nederlaag te lijden. Het was weer typisch Volharding: vorige week winnen tegen de nummer twee en vandaag onderuit tegen de nummer laatst. De stabiliteit is ver te zoeken bij de Vierlingsbekenaren. Volharding blijft wel koploper in de derde periode, omdat vandaag alleen inhaalwedstrijden uit de tweede periode op het programma stonden. Koploper SSS'18 pakte die tweede periodetitel door met 0-2 te winnen bij DAW. Tim Brouwer bracht nog hoop in de Vierlingsbeekse harten door al na 5 minuten de 0-1 binnen te peren. Echter in de twaalfde minuut was het Sierde Janssen die de zaken gelijk trok. Nog voor het rustsignaal was het Lars Curvers die er 2-1 van wist te maken. Nadat Melvin de Klijn binnen de zestien onderuit ging kwam de bal op elf meter die door Klijn (tegen alle wetten in) zelf werd benut naar 2-2. Dan toch maar een puntje zullen de getrouwen gedacht hebben. Dus niet want vier minuten na de pingel van Klijn was het Ferdi Janssen die de winnende voor Sportclub Irene binnenschoot. Zuur verlies maar Volharding blijft wel koploper in de derde periode, omdat vandaag alleen inhaalwedstrijden uit de tweede periode op het programma stonden. Koploper SSS'18 pakte die tweede periodetitel door met 0-2 te winnen bij DAW.

(Foto Eric Elbers)

Venhorst – Real Lunet 0-3
Het bezoekende Real Lunet was snel klaar met Venhorst al was de eerste kans voor Thijs van Sleeuwen die een-op-een kwam met de Vughtse doelman. Daarna was het Real Lunet die de zaken bepaalde op De Voskuilen. Drie maal Arda Havar die zijn team al voor rust naar de winst schoot. Joost Janssen trainer van Venhorst: "Na rust waren we iets beter en hadden wat meer initiatief, maar Real Lunet bleef de betere ploeg. Volgende week moeten we naar Vught toe. Dan weten we wat meer en kunnen we een plannetje smeden deze week."

Erp - Berghem Sport

Erp – Berghem Sport 2-1
Een minder overtuigende zege dan in het uitduel vorige week op De Koppelsteeg. Erp kwam na een kwartier spelen op 1-0 door een frommel goal van Rob van Rijbroek. Van Rijbroek had hier de hulp van een komische act van keeper Joep Hoefnagels. De naar O.S.S.'20 vertrekkende doelman maakte gewoon een klassieke blunder en liet de bal door zijn benen in het doel rollen. Althans dat was de Erpse lezing. In de tweede helft kwam Erp op 2-0  door een treffer van Ruud Hanenberg die dankzij een overstapje van Joost van Dijk kon scoren. Zeven minuten voor tijd kwamen de bezoekers via Lars van de Kwartel op 2-1 en moest keeper Dennis van Ballegooij nog handelend optreden om een gelijkspel te voorkomen. Door de winst zijn de Erpenaren de trotse volgers van koploper SSS'18 op een tweede plek.

Heeswijk - EVVC. Foto: Peter Tips

Heeswijk –EVVC 2-1
Na de winst op de nummer één SSS'18 volgen er voor Heeswijk twee wedstrijden tegen EVVC. De drie punten van vorige week waren een opsteker in aanloop naar vier weken waarin Heeswijk zes wedstrijden moet werken tegen slechts drie tegenstanders: EVVC, Erp en Venhorst.
Deze reeks begon dus tegen EVVC, op het eigen Sportpark De Balledonk. De Vinkelaren namen na tien minuten een 0-1 voorsprong. Van Santvoort kopte bij de eerste paal een hoekschop binnen: 0-1 wat ook de ruststand was. Na rust wisselde het spel al was het eerste gevaar van de bezoekers. Beiden kregen kansen, maar het was Heeswijk dat via Coen van Beljouw langszij kwam. Het spelbeeld was wisselend, maar toch was het de thuisclub die via Van Beljouw de winst pakte. De Veghelaar kopte een voorzet die over de Vinkelse defensie vloog binnen. EVVC perste er nog een slotoffensief uit, maar verder dan een bal die op de lat viel liet Heeswijk het niet komen en pakte de derde zege achtereen.

DAW - SSS'18  (Foto Ingrid Willems)

DAW – SSS'18
De bezoekers begonnen het beste op D'n Heuvel in Schaijk, maar doelpunten leverde het niet op. DAW begon goed aan de tweede helft en kreeg ook mogelijkheden. Toch was het SSS'18 dat via Joosten in de 63e minuut op voorsprong kwam. DAW trainer Rob van der Ven: "Hier ging een overtreding aan vooraf, maar het doelpunt telde wel." Kort hierna besliste SSS'18 de wedstrijd met doelpunt van Voesten. DAW probeerde het nog wel en teisterde de lat via een vrije trap van Freek van Boekel. Van der Ven: "Ze halen nog een bal van de lijn na een kopbal van Mark Megens. Over het geheel hebben we goed weerstand geboden. Een gelijkspel had zeker gekund. De individuele kwaliteiten van SSS'18 gaven vanmiddag de doorslag. Volgende week zien we SSS'18 opnieuw dan in Overloon." SSS'18 werd met de winst in Schaijk periodewinnaar van periode-2.