Volharding won bij Vianen Vooruit
Volharding won bij Vianen Vooruit Foto: HANNY VD LINDEN

2H: Erp op poleposition na winst op Sportclub Irene, Berghem Sport sleept eerste zege binnen

Voetbal 3.082 keer gelezen

Een duidelijke nederlaag van DAW bij kampioenskandidaat Real Lunet. Heeswijk met de hakken over de sloot, maar wint wel. SSS'18 bijt in het stof op Sportpark de Zwaan in Vinkel. Vianen Vooruit zweet peentjes in tweede klasse H. Trainer Willem van der Burgt werd achter de draad verwezen na een protest, maar de trainer van Berghem Sport zag ook van die positie zijn team met 0-1 winnen.

Onder het toeziend oog van de nieuwe voorzitter Roel Gerrits boekte Volharding vanmiddag haar eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij Vianen Vooruit –met oud Volharding spelers Wouter Evers, Jeroen Schepens en Thomas van der Zanden in de gelederen- werd het in een matige vechtwedstrijd 1-3 voor de roodwitten. Na 24 minuten roeide Marc Blenckers van zeker 30 meter de bal stijf in het kruis waar Vianen Vooruit doelman Remco Loefen hem vermoedelijk alleen gehoord zal hebben. In de laatste minuut voor rust was het die andere Marc, Marc van Rens die de thee voor Volharding nog lekkerder liet smaken. Met een dubbele wissel probeerde Vianen-trainer Niels Voet het tij te keren. Harm van Sambeek en Mark Daamen kwamen in de ploeg voor Artuur Spanjersberg en Thomas van de Sanden. Veel zoden zette dat aanvankelijk niet aan de dijk. Volharding kreeg in de 50e minuut nog een aardige mogelijkheid. Invaller Nick Joosten zag zijn volley echter behoorlijk hoog over gaan. Na een dik uur kwam er bij Vianen Vooruit met Joost Verbiesen een derde invaller in het veld ten faveure van Mart Nuijen. Koud in het veld bracht Verbiesen –na een fout van de anders zo betrouwbare Nino Janssen- de thuisploeg terug in de wedstrijd. Met zijn eerste balcontact verschalkte hij Roel van Rens: 1-2. De gastheren hadden nu de overhand, maar kansen werden er niet of nauwelijks gecreëerd. Tim Brouwer maakte aan alle Vianense illusies een einde en bepaalde namens Volharding de 1-3 eindstand.

Vianen Vooruit - Volharding (Foto Hanny van der Linden)

Sparta'18 – Heeswijk 0-1
Een winst met een minimale score, maar ze waren er bij Heeswijk niet minder blij om. Op een matig kunstgrasveld (platgewalst volgens Heeswijkse lezing) lukte het de gastheren aardig om Heeswijk terug te dringen op eigen helft. Toch viel de treffer aan de andere kant. Na een korte combinatie aan de zijkant dribbelde Danny Aarts naar binnen en wilde de bal de zestien insteken. Hier zat nog net een voet van de tegenstander tussen, waarna de Heeswijkse spits Adank alert reageerde en de afvallende bal vanaf 16 meter buiten het bereik van de keeper onder de lat wist te plaatsen. Na rust werd de wedstrijd wat rommeliger en kwamen er zeker kansen voor Sparta'18, maar Niek van Zutphen was weer 18 karaats in Sevenum. Danny Aarts kreeg nog een unieke kans op 0-2 na een slim balletje van Max Sluiter, maar één op één met de Sevenumse doelman kwam hij niet tot scoren en bleef het slechts bij 0-1 maar leverde toch het aantal van drie punten op.

Real Lunet – DAW 4-0
De plannen van de Vughtenaren zijn klip en klaar: kampioen worden. Dat ervoer vanmiddag DAW. Chraou was in de 22e minuut de maker van de 0-1. Bas van de Berk was de maker van 2-0 in de 36e minuut wat tevens de ruststand was. In de 70e minuut vergat de arbiter van dienst een overtreding te bestraffen van Real Lunet en mocht Chraou het arbitrale presentje uitpakken naar 3-0. Het werd nog 4-0 door Chraou wat tevens de eindstand was. Trainer Rob van der Ven is er duidelijk over: "Zelf wel wat kansen gehad, maar niet scherp genoeg in de afronding. Real Lunet was vandaag een maatje te groot."

EVVC  - SSS'18 3-1
Het Vinkelse EVVC boekte tegen koploper SSS'18 een keurige zege. Het hielp door deze winst Erp, dat zelf won, aan kop van de ranglijst. Na een kwartier was het Pim van der Doelen die uit een vrije trap Rob van Dijk wist te bereiken die vervolgens de score met het hoofd opende. Tien minuten later was het opnieuw Rob van Dijk die vanaf elf meter mocht aanleggen nadat Pim van der Doelen binnen de zestien onjuist werd gestuit. Koen Verlinden deed namens de ploeg uit Overloon wat terug bijna in het rustsignaal naar 2-1  uit een vrije trap rand zestien. Na rust bleef EVVC het overzicht behouden en had nog verder uit kunnen lopen dan de 3-1 van Mitchel Bodelier in de 55e minuut. Bodelier profiteerde van een misverstand tussen keeper en centrale verdediger. Trainer Stephan Hesemans sprak van een goede overwinning.

Venhorst Berghem Sport (Foto's Eric Elbers)

Venhorst – Berghem Sport
Een vervelende wedstrijd met zelfs een onderbreking door protesten op een buitenspel situatie. De eindstand werd al voor rust bereikt door een eigen treffer van Venhorst. Wel de eerste zege van de ploeg van Willem van der Burgt en dat is dan weer leuk terugreizen naar De Koppelsteeg. De wedstrijd had nog een staartje voor de Berghem Sporttrainer. In de 70e minuut vertrok Donny van Herpen alleen richting de Venhorst doelman van eigen helft. Scheidsrechter Schelsema ging in op het vlagsignaal van de Venhorstse grensrechter en dit gaf nogal wat tumult. Zelfs zo er dat er kort werd gestaakt en Van der Burgt, nota bene op het veld waar hij zoveel jaren de trainer was, achter de buis werd gesommeerd. In de stand kwam geen verandering meer en pakte Berghem Sport de eerste zege.

Willem van der Burgt moet achter de draad van Schelsema

Erp – Sportclub Irene 2-1
Een zege die veel energie heeft gekost. Dit vooral omdat de 3-1 niet wilde vallen en er wat minder gespannen gevoetbald kon worden. Al in de 5e kwam Erp op voorsprong door een eigen doelpunt van een Limburgse verdediger die een voorzet van Marcel Claase achter zijn eigen doelman kopte. Na een half uur  werd het 2-0 nadat Emiel van der Sanden de paal ramde en Dieuwe van der Heijden in de rebound succesvol was. Een misverstand vlak voor rust bracht de stand op 2-1 en dat gaf geen goed gevoel. In de hele tweede helft bleef de angst voor de gelijkmaker bestaan. Tot twee maal toe ging een Erpse speler op het Limburgse doel af, maar twee maal werd hij door de grensrechter afgevlagd. Wel uiteindelijk winst en mag Erp zich koploper noemen.