Flying Dutzmen: Jan van Engelen, Roland Vandermeulen en Dennis Wouters.
Flying Dutzmen: Jan van Engelen, Roland Vandermeulen en Dennis Wouters. Foto: Everyday photos by Renske

'Noordkaap Challenge een prachtige uitdaging'

Algemeen 1.106 keer gelezen

OSS | Dennis Wouters uit Oss, Roland Vandermeulen uit Berghem en Jan van Engelen uit Gameren staan voor een mooie uitdaging. Het drietal vertrekt op vrijdag 7 december vanuit Hilversum naar het noordelijkste puntje van Europa. Met hun deelname aan de Noordkaap Challenge 2018 wil het team 'Flying Dutzmen' geld ophalen voor twee goede doelen. "Er wacht ons een ontzettend leuk avontuur."

door Leon Voskamp

Tijdens 'Her & Der' in het Osse centrum kwamen Dennis en Roland op het idee om iets speciaals te gaan doen. Dennis: "Roland kende iemand die mee had gedaan aan de Noordkaap Challenge. Dat leek ons ook heel gaaf om te doen. Maar wel wisten we al direct dat we een derde persoon wilden vragen. Het is toch een tocht van 7.500 kilometer, waarbij je meerdere dagen urenlang in het donker rijdt. Jan is een werknemer van Roland en gaf aan graag mee te doen."

Voorbereiding
De Noordkaap Challenge duurt dertien dagen en iedereen met een rijbewijs en doorzettingsvermogen kan zich inschrijven. Voor de uitdaging rijden de leden van Flying Dutzmen in een 4x4, waarbij de aanschaf van winterbanden en sneeuwkettingen een eis is van de organisatie. Er is ook een extra set lampen op de auto gemonteerd omdat er veel in bossen wordt gereden. "Op warme kleding en gezond eten na bereiden we ons verder niet speciaal voor. We zijn er klaar voor."
Kerstman
De start is op 7 december vanaf het Media Park in Hilversum. De eindbestemming is de Noordkaap, een gedeelte van Noorwegen dat boven Finland ligt. Je rijdt iedere dag een etappe, waarbij de eerste dagen de afstanden het langste zijn. Hoe je op de bestemming komt, maakt niet uit, als je er 's avonds maar bent. In Stockholm gaan deelnemers per boot naar Helsinki en dan via Finland rijden ze naar boven. Bij de Noordkaap gaan ze georganiseerd nog twaalf kilometer naar het noorden totdat ze in het uiterste puntje zijn. De terugweg gaat via Zweden naar Hilversum. "Onderweg staan er allerlei leuke activiteiten op de kalender. Zo bezoeken we in Rovaniemi de kerstman en gaan we onder andere op snowscooters rijden en een tocht met husky's maken."

Goede doelen
De Noordkaap Challenge is geen wedstrijd. De teams hebben bijvoorbeeld moeten ondertekenen dat er geen snelheidsovertredingen gemaakt mogen worden. "Maar we zien het wel als challenge om zoveel mogelijk geld op te halen voor Serious Request en de door ons gekozen Amara Foundation. Die stichting biedt hulp aan ouderloze, kansarme en gehandicapte kinderen op het gebied van opvang en zorg, scholing, therapie en hulpmiddelen in de Keniaanse plaats Kisumu. De auto is beplakt met logo's van sponsoren die allemaal daarvoor hebben betaald. Ook die opbrengst is voor de 2 goede doelen. Via www.noordkaapchallenge.com krijgen we ook regelmatig donaties binnen. Verder proberen we op ludieke wijze geld in te zamelen. Zo trainen Roland en ik een team van O.S.S.'20 en hebben de spelers geld ingezameld zodat Roland in een wak gaat springen. Dat worden leuke foto's", zegt hij lachend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant