Albert Heijn in Berghem.
Albert Heijn in Berghem.

Personeel Albert Heijn in Berghem wacht nog steeds op salaris

Zakelijk 3.973 keer gelezen

BERGHEM | De Albert Heijn aan de Sint Willibrordusstraat 45 in Berghem sluit vrijdagavond 25 januari de deuren. In het contract met de verhuurder staat dat de huur met de huidige franchisenemer afloopt. Het personeel van de winkel krijgt echter geen enkele duidelijkheid.

Al zo'n drie maanden wordt er door Albert Heijn niet geleverd aan de franchisevestiging in Berghem. Dit naar verluidt vanwege een flinke betalingsachterstand, al wil een persvoorlichter van de Albert Heijn daar geen uitspraken over doen. Zowel de medewerkers als de klanten bleven in onzekerheid over wanneer de winkel weer voorzien wordt van goederen. Dat leveren gaat er niet meer van komen, aangezien waarschijnlijk de winkel zaterdag 26 januari gesloten is en er op korte termijn een nieuwe franchisenemer inkomt. Persvoorlichter Felicity Bijnaar van Albert Heijn kan dit echter niet bevestigen. "Ik heb geen update. Als we iets kunnen vertellen, zullen we dat doen."

Salaris
Het personeel van de Albert Heijn in Berghem baalt. Van de onzekerheid, maar ook vanwege het feit dat ze nog salaris tegoed hebben. "We horen om ons heen dat we volgende week vrijdag dichtgaan, maar niemand kan dat bevestigen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met alle artikelen die nu nog in de winkel staan?", zeggen medewerkers die anoniem willen blijven. Slechts een aantal medewerkers heeft salaris ontvangen over de laatste periode. "Die hebben rechtsbijstand ingeschakeld en uiteindelijk geld ontvangen. Maar de overgrote meerderheid wacht nog op het salaris. Of we dat deze periode wel krijgen? We zijn er bang voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant