Donny van Herpen (midden) noteerde vanmiddag een puntgave hatrick
Donny van Herpen (midden) noteerde vanmiddag een puntgave hatrick Foto: Jo van Herpen

2H: Volharding krijgt fikse draai om de oren van Berghem Sport, hattrick voor Donny van Herpen

Voetbal 3.580 keer gelezen

Slechts één afgelasting in de tweede klasse H. Dus zes wedstrijden gingen door ongetwijfeld tot genoegen van de competitieleider die zijn naam dezer dagen ook wel eens met lange ij geschreven had willen zien. Erp opende 2019 met een keurige zege op het bezoekende Emplina. De koplopers SSS'18 en Helvoirt wonnen beiden en om die reden verandert er weinig aan de kop van de ranglijst.

SSS'18 behaalde een ruime zege op het bezoekende Venhorst. Volgens trainer Ruud Vermeer van SSS'18 een verdiende zege die best nog hoger uit had kunnen vallen. Met de rust was de wedstrijd met een 4-1 stand voor de thuisclub al beslist. Koen Voesten opende naar 1-0, maar Thijs van Sleeuwen wist gelijk te maken. Echter voor rust waren het de andere 'Koenen' die de basis legde voor de latere zege. Twee maal Koen Verlinden en Koen van Bree waren de schutters voor rust. In de tweede helft was het enige hoogtepunt de heerlijke chip van Bas Joosten. Een juweeltje wist trainer Vermeer aan Kliksport te melden. Thijs van Sleeuwen mocht er in de 83e minuut nog 5-2 van maken, maar daarmee was al het kruit van Venhorst mee verschoten.

SSS'18 - Venhorst (Foto Eric Elbers)

Vianen Vooruit – Heeswijk 1-1
Een wedstrijd met weinig kansen, waar Heeswijk een licht overwicht had, door het veelvuldig winnen van de tweede bal. Heeswijk kreeg voor rust maar één kans voor Dylan Davies dat een prooi werd voor keeper Niels Verbiesen die vaste doelman Remco Loeffen verving die wegens privé omstandigheden niet aanwezig was. Heeswijk kwam in de 55e minuut op voorsprong. Sten van den Berg gaf de bal diep op Coen van Beljouw, die op zijn beurt prachtig schuin binnenschoot in het dak van de goal. Vianen Vooruit ging de lange bal hanteren die in de zestien gepompt werden. De verdediging van de gasten gaf echter geen krimp. Tot de 92e minuut Gerke van den Akker zich vergreep aan Rik Willems die de toegekende strafschop zelf wist te verzilveren. Trainer Niels Voet: "Het was een rommelige wedstrijd met veel strijd dat compliment moet ik mijn team maken. Jammer dat Jeroen Bardoel in de warming-up uitviel. We hebben weer gevoetbald en dat geeft een goed gevoel." Een matige pot voetbal was het commentaar van de Heeswijkse kant.

EVVC – Real Lunet 2-2
Het Vinkelse EVVC wist vanmiddag niet te winnen van het bezoekende Real Lunet uit Vught. Telkens namen de Vughtenaren een voorsprong maar evenveel keren kwam thuisclub EVVC weer gelijk. Na een 0-1 achterstand door een misverstand achterin, was het Mark van de Ven die gelijk maakte. Hiervoor had, de weer herstelde, Gerwin van den Boom al twee maal de Vughtse lat geteisterd. Het was opnieuw Real Lunet dat weer op voorsprong kwam in de 39e minuut. Na rust kregen de gasten een dikke kans op 1-3 maar die werd gemist. EVVC zette alles op alles om nog een puntje uit het duel te slepen. Dat lukte Joris van der Doelen negen minuten voor het speeleinde. Stephan Hesemans: "Het voelt als één punt gewonnen na die late gelijkmaker."

Helvoirt – DAW
DAW kwam tegen koploper Helvoirt op voorsprong  in de 34e minuut. Het was een aanval vanuit het midden. Siem van Merwijk gaf op Mike van de Ven die Roel Janssen de gelegenheid gaf om een voorzet te geven vanaf de linkerkant. Een Helvoirt verdediger gleed de bal in het eigen doel voordat Van de Ven de bal kon binnen tikken: 0-1. Na rust kwam de medekoploper al snel langszij. In 55e minuut kon vanuit een corner aan de eerste paal de gelijkmaker binnen getikt worden. Het venijn voor DAW zat hem in het laatste kwartier waar Helvoirt uitliep naar 3-1. De laatste uit een strafschop die door Rico de Laat werd binnengeschoten. Trainer Rob van der Ven: "We speelden een goede eerste helft. Na rust waren de rollen omgedraaid."

Keeper Niek van Zutphen grijpt nog net op tijd in (Foto's Hanny van der Linden)

Volharding – Berghem Sport 2-6
De bezoekers bezorgde thuisclub Volharding, dat kampte met een behoorlijke onderbezetting, een enorme zeperd. Twee doelpunten al binnen vijf minuten. Waar Donny van Herpen opende maar Tim Brouwer voor volharding gelijk maakte. Het was opnieuw Berghem Sport dat via de man in vorm Van Herpen weer de leiding pakte, maar aanvoerder Marc Blenckers de zaken weer gelijk trok. Via Jordy Verhagen en nogmaals van Herpen, die hiermee zijn hattrick voltooide, gaf het op Soetendaal een 2-4 ruststand. Na rust werd dat door Berghem Sport geconsolideerd en liep het nog verder uit. De treffers kwam en van Stef van den Broek en Nick Tiellemans. Volharding hoopt na de vijfde thuisnederlaag dat de ziekenboeg snel leegloopt. Berghem Sport zag Donny Van Herpen zijn strafschop gestopt door keeper Joost Vullings. Het kon de vreugde niet bederven bij Van Herpen en ongetwijfeld de lach ook niet terug laten keren op het gelaat van Vullings die met zijn team een zure middag beleefde. Volharding eindigde het duel nog in ondertal omdat in de slotfase Tom Kessels bij zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten.

Foto Hans Heesakkers

Erp – Emplina 3-0
Een mooie straight zege van Erp dat hiermee 2019 goed is ingezet. Emplina hield het tot de rust nog aardig vol en werd er met 0-0 thee gedronken. Na een uur voetballen kwam er de verdiende voorsprong. Joost van Dijk parkeerde Emiel van der Sanden in scoringspositie wat 1-0 betekende. Zes minuten later was de Veghelaar opnieuw succesvol en opnieuw was de rol van aangever voor Van Dijk. Het slotakkoord was voor Rens van der Steen ditmaal kwam de assist van Van der Sanden die zijn stempel behoorlijk drukte op het duel. Een vlakke wedstrijd die wel verdiend door Erp werd gewonnen.