Duel uit de wedstrijd Berghem Sport -SSS'18
Duel uit de wedstrijd Berghem Sport -SSS'18 Foto: Jo van Herpen

2H: Erp fier koploper na winst op EVVC, Berghem Sport kent slechte start competitie

Voetbal 3.228 keer gelezen

Erp won met 3-1 van EVVC en mag zich koploper noemen in de tweede klasse H. Berghem Sport beet vanmiddag weer in het stof met een 1-3 nederlaag tegen SSS'18. Trainer Willem van der Burgt zal zich zeker een andere start hebben voorgesteld. Vianen Vooruit pakte dapper een puntje in Empel bij Emplina maar voelt zich bestolen. Het blijft een levendige klasse 2H waar je elke week met spanning naar de uitslagen uitkijkt.

Vianen Vooruit trainer Niels Voet was op zijn zachts gezegd 'not amused' hij voelde zich twee punten door zijn neus geboord. Voet: "Bij een 2-2 stand werd een voorzet in een vol strafschop gebied door ons binnen gewerkt. Wij juichen weg en tien seconden daarna steekt de grensrechter zijn vlag omhoog. De scheidsrechter gaat er naar toe: ik dacht die zal hem wel op zijn nummer zetten. Te laat vlaggen en het kon in dat drukke strafschop gebied geen buitenspel zijn, we stonden op de doellijn. Hij bleef zeker twee minuten met die man aan het debatteren en keurde hem af. Kom op zeg, daar heb ik buikpijn van. Dit is een onrechtvaardigheid van grote orde die ons wordt aangedaan." Waarom Schelsema de treffer alsnog annuleerde is niet bekend. Emplina overigens nam een 2-0 voorsprong waarna Rik Willemse twee maal scoorde en gelijkmaakte.

Erp – EVVC 3-1
Erp kwam voor rust op voorsprong door een treffer van Emiel van der Sanden op aangeven van Youri Vissers. Bij de 2-0 was de uitvoering andersom en gaf Van der Sanden de bal op maat aan Vissers die scoorde. Na rust werd van der Sanden aan zijn broek getrokken en ging de bal op de stip. Vissers maakte de 3-0 waarna EVVC nog tegen scoorde middels een vrije trap van Gerwin van den Boom. De twee nieuwelingen van Blauw Geel'38 doen het goed een paar klasjes lager en vervullen wekelijks een belangrijke rol met het inkleuren van de Erpse successen. De club is trotse koploper en werpt zich op als kampioenskandidaat al is het (toegegeven) een gewaagde uitspraak. "Een verdiende overwinning voor Erp. We krijgen wel twee levensgrote kansen om op voorsprong te komen. Dan nog een pingel missen die werd gestopt door de keeper van Erp", Aldus Stephan Hesemans van EVVC.



Foto Ad Megens

Berghem Sport – SSS'18 1-3
Voor rust waren de twee teams op de Koppelsteeg redelijk aan elkaar gewaagd. Trainer Willem van der Burgt van Berghem Sport: "Beiden kregen we behoorlijke kansen, maar daar kwam geen score van. Beiden kwamen we een op een met de doelman. Had meer ingezeten. Toch komt SSS'18 op slag van rust op 0-1 door Stan Venhuizen. Na rust pakken we het goed op, maar we moeten scherper zijn. Een prachtig doelpunt van Donny van Herpen bracht ons in die fase weer terug in de wedstrijd." Dat pakte anders uit voor de thuisploeg. Een omschakelmoment bracht SSS'18 door Patrick van Mil op voorsprong: 1-2. Koen Verlinden was de maker van de 1-3. Van den Burgt: "Echt jammer. Ik zag ons beter voetballen vanmiddag dan afgelopen weken, maar verliezen toch. Erg jammer, maar dat gaat goed komen. Bram Kappen en Dave Eveleens zijn weer terug volgende week, dus dat komt goed."



Coen van Beljouw namens Heeswijk 

DAW – Heeswijk 2-1
Trainer Rob van der Ven heeft zijn eerste driepunter binnen. Op de eigen D'n Heuvel werd het een 2-1 winst. De bezoekers uit Heeswijk namen al na negen minuten een voorsprong door een schot van afstand van Stef Adank. Dat was tevens de ruststand. Vijf minuten was de tweede helft oud toen Freek van Boekel die de bal uit een vrije trap in de zestien kletste. Bart Vos was de slimste en werkte de 1-1 binnen. Heeswijk pufte en kraakte in die fase en de 2-1 viel halverwege de tweede helft. Van Boekel was opnieuw de aanstichter en zijn bal achter de defensie werd door Siem van Merwijk binnen gewerkt. "Een verdiende overwinning van ons", was het simpele verhaal van Van der Ven en geen speld tussen te krijgen.



DAW - Heeswijk (Foto Ingrid Willems)

Sparta'18 – Volharding 1-1
In een niet bijster hoogstaand duel deelde Volharding vanmiddag in Sevenum de punten met Sparta'18: 1-1. Na de remise van vorige week thuis tegen Venhorst slaagden de roodwitten er dus opnieuw niet in om een overwinning te boeken. Voor Sparta'18 was het pas de eerste competitiewedstrijd. Zij zagen een week geleden hun openingsduel tegen Helvoirt door de hevige regenval afgelast worden. Bart Schouten opende namens de gastheren in de 57e minuut waarna Kas van den Bosch gelijkmaakte.



Venhorst - Helvoirt (Foto's Eric Elbers)

Venhorst – Helvoirt 1-4
"We waren niet scherp genoeg en niet goed genoeg", somberde trainer Joost Janssen na afloop. Beiden teams kregen voor rust kansen. Helvoirt kreeg twee strafschoppen voor rust waar er maar een van benut werd.  Venhorst zag ook nog een doelpunt afgekeurd. De ruststand in Venhorst was 0-2. Direct na rust kwam Venhorst terug . Max van den Bosch gaf af op Thijs van Sleeuwen die er 1-2 van maakte. Janssen: "Dan ga je er eens goed voor zitten want alles is nog mogelijk. Echter voor we goed en wel zaten was het alweer 1-3 en is het over. De 1-4 is dan een logisch vervolg. Jammer een dompertje dat wel." Volgende week gaat Venhorst uit naar DAW in Schaijk.

Uitslagen tweede klasse H
DAW-Heeswijk 2-1
Real Lunet-Sportclub Irene 6-1
Sparta'18-Volharding 1-1
Venhorst-Helvoirt 1-4
Erp-EVVC 3-1
Emplina-Vianen Vooruit 2-2
Berghem Sport-SSS'18 1-3

Stand tweede klasse H
1.Erp 2-6
2.SSS'18 2-6
3.Emplina 2-4
4.DAW Schaijk 2-4
5.Helvoirt 1-3
6.Real Lunet 2-3
7.Heeswijk 2-3
8.Volharding 2-2
9.Sparta'18 1-1
10.EVVC 2-1
11.Vianen Vooruit 2-1
12.Venhorst 2-1
13.Berghem Sport 2-0
14.Sportclub Irene 2-0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant