Corik Megens en Dave Eveleens wellicht zien de twee elkaar zondag weer
Corik Megens en Dave Eveleens wellicht zien de twee elkaar zondag weer Foto: Peter Kuijpers

2H: SSS'18 fier aan kop het carnaval in; Berghem Sport – DAW met leuk derby gehalte

Voetbal 1.748 keer gelezen

De voorlaatste ronde voor het carnavalsweekend. Toch nog een leuk programma zondag zover je voetbal leuk vindt, maar dat terzijde. Wij van Kliksport in ieder geval wel en zijn zondag bij het duel in Berghem op de mooie nieuwe Koppelsteeg. Zondag start periode-3, waar periode-2 nog veel moet inhalen. SSS'18 staat er goed voor in periode-2, maar Erp, DAW en Venhorst zijn nog kanshebbers. Periode-1 werd overigens gewonnen door Helvoirt.

Door: Peter Kuijpers

Berghem Sport verloor zondag in Overloon met 6-3  van SSS'18 de huidige koploper. Maar liefst negen doelpunten vielen er te bewonderen op Sportpark De Raay. Zondag komt DAW  naar Berghem. DAW dat afgelopen week vriend en vijand verraste door in Heeswijk winnend te vertrekken en ook nog eens met ronkende cijfers. Of doen we de Schaijkenaren nu wat te kort? De club van trainer Rob van der Ven verloor de laatste tijd wat kleur op de wangen. Dat had zijn reden en nu de ziekenboeg weer wat aan het leeglopen is vertaalt zich dat in de resultaten. Langdurig geblesseerde Corik Megens maakte zondag uit bij Heeswijk weer wat minuten en zit zondag op De Koppelsteeg zeker bij de selectie. Berghem Sport heeft dit seizoen in deze mooie klasse al een paar verrassende uitslagen staan. Vooral in uitwedstrijden, zoals bij Venhorst, Vianen Vooruit en Volharding, was er winst. Het thuisrecord is wat fletser met slechts één thuis overwinning op Sportclub Irene. Met twee gelijke spelen en drie nederlagen hebben de getrouwen op de Koppelsteeg recht van spreken.

Collectief
Trainer Willem van der Burgt weet dat en zijn team snakt weer naar een goed resultaat. Van der Burgt: "Afgelopen twee wedstrijden hebben geen punten opgeleverd terwijl er wel degelijk mogelijkheden waren op een resultaat. We hebben zondag laten zien dat we goed mee kunnen komen, ook tegen de koploper, maar we hebben verdedigend te veel laten liggen en dat werd genadeloos afgestraft. Op dat onderdeel van het spel zullen we ons als collectief moeten verbeteren en daar gaan we hard aan werken. DAW heeft inderdaad een knappe overwinning gehaald afgelopen wedstrijd, vier maal scoren tegen Heeswijk lukt niet veel ploegen dus dat geeft aan dat ze aanvallend erg scherp zijn geweest. Aan ons om daar de juiste oplossing voor te vinden en daarnaast ook uit te gaan van onze eigen kwaliteiten. De laatste wedstrijden tussen Berghem Sport en DAW waren erg close en ik verwacht zondag ook weer een boeiende derby waar veel publiek op af zal komen." De scheidsrechter zondag is de heer Arzarfane en die fluit om 14.30 uur voor het begin van het duel. 

Heeswijk – Volharding
Het elftal van trainer Stef Sijbers mag proberen het zuur van de nederlaag, nota bene in eigen huis tegen DAW, weg  te spoelen. Of dat zomaar kan tegen het bezoekende Volharding is een open vraag. Volharding kijkt terug op een 4-1 overwinning afgelopen zondag tegen Sparta'18. De eerste winst was van 2019 was hiermee een feit. Mooi open duel. Heeswijk koestert in ieder geval goede herinneringen aan het uitduel dat met 1-4 werd gewonnen. Zondag fluit scheidsrechter Van der Ven om 14.30 uur voor het begin.



Steunpunt Robby van Raaij  van Vianen Vooruit (Foto Peter Kuijpers)

Vianen Vooruit – EVVC
Je kan onmogelijk van Vianen Vooruit zeggen dat ze het slecht doen. De club, die nota bene vorig seizoen in een werkelijke Hitchcock finale in Haps als kampioen de tweede klasse binnenstapte, staat gewoon derde. Het moet niet gekker worden zullen de dorpsoudsten, in het 'Akkertje' op maandag morgen bij het potje biljart, al lang besproken hebben. Feit is wel dat het elftal prima draait. Zondag komt EVVC naar Vianen. Trainer Niels Voet gniffelt nog na van zijn driepunter zondag thuis tegen Emplina. Voet: "Zeker lekker om weer drie punten te pakken. Moet zeggen dat ik Emplina niet meer terug kende. Veel de lange bal, weinig wil om te winnen. Die gaan het nog moeilijk krijgen als ze zo door gaan. Zelf hebben we het prima gedaan. Vooral in onze verbeterpunten, aanvallen rondom de zestien meter is daar een van, worden we steeds beter. Verwacht tegen EVVC wel weer een zware wedstrijd. Uit waren ze supersterk in de omschakeling bij balverlies, waar wij heel erg veel moeite mee hadden als we de bal veroverde. Met Gerwin van den Boom zijn ze een stuk gevaarlijker in de aanval. Dat we nu nog op plek drie staan is mooi, maar ons doel blijft handhaving. En dat we nu daar staan betekent dat we op de goede weg zijn. Als we veilig zijn praten we verder."

Sparta'18 – Erp
Erp sleepte zondag een puntje mee uit Vinkel bij EVVC: 2-2. En dat geeft toch het karakter van de ploeg weer door uit een 2-0 achterstand alsnog terug te komen. Het was de dag voor 'supersub' Dieuwe van der Heijden die alle Erpse doelpunten voor zijn rekening nam. Vooral de eerste was fraai die de Erpenaar snoeihard in de bovenhoek kogelde. Zondag naar laagvlieger Sparta'18 uit Sevenum dat laatste staat. Sparta'18 klopte wél twee weken geleden met 1-0 koploper Helvoirt. Een gegeven dat trainer Jurgen van Wanrooij ongetwijfeld, met bezwerende vinger, mee gaat nemen in zijn wedstrijdbespreking. Uiteindelijk is Erp gewoon favoriet zondag en dient dan ook met de volle buit naar Erp terug te keren.

Drie punten
Trainer Jurgen van Wanrooij: "Afgelopen zondag een puntje in Vinkel. Wat ik vanuit de spelersgroep begreep is dat ze de laatste twee seizoenen daar verloren hadden. Inderdaad leuk voor Dieuwe dat hij belangrijk kon zijn voor de ploeg.  We zijn te wisselvallig op dit moment, we wisselen goede helften af met slechte helften. Waar ligt dat aan? Tegen Sparta '18 hebben we iets goed te maken we verloren op 21 oktober van hun met 0-2. Sparta'18 speelde in die wedstrijd erg compact en toen wij in de loop van de wedstrijd slordiger werden kregen hun de beste kansen. Vanuit de omschakeling hebben ze echt wel kwaliteit. Maar wij willen er nog drie punten bij voor carnaval. Verder nog een opvallend detail was het debuut van de 15-jarige Joep Offermans 20 minuten voor tijd afgelopen zondag. Joep ontwikkelt zich goed dit seizoen en is na de winterstop regelmatig bij het eerste elftal."



Trainer Ruud Vermeer van SSS'18 met het 'voetbalveld' onder zijn arm

Emplina – SSS18
Het gaat niet goed met Emplina. Je kan er een wollig verhaal aan ophangen, maar de cijfers liegen nu eenmaal niet. De ploeg die na het opstappen van Marc van de Ven, William van Overbeek aanstelde als trainer, kon aan het vergaarde punten aantal van veertien punten met het kerstreces daar  geen puntje meer aan toevoegen. Met vier nederlagen achtereen voor Emplina in 2019 blijkt er behoorlijk wat zand in de anders zo geoliede machine te zitten. Zondag krijgen de Empelaren koploper SSS'18 op bezoek waar de ploeg uit Overloon natuurlijk torenhoog favoriet is op Sportpark Empel Zuid. Trainer Ruud Vermeer van SSS'18 is een serieuze optant om weer terug te keren naar de eerste klasse waar het in het seizoen 2016-2017 uit degradeerde, maar waakt voor vroegtijdige euforie. De nuchtere trainer uit Venray weet als geen ander dat een ploeg, in dit geval Emplina, niet van de ene dag op de ander het voetballen verleerd is. Om 14.30 uur zondag zal scheidsrechter Robbert de Graaf uit Venray de teams verzoeken tot voetballen.  

Venhorst – Sportclub Irene
Trainer Joost Janssen van Venhorst was deze week achteraf toch wel tevreden. Zijn team deed het prima door een puntje bij de kopploeg Helvoirt mee te nemen. Maar de aanwezigen bij het duel hebben een ander verhaal. Venhorst liet twee punten meer liggen doordat het vergat te scoren. Zondag komt laagvlieger Sportclub Irene uit Tegelen naar Venhorst. Janssen: "Terugkijkend op zondag ben ik zeer tevreden met de arbeid, strijd en tactische uitvoering van mijn team. Wij vergeten alleen onszelf te belonen met minimaal één doelpunt. Dat moeten we komende zondag beter doen. We mogen inderdaad niemand onderschatten en zeker Sportclub Irene niet. In onze uitwedstrijd tegen Irene kwamen wij namelijk twee keer op voorsprong en verliezen uiteindelijk met 3-2. Een zeer zure nederlaag voor ons. Zondag is wat ons betreft een erg belangrijke pot waarbij wij zowel naar boven als beneden kijken. Wint Sportclub Irene dan komen zij weer dichterbij en maken wij de competitie aan de onderkant een stuk spannender. Winnen wij dan nemen wij afstand van de onderste plekken en kruipen wij langzaam naar de plekken waar wij moeten staan, ondanks de nog in te halen wedstrijden." Sportclub Irene staat momenteel voorlaatste, maar Emplina ligt binnen handbereik. Kan nog bijzonder spannend worden in de kelder van 2H.

Programma tweede klasse H:
Venhorst-Sportclub Irene
Real Lunet-Helvoirt 
Berghem Sport-DAW
Heeswijk-Volharding
Vianen Vooruit-EVVC
Sparta'18-Erp
Emplina-SSS'18

Stand:
1.SSS'18 15-31
2.Helvoirt 14-25
3.Vianen Vooruit 15-24
4.Erp 13-22
5.Real Lunet 15-21
6.EVVC 14-20
7.Heeswijk 13-19
8.Volharding 14-18
9.DAW Schaijk 13-17
10.Berghem Sport 14-17
11.Venhorst 12-16
12.Emplina 14-14
13.Sportclub Irene 12-10
14.Sparta'18 14-9

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant