Afbeelding

Vijf dappere Berghemnaren gaan strijd aan voor 'Bergse Maestro'

Algemeen 965 keer gelezen

BERGHEM | Stel je voor: Je hebt eigenlijk nooit echt wat met muziek gehad of heel misschien in een donkergrijs verleden een blauwe maandag wat piano- of saxofoonlessen mogen genieten. En dan ineens sta je na een paar beknopte instructies van een professionele dirigent voor een compleet orkest. Een bijna onmogelijke opgave. Toch durven vijf dappere bekende Berghemnaren deze uitdaging aan.

Op zaterdagavond 17 november gaan Hoessenbosch-actrice en scoutingleidster Hanneke van Erp, prins carnaval John van Krevel, Nederlands-, Europees-, wereld- én Olympisch kampioen dressuur Sanne Voets, ondernemer van het jaar Theo van de Camp en wethouder Thijs van Kessel de strijd aan om de titel 'Bergse Maestro 2018'.

Voorbereidingen
Maestro wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Muziekvereniging Harmonie Concordia uit Berghem in samenwerking met de activiteitencommissie van De Berchplaets. De voorbereidingen zijn al lang in volle gang. Al meer dan een jaar geleden is de projectgroep voor het eerst om tafel gegaan en al maanden is het orkest de muziek aan het repeteren. Pas in de laatste week van oktober hoorden de kandidaten echter welke stukken ze zullen gaan dirigeren. Op de avond zal iedere kandidaat twee stukken voor zijn of haar rekening nemen. In het eerste gedeelte dirigeren zij klassieke werken, in het tweede gedeelte staan ze op de bok voor filmmuziek.

Kaarten zijn te koop via de website www.berchplaets.nl of in de foyer van De Berchplaets.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant