Waar is de bal tussen Venhorst en SSS'18
Waar is de bal tussen Venhorst en SSS'18 Foto: Eric Elbers

2H: Helvoirt pakt periode-1, Volharding op ramkoers

Voetbal 2.513 keer gelezen

Helvoirt kon na afloop van de gewonnen wedstrijd in Schaijk een bescheiden flesje champagne opentrekken. Periode één was nu een feit. Vianen Vooruit won keurig bij Heeswijk en Erp kwam met een puntje terug uit Empel. EVVC drukte Real Lunet nog verder omlaag door in Vught met 0-1 te winnen. Mooie zondag met soms weer verrassende uitslagen.

Volharding deed vanmiddag uitstekende zaken door Berghem Sport in eigen huis met 1-2 te verslaan. Door die verdiende zege –op een volwassen manier uitgespeeld- steeg de equipe van trainer Johan Vullings naar de vijfde plek op de ranglijst. Net als de andere regioclubs Vianen Vooruit (4e) en SSS'18 (6e) heeft Volharding nu twaalf punten uit acht duels verzameld, slechts twee minder dan nummer twee in de stand Erp. Koploper Helvoirt pakte vandaag de eerste periodetitel en heeft vier punten voorsprong op Erp. Na een 0-0 ruststand waren het de bezoekers die via Tim Brouwer opende naar 0-1. Nadat Kas van den Bosch er vijf minuten later 0-2 van maakte leek het over voor Berghem Sport. Jordi Verhagen verkleinde naar 1-2, maar de zege ging meer naar Vierlingsbeek.

Berghem Sport - Volharding (Foto's Jo van Herpen)

Venhorst – SSS'18
Rens van Sleeuwen bracht Venhorst halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong na veel pressie vanuit het middenveld. Venhorst kreeg legio kansen, maar die werden niet in rendement omgezet: Trainer Joost Janssen: "Eigenlijk jammer dat we niet een van onze grote kansen wisten te benutten. Dan pak je vandaag drie punten. Zuur dat ze dan tien minuten voor tijd alsnog gelijk komen (Koen van Bree). Na de 1-1 zijn we de laatste tien minuten nog vol voor de winst gegaan, maar dat lukte niet meer. Weer hebben we onszelf vergeten te belonen terwijl het voetbal goed was."

Foto Eric Elbers

Real Lunet – EVVC 0-1
Rob van Dijk werd vanmiddag in Vught matchwinner met zijn doelpunt al na één minuut. Met dank aan Roel Bouwens die vanaf links goed aangaf kon Van Dijk scoren. Kort hierna had het zelfs 0-2 kunnen worden nadat Bouwens één op één kwam met de Real Lunet-doelman, maar dat feestje ging niet door. Real Lunet ging aan het drukken en was het soms billenknijpen voor de bezoekers uit Vinkel. Wel werden twee discutabele buitenspelmoment afgevlagd door de Vughtse grensrechter. De thuisclub kreeg ook nog kansen maar vonden steeds de Vinkelse doelman Frank van den Boogaard op hun pad. Mooie zege voor EVVC dat nu koploper is van het rechterrijtje.

Emplina – Erp 1-1
Een uitslag waar trainer Jurgen van Wanrooij amper vrede mee kan hebben. Eerste was het de thuisclub die al na een paar minuten met het hoofd de Erpse lat testte. De 1-0 was een lange bal die achter de Erpse doelman Dennis van Ballegooij binnenviel. Hierna kwam Emiel van der Sanden één op één met de Empelse doelman maar scoorde niet. Dat lukte pas twintig minuten voor tijd. Ruud Hanenberg zette voor waar Van der Sanden doorkopte op Bob Verhagen die de 1-1 voor zijn rekening nam. Jurgen van Wanrooij: "De laatste 18 minuten moesten we met tien man verder. Hanenberg ging fel in vlak voor de bank van Emplina waarna Visser wellicht door het tumult daar wel snel de rode kaart trok. We speelden dus de laatste minuten met tien man. Toch kregen we kansen en werd ons een pingel onthouden. Emiel van der Sanden ging door op de doelman en werd vastgehouden. Maar Visser wilde er niet voor fluiten en daar werd ons echt onrecht aan gedaan. Emiel is nog verhaal wezen halen bij de scheidsrechter en die vond het niet zwaar genoeg zei hij. Jammer, volgende week maar eens winnen van Helvoirt. Het wordt tijd voor een thuisoverwinning voor onze eigen supporters."

DAW - Helvoirt (Foto Ingrid Willems)

DAW – Helvoirt 0-1
Helvoirt en DAW gaven elkaar op D'n Heuvel weinig toe. Toch kwamen de gasten in de 33e minuut op  voorsprong. Een corner aan de linkerkant, waarna Rico de Laat  de bal binnen werkte: 0-1. Hierna werden het aanvallen over en weer werd het een enerverende wedstrijden. Twee prima afstandsschoten van Bart Vos (DAW) en een kans voor Rico de Laat (Helvoirt) rendeerden niet. Trainer Rob van der Ven: "Helaas niet de gelijkmaker kunnen maken.Wel tevreden over de inzet en beleving bij de jongens. Hier kunnen we mee verder", aldus de trainer van DAW.

Heeswijk - Vianen Vooruit 0-2