1-0 voor Venhorst in het duel met Sparta'18
1-0 voor Venhorst in het duel met Sparta'18 Foto: Eric Elbers

2H: Helvoirt stabiel aan de leiding na winst in Erp, Volharding haalt uit in Vinkel

Voetbal 2.672 keer gelezen

Het begint wel duidelijk te worden. Helvoirt kan de papieren titel van Herbstmeister bijna niet meer ontgaan. En Volharding gaat met de week beter voetballen met resultaten die klinken als een klok. Dat belooft wat voor de superderby komende zondag in Vierlingsbeek als SSS'18 langs komt. Berghem Sport en DAW boekten keurige winsten. Mooie zondag in deze klasse ondanks het koude weer. Bij Heeswijk zagen we plots Camiel van Doorn weer in de opstelling. Mister Heeswijk werd wegens personele problemen bij een lager team gerekruteerd.

Vianen Vooruit is weer met een harde landing op aarde gekomen. Wat iet wil zeggen dat de nuchtere bewoners van Vianen op een roze wolk leefde, maar hun cluppie boekte prima resultaten en dat schept automatisch een euforie. Vanmiddag aan de Koekbakse straat werd dat anders. Berghem Sport vertrok met drie punten richting Berghem. Een voetbalwedstrijd met twee afwijkende helften. Vianen Vooruit begon sterk ,maar vergat de kansen om te zetten in klinkende munt. Met slechts één treffer van Jeroen Schepens voor rust deed de ploeg zich te kort. Na rust kakte Vianen Vooruit volkomen in en was het de beurt aan de bezoekers uit Berghem. Die kun je dan om een boodschap sturen. Na een uur spelen was het Stef van de Broek die gelijk wist te maken. Jordy Verhagen deed dat zes minuten later dunnetjes over en werd het 1-2 wat tevens de eindstand was. Goede zege van Berghem Sport dat zich weer prima op de kaart zette vanmiddag in Vianen.



Vianen Vooruit - Berghem Sport (Foto Hanny van de Linden) 



Real Lunet - Heeswijk Foto Hans Heesakkers

Real Lunet – Heeswijk 2-2
Na de thuisnederlaag afgelopen week tegen Vianen Vooruit, wachtte vandaag de uitwedstrijd in Vught tegen Real Lunet voor de Balledonkers. De thuisclub begon sterk en kwam via Gino Dix op 1-0. Na rust werd het 2-0. Een wat ongelukkig afgeslagen bal kwam voor de voeten van Dix, die op zijn beurt Chraou diep stuurde. De sterk spelende spits benutte dit buitenkansje en schoof de bal langs keeper Van Zupthen. Dit was voor Heeswijk het signaal actie. De piratenvlag ging in top en er kwam strijd. Real Lunet werd teruggedrukt en twintig minuten voor tijd viel de 2-1. Aarts kreeg na een goede aanval over een aantal schijven de bal op de 16-meter lijn. Hij stak die bal op de meegelopen Coen van Beljouw , die met een slinks wippertje doelman Jesse de Vries kansloos liet. Heeswijk drukte door en kort na de 2-1 viel ook de terechte 2-2. Een prachtige crossbal van Camiel van Doorn, die door Heeswijkse personele problemen weer opgetrommeld werd, viel op het hoofd van gelegenheidsspits Gerke van de Akker. De terug gekopte bal werd vervolgens prachtig binnen gevolleerd door Aarts. Heeswijk ging nog voor de driepunter, maar daarvoor was de tijd een te grote tegenstander.

EVVC – Volharding 1-5
De beer is los of de kogel is door de kerk geef het maar een naam, maar Volharding begint aardig op stoom te komen. En dat is lekker meegenomen voor de derby der derby's als SSS'18 naar Soetendaal komt. Vanmiddag werd het een makkelijke zege op Sportpark De Zwaan in Vinkel. De terugkeer van Tim Brouwer heeft daar zeker aan bijgedragen. Het team is in vorm en dat willen ze weten. Dit werd onderstreept met de oorvijg die het team van Johan Vullings vanmiddag uitdeelde. En geloof het of niet zulke thuisnederlagen komen in Vinkel zelden voor. Koen Schones opende nog prima voor Vinkel, maar Jasper Lenkens en twee maal Brouwer bleef er voor EVVC alleen nog maar tekenen bij het kruisje en douchen over. Mark Blenckers en Kas van den Bosch bepaalden de 1-5 eindstand. EVVC was alleen het eerste kwartier beter en wat verder nog opviel dat alle doelpunten voor rust vielen uit corners.



Venhorst - Sparta'18 (Foto Eric Elbers)

Venhorst – Sparta'18 1-0
Een kleine zege, maar hij leverde inderdaad ook drie punten op. En die kunnen ze gebruiken in Venhorst. De rust was nog dubbelblank in Venhorst. Trainer Joost Janssen: "We hebben in de rust wat tactisch omgezet. We waren beter maar de doelpunten bleven uit. Hun kwamen duidelijk voor een punt en hanteerde veelal de lange bal. Rob van Dooren kwam in het team als extra flank speler en na een uur kwam daar Mike van Grinsven nog bij." Venhorst kreeg meer grip op de tegenstander en werd hiervoor beloond in de 68e minuut. Van Grinsven mocht uithalen na een voorzet van Van Dooren wat 1-0 betekende. Sparta'18 spartelde nog wat tegen in de slotfase, maar meer dan een paar schoten op doel die hoog overgingen werd het niet. "Zondag gaan we voor de sportieve revanche naar Heeswijk. Ik heb de mannen dinsdag vrij gegeven donderdag gaan weer vol van acquit" ,wist Joost Janssen kliksport nog te melden.

Erp – Helvoirt 1-4
Eigenlijk een knotsgekke wedstrijd vanmiddag waar de bezoekers als snel een 0-2 voorsprong namen. Een maal uit een spelhervatting en eenmaal uit een hoekschop. Op slag van rust werd het ook nog 0-3 en was de wedstrijd in feite beslist. Erp begon prima en nam volledig het initiatief op Den Uil, paal en pech stonden succes in de weg. Toen ook nog eens de 0-4 viel was het over en uit. Dieuwe van der Heijden maakte uit een schimmige scrimmage nog 1-4 maar dat was puur voor de Erpse plakboeken. Zondag gaat Erp naar DAW en op Den Heuvel in Schaijk wordt dan gehoopt op betere tijden.

Emplina – DAW 0-2
DAW behaalde vanmiddag een prima 0-2 zege op Emplina. Bart Vos moest al binnen het kwartier gewisseld worden bij DAW wegens een blessure. Zijn plaatsvervanger was Wessel Bens. Twee minuten later viel de 0-1. Een corner van Bas van der Ven waar Tyrone richting het doel kopt waar de bal smoorde. Mark Megens was attent en werkte binnen: 0-1. In de 36e minuut werd de eindstand al bereikt na een combinatie tussen Freek van Boekel en Mike van de Ven. Laatste wipte de bal fraai over de Empelse doelman. Na rust kwam de stand en latere zege niet meer in gevaar. Het wisselblik bij DAW ging volledig open, maar de stand bleef 0-2. Trainer Rob van der Ven: "Knappe teamprestatie. Geknokt voor iedere meter. Voetballend niet geweldig maar op basis van strijd en inzet de wedstrijd over de streep getrokken." Schaijk maakt zich op voor Erp dat zondag naar D'n Heuvel komt.

SSS'18 – Sportclub Irene 4-1
Een afgetekende zeg voor het team van trainer Ruud Vermeer. Een prima opwarmer voor 'El clásico' van komende zondag in Vierlingsbeek waar SSS'18 op bezoek mag. Vanmiddag hadden de Overloners weinig moeite met het bezoekende Sportclub Irene. Bas Joosten en Koen Verlinden scoorden beiden twee maal. Een regelmatige zege van SSS'18 dat lekker mee blijft doen in het linkerrijtje.

Tweede klasse H:
Vianen Vooruit - Berghem Sport 1-2
Emplina - DAW 0-2
Venhorst - Sparta'18 1-0
EVVC - Volharding 1-5
SSS'18 - Sportclub Irene 4-1
Erp - Helvoirt 1-4
Real Lunet - Heeswijk 2-2

Stand
1. Helvoirt 9-21
2. Volharding 9-15
3. SSS'18 9-15
4. Heeswijk 9-14
5. Erp 9-14
6. Berghem Sport 9-13
7. Vianen Vooruit 9-12
8. Venhorst 9-12
9. DAW 9-12
10. Emplina 9-11
11. EVVC 9-11
12. Real Lunet 9-10
13. Sportclub Irene 9-7
14. Sparta'18 9-6

Programma volgende week:
Berghem Sport - Real Lunet
Helvoirt - Vianen Vooruit
DAW - Erp
Sparta'18 - Emplina
Heeswijk - Venhorst
Volharding - SSS'18
Sportclub Irene - EVVC

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant