Gerke van den Akker en Emiel van der Sanden twee gelouterde Veghelaren in Heeswijkse en Erpse dienst
Gerke van den Akker en Emiel van der Sanden twee gelouterde Veghelaren in Heeswijkse en Erpse dienst Foto: Peter Kuijpers

2H: Kan Berghem Sport weer stunten in uitduel; zonnig weekend voorspeld

Voetbal 2.050 keer gelezen

2H toonde zich een brave klasse. Afgelopen weekend gingen alle wedstrijden door, dus namens de competitieleider een dikke duim omhoog.  Wéér een volledig programma zondag en volgende week het laatste voor het carnaval losbarst. Berghem Sport gaat naar koploper SSS'18 hierbij dé vraag is het team weer in staat voor een uitoverwinning. Helvoirt verkeek zich zondag op onderdeurtje Sparta'18 en zal niet gerust zijn op de ontmoeting met Venhorst komende zondag. Opvallend was dat de twee hekkensluiters Sportclub Irene en Sparta'18 beiden wonnen afgelopen zondag en het Emplina even kwijt is.

Door: Peter Kuijpers

Heeswijk krijgt zondag bezoek uit Schaijk. Op 30 september verloor Heeswijk het uitduel met 2-1. Stef Adank opende nog voor Heeswijk, maar Siem van Merwijk pofte halverwege de tweede helft de winnende binnen voor DAW. Zondag is dat allemaal anders. Een open duel noemen we zoiets. Zondag boekten de Heeswijkers een prima zege op De Koppelsteeg tegen Berghem Sport weet ook trainer Stef Sijbers: "Afgelopen zondag was inderdaad een zeer nuttige zege. Ten eerste om onderin wat weg te komen en op de tweede plaats om dan bovenaan weer aan te sluiten. Het probleem is echter dat we eigenlijk en paar keer achter elkaar moeten winnen. Zoals alle tegenstanders is ook DAW lastig om tegen te spelen, ik snap de uitspraak dat we het verplicht zijn maar het zit zo dicht bij elkaar. Zie de uitslagen van afgelopen zondag." Gerke van Akker in de spits of is hij inmiddels weer afgezakt naar achteren? Sijbers vervolgt: "Nee, Gerke was een noodoplossing en dat heeft hij goed gedaan maar achterin is hij nog beter. Jules Heerkens doet het voorin goed. Wordt weer een spannend potje zondag." Op Balledonk is scheidsrechter Opsteen de scheidsrechter en die fluit om 14.30 uur voor aanvang.

Volharding – Sparta'18
Trainer Johan Vullings had zich de start van zijn Volharding ongetwijfeld beter voorgesteld. Vullings: "De start na de winter hadden we ons zeker anders voorgesteld. Zondag krijgen we Sparta'18 op bezoek. Een ploeg die niet graag de bal heeft en de bus parkeert voor het eigen strafschopgebied om vervolgens in de omschakeling er razendsnel uit te komen. Maar goed, dat is Sparta'18. Voor ons is het vooral zaak om naar ons eigen spel te kijken en te zorgen dat we het beter gaan doen. Een aantal geblesseerden raakt weer langzaam fit, dus dat geeft mij de kans om te kiezen. Dat we voor winst gaan dat lijkt me vanzelfsprekend. Daarvoor zullen we het maximale van onszelf en van elkaar moeten vragen" ,zegt Johan Vullings trainer van Volharding uit Vierlingsbeek. Scheidsrechter zondag is Jordy de Goeij uit Oss.



Johan Vullings: "Dat we voor winst gaan dat lijkt me vanzelfsprekend"

Helvoirt – Venhorst
Voetbalclub Helvoirt kreeg zondag in Sevenum de clichématige pin op de neus. De koploper werd geveld door Bart Schouten van Sparta'18 die in de 80e minuut de bal over de doelman in het doel lepelde. Zondag komt Venhorst naar Helvoirt waar de thuisclub geen beste herinnering aan heeft. De wedstrijd werd op 18 maart gestaakt wegens een beenbreuk van Niek van de Bruggen met de stand 1-2 in het voordeel van Venhorst. Na het uitspelen van het restant later kwam er in de stand geen wijziging. Zondag zien de twee teams elkaar weer waar scheidsrechter Visser om 14.30 uur de ploegen in beweging zet.

EVVC – Erp
Het thuisrecord van EVVC is maar povertjes van de zeven wedstrijden die op De Zwaan werden afgewerkt werden er twee gewonnen, drie maal gelijk en twee verloren. Of de blessure van Gerwin van den Boom daar debet aan was zou best eens kunnen. De rechter spits was lang geblesseerd en afgelopen zondag geschorst. Komende zondag is hij weer inzetbaar. Trainer Stephan Hesemans van EVVC kijkt nog  kort om naar afgelopen zondag in Schaijk tegen DAW: "zondag was een zeer matige wedstrijd van onze kant, ondanks dat hadden we toch onze mogelijkheden om de wedstrijd te winnen. DAW had nog veel betere kansen. Voetballend waren we veel te onmachtig tegen DAW, dat zullen we echt weer moeten verbeteren. Zondag Erp, een tegenstander die meedoet voor de titel. Erp is een sterk team, geven goede druk en aan de bal weten ze met Emiel van der Sanden meer te creëren dan voorheen. Wij moeten er snel voor zorgen dat we ons spel in balbezit verbeteren. Mooie uitdaging om dit zondag thuis tegen Erp uit te voeren en de punten te pakken. Met enkele spelers die weer terugkomen, hebben we meer opties. Rob v Dijk zal er nog niet bij zijn, die is nog enkele weken uitgeschakeld." ,Scheidsrechter Egbert Verstappen uit het pittoreske Grathem fluit zondag om 14.30 uur op De Zwaan voor het begin.



'Vlieguren' voor Vianen Vooruit doelman Remco Loeffen (Foto Peter Kuijpers)

Vianen Vooruit – Emplina
Zondag was het voor Vianen Vooruit en Erp en natuurlijk de toeschouwers geen pretje om langs de lijn te vertoeven. Erp was het meest tevreden vooral omdat Vianen Vooruit een grote kans liep lopen om alsnog met drie punten van Sportpark Den Uil te vertrekken. Zondag komt Emplina dat  thuis verloor van laagvlieger Sportclub Irene. Het gaat niet goed met de mannen uit Empel. Trainer Niels Voet houdt de boot toch nog even af: "Zondag Emplina wat gewoon weer een zware opgave gaat worden. Nieuwe trainer die net is begonnen om iets op te bouwen. Dus die resultaten zeggen me niet zo veel. Wij moeten gewoon in de discipline spelen net als zondag tegen Erp. In thuiswedstrijden kunnen we dat nog beter doen. De kansen die we krijgen moeten we proberen te benutten. Onderste drie hebben zondag punten gepakt, dus wij gaan voor winst. Mis alleen Mart Nuijen die door een bedrijfsongeval er lange tijd uit ligt." Om half drie precies zal scheidsrechter Huijs de twee teams in beweging zetten.

SSS'18 – Berghem Sport
Voor Berghem Sport een uitreis naar de onbetwiste koploper. Dus een niet geringe opgave voor het team van trainer Willem van der Burgt. SSS'18 een machine die al zo lang samenspeelt met een lokale wereldspits: Koen Verlinden. De Overloner tikt ze makkelijk binnen zoals blijkt uit de meest recentelijke wedstrijden. Trainer Ruud Vermeer van SSS'18 kijkt uit naar de komende (zonnige) zondag: "Berghem Sport is zondag opnieuw een mooie uitdaging om voor drie punten te gaan. Bij winst doen we goede zaken rondom periode-2. Maar twee weken geleden hebben ze nog ruim van Volharding gewonnen. Dus heeft Berghem Sport nogal wat scorend vermogen. De meeste teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Niets is zeker in deze klasse. Deze week op de training eens kijken hoe de zaken ervoor staan. Er zijn hier en daar wat pijntjes en lichte blessures. Ook nog steeds een paar Jongens die wat langer uit de running zijn. Maar dat is iets wat eigenlijk al het gehele seizoen speelt. Dit is niets nieuws en speelt bij meerdere teams. Hopelijk een mooie zonnige zondag zodat we weer eens op natuurgras kunnen spelen." Scheidsrechter Laarhoven fluit op de Raay om 14.30 uur voor het begin.

Programma voor zondag:
Volharding - Sparta'18
EVVC - Erp
Heeswijk - DAW
SSS'18 - Berghem Sport
Helvoirt - Venhorst
Vianen Vooruit - Emplina
Sportclub Irene - Real Lunet

Stand
1. SSS'18 14-28
2. Helvoirt 13-24
3. Erp 12-21
4. Vianen Vooruit 12-21
5. Heeswijk 12-19
6. EVVC 13-19
7. Real Lunet 14-18
8. Berghem Sport 13-17
9. Venhorst 11-15
10. Volharding 13-15
11. DAW 12-14
12. Emplina 13-14
13. Sportclub Irene 11-10
14. Sparta'18 13-9

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant