Historische eerste zege voor Vianen Vooruit in tweede klasse
Historische eerste zege voor Vianen Vooruit in tweede klasse Foto: HANNY VD LINDEN

2H: Erp laat spierballen zien in Vught, Vianen Vooruit schuift SSS'18 aan de kant

Voetbal 3.315 keer gelezen

Weer een paar verrassende uitslagen in 2H. Vianen gaat ruim langs SSS'18 en DAW sprokkelt punten. De eerste winst voor Vianen Vooruit in de tweede klasse is een feit. Mooie wedstrijden waar gehavend Erp toch wint bij Real Lunet.

Erp haalde positieve energie uit de slechte berichten van afgelopen week. Toon Barten en Yoeri Vissers vallen naar verwachting een jaar weg met fikse blessures. Samen met de langdurig geblesseerde Jasper van de Goor is de ziekenboeg in Erp goed gevuld. Voor rust werd er in Vught bij Real Lunet niet gescoord. Daarop was het wachten in de tweede helft. Koen van Deurzen was inmiddels bij Erp (blessure) vervangen door Ruud Hanegraaf. In de 65 minuut mocht Luuk Barten zijn rentree maken in Erp. De voormalig aanvoerder was een jaartje uit de running en kwam voor Dieuwe van der Heijden. Vijf minuten later, en niet zonder fortuin, zette hij Max de Jong in scoringspositie die ook prompt de 0-1 liet aantekenen. Bij de gasten kon Gino Dix na zijn twee geel vertrekken. Bij Erp ging in de 80e minuut Emiel van der Sanden naar de kant en kwam Luuk van der Steen. Ruud Hanenberg verdubbelde de stand kort voor tijd en gaf de winst nog meer glans. Erp is weer koploper en daar gaan ze best prat op in Erp.

Arjen Haast legt aan (foto: Peter Tips)

Heeswijk – Helvoirt 0-2
Helvoirt maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Heeswijk in de ontmoetingen met Helvoirt. Na een 0-0 ruststand moesten de doelpunten komen in de tweede helft. Pas na een uur viel de eerste treffer. Een vrije trap van de zijkant werd door verdediger Van Asseldonk knap verlengd voorbij doelman Van Zutphen: 0-1. Aan de kant van Heeswijk waren met name Coen van Beljouw en Stef Adank dreigend met acties en schoten, maar Helvoirt doelman Kivit stond op zijn post. Een kwartier voor tijd negeerde de goed leidende Hodzelmans tot ieders verbazing een correct ogend vlagsignaal, waarna Helvoirt hun overtalsituatie goed uitspeelde en Max Meyer de 0-2. Van Beljouw was dicht bij de eretreffer, maar zijn inzet ketste af op de paal.

Vianen Vooruit - SSS'18 (Foto Hannie van de Linden)

Vianen Vooruit – SSS'18 4-1
Met boter en suiker worden dit soort uitslagen wel vaak genoemd. Het overkwam SSS'18 en Vianen Vooruit boekte een historische zege in de tweede klassen en niet tegen de minste ploeg. Dat zag er voor rust nog niet zo uit bij een dubbelblanke stand. Na rust werkte Rik Willemse een vrije trap van Mart Nuijen achter zijn eigen doelman: 1-0. Maarten Broekmans mocht na handspel voor SSS'18 gelijkmaken. Vianen Vooruit nam bezit van de wedstrijd waar het via Thomas van de Sanden en twee maal Mart Nuijen uiteindelijk met 4-1 won. Feest aan de Koekbakse straat met deze mijlpaal.

Sparta'18 -  DAW
DAW gaat prima met negen uit zes valt er voor de rookie in de tweede klasse weinig te klagen. Ook in Sevenum bleef het tot aan de rust 0-0 met een gele kaart voor Jaapt Maathuis. Na een uur voetballen lanceerde Freek van Boekel Bart Vos die met links tussen de handen van de doelman door raak schoot: 0-1. In de 64e minuut viel de gelijkmaker uit een voorzet van een kort genomen corner. Er werd in de 70e minuut nog gewisseld bij DAW waar Tyrone Burgers en Joey Cissen kwamen voor Mark Lamers en Roel Janssen. Het bleef 1-1 en DAW zich opmaakt voor opnieuw een uitduel naar Volharding.

Thijs van Sleeuwen namens Venorst (Foto's Eric Elbers)

Venhorst – EVVC 4-2
De bespreking vooraf aan de wedstrijd duurde bijna drie kwartier. Trainer Joost Janssen: "We hebben alle punten doorgenomen tot in elk detail. De winst moest een keer komen. En gelukkig heeft het gerendeerd." Tom van de Boogaart opende al in de zesde minuut naar 1-0 wat een goede verhouding gaf van de eerste helft. Venhorst speelde terug naar de basis simpel maar uiterste effectief. Toch viel al na tien minuten in de tweede helft de 1-1 door Sven de Kinderen. Venhorst liet zich niet van de wijs brengen en ging gestaag door. Thijs van Sleeuwen, Tom van de Boogaart met zijn tweede en Max van den Bosch bepaalde de riante 4-1 stand. Kort voor tijd mildeerde EVVC via Falko van der Rijt nog naar 4-2, maar toen was de eerste winst voor Venhorst al een feit.Trainer Stephan Hesemans: "Venhorst was beter en veel effectiever in het benutten van kansen. Breekpunt voor ons was de 2-1 van Venhorst. Hier  zagen we er verdedigend niet goed uit. Daarna speelde we Venhorst alleen maar meer in de kaart door fouten te maken in vroeg stadium in balbezit."

Emplina – Volharding 1-1
Volharding behaalde vanmiddag in Empel een keurig 1-1 gelijk spel. Volharding beloonde zichzelf vanmiddag -net als vorige week- weer niet met een zege. Op bezoek bij Emplina in Empel (een wijk van Den Bosch, red.) speelden de roodwitten met 1-1 gelijk. Na een slechte eerste helft volgde vandaag een goede tweede helft. Vorige week was het precies andersom: een prima eerste helft en een zeer matige tweede. In de 12e minuut kwam Emplina op voorsprong door een treffer van Ingmar Voorhaar nadat Janssen over de bal maaide. Na rust kwam Volharding terug in het duel scoorde al nat tien minuten de gelijkmaker door Marc Blenckers die een vrije trap sierlijk over de Empelse muur krulde. Minpuntje was de rode kaart voor Melvin Klijn van Volharding wegens natrappen.

Berghem Sport – Sportclub Irene 5-2
Een mooie 5-2 winst van het team van trainer Willem van den Burgt. De ploeg uit Berghem heeft van minuut één tot de laatste fase, toen Sportclub Irene  even tussengas gaf, de regie gehad in de wedstrijd. De ruststand op De Koppelsteeg was al 3-0 in Berghems voordeel door twee maal Donny van Herpen en Stef van de Broek. Na rust deden de Limburgers in de 79e minuut wat terug door Casper Vermeulen en Youssef Bahari. Het werd nog even spannend, maar Jordy Verhagen en Donny van Herpen met zijn derde spleten de Tegelse droom uiteen. Mooie winst waar Berghem Sport zich opmaakt voor de uitreis naar Helvoirt.