Doelpunt voor SSS'18 in het duel met Volharding in Vierlingsbeek
Doelpunt voor SSS'18 in het duel met Volharding in Vierlingsbeek Foto: Jeff Meijs
+update

2H: SSS'18 opnieuw luis in de pels van Volharding, modderballet Heeswijk – Venhorst eindigt voortijdig

Voetbal 2.086 keer gelezen

SSS'18 ging opnieuw aan de haal met drie punten in Vierlingsbeek. EVVC pakt broodnodige zege in Tegelen waar Vianen Vooruit sensationeel won bij Helvoirt. Heeswijk – Venhorst werd door scheidsrechter Jordy de Goeij afgeblazen door de ontstane eendenbijt. Trainer Joost Janssen van Venhorst is kwaad. DAW - Erp werd voortijdig al afgekeurd en kunnen nu ook bijna op kerstavond nog eens aan de bak.

De neervallende regen heeft het toeschouwers aantal behoorlijk gedempt. In de superderby waren en er slechts 600 en dat is geturfd aan vorige uitgaven mager te noemen. Volharding is er vanmiddag wederom niet in geslaagd om de derby tegen SSS'18 te winnen. Het werd op het eigen sportpark Soetendaal terecht met 1-3 verslagen, na een vooral dramatische eerste helft. De confrontaties met de aartsrivaal uit Overloon lijken zo langzamerhand een obsessie te worden voor de Vierlingsbekenaren. Sinds 1 september 2012 lukte het de roodwitten al niet meer om nog eens van SSS'18 te winnen. In de 14e minuut opende Koen Voesten voor de gasten naar 0-1 en deed dit een kwartiertje later nogmaals wat ook de stand bij rust was. Marc Blenckers schoot een vrije trap direct binnen langs een op het verkeerde been staande Massop: 1-2. Vreemd genoeg nam SSS'18 het weer enigszins over na de tegengoal, waar doordrukken van Volharding meer in de lijn der verwachting leek te liggen. Koen van Bree maakte aan alle nog heersende Vierlingsbeeks illusies een einde door bijna in het eindsignaal te tekenen voor de 1-3 zege van SSS'18.

Volharding - SSS'18 (Foto Jeff Meijs)

Heeswijk – Venhorst gestaakt
Na een kwartier bij een 0-0 stand gaf scheidsrechter Jordy de Goeij het enige juiste wat hij doen kon: hij liet de troepen inrukken en blies de wedstrijd af. Het veld dat al behoorlijk modderig was geworden door voorgaande wedstrijden was niet meer bespeelbaar. Trainer Joost Janssen van Venhorst had er behoorlijk de smoor over in. Janssen: "Het veld was te drassig. Ik denk een verstandig beslissing van scheidsrechter De Goeij, ook al wilde wij graag door voetballen. Wel raar en een club als Heeswijk onwaardig om voor de wedstrijd van het eerste elftal twee wedstrijden van lagere elftallen op het hoofdveld te laten spelen. Zeker vervelend omdat de winterstop nu korter is omdat de inhaalwedstrijd gepland is op 23 december. Daar wordt niemand vrolijk van", aldus de trainer van Venhorst.

De Goeij blies het sprookje uit, de teams zoeken de douche op (foto Hans Heesakkers)

Helvoirt – Vianen Vooruit 1-2
Een daverende verrassing door met winst te vertrekken bij koploper Helvoirt. Mick Boogaard kon, nadat Thomas van de Sanden de lat raakte, koppend scoren. Na rust met de 1-1 van de gastheren mocht Helvoirt opnieuw aanleggen van elf meter. Topspits Rico de Laat echter kwam niet tot scoren en schoot tegen de paal. Uit die omschakeling was het Rik Willemsen die Vianen Vooruit met een daverend schot in de kruising weer op voorsprong schoot en tevens naar de overwinning.

Berghem Sport - Real Lunet (Foto Ad Megens)

Berghem Sport – Real Lunet 0-0
Op de Koppelsteeg in Berghem werd vanmiddag maar twee maal afgetrapt en bleef het 0-0. Beide teams, die weinig voor elkaar onder deden, kregen kansen. In de tweede helft kreeg Joep Wintjes rood een kaart die fel werd betwist. Vooral toen kort hierna toen Real Lunet onterecht ontsnapte aan rood, waren de rapen gaar in Berghem. Gescoord werd er niet meer en om die reden moesten het de twee teams beiden doen met een puntje.

Sportclub Irene – EVVC 1-2
Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Vinkel. De thuisploeg in Tegelen begon slecht omdat het al na vier minuten de bal achter de eigen doelman plaatste. Echter vijf minuten later was het alweer gelijk uit een onoverzichtelijke situatie. Na rust werd Pim van der Doelen matchwinner door zijn treffer in de 55e minuut. Trainer Stephan Hesemans van EVVC: "Een terechte winst voor ons onder moeilijke omstandigheden."