De Grote Kerk in Oss.
De Grote Kerk in Oss. Foto: Leon Voskamp

Bijeenkomsten over Communie en Heilig Vormsel

Algemeen 726 keer gelezen

OSS | De Parochie Willibrordus (met kerken in Berghem, Megen, Haren, Macharen en de Grote Kerk en Heilige Geestkerk in Oss) wil kinderen vanaf groep 4 de mogelijkheid geven om zich voor te bereiden op de Eerste Heilige Communie. Er zal een Eerste Communieviering zijn op zondag 12 mei in de St. Willibrorduskerk in Berghem en op zondag 19 mei 2019 in de Grote Kerk van Oss.

Om hier meer informatie over te geven is er op dinsdag 25 september om 20.00 uur een ouderbijeenkomst in het Parochiecentrum aan de Koornstraat 6 in Oss. Aanmelden vooraf is niet nodig. Vanaf 19.45 uur staat de koffie/thee voor iedereen klaar. Dit jaar gebruikt de parochie een gloednieuw project voor de kinderen, samengesteld door kapelaan Jeroen Beekman en pastoor Roland Kerssemakers. "Met dit nieuwe project willen wij de kinderen helpen om de weg naar Christus te vinden en zich goed op hun Eerste Heilige Communie voor te bereiden." Meer info via info@parochiewillibrordus.nl, kapelaanbeekman@parochiewillibrordus.nl of kijk op www.parochiewillibrordus.nl.

Heilig Vormsel
Binnenkort beginnen de voorbereidingen voor de viering van het Heilig Vormsel. "Dit is een sacrament wat de volledige opname in de Katholieke kerk betekent en naast de Doop en de Communie nodig is om een goed toegerust Christen te kunnen zijn", aldus pastoor Kerssemakers. Het Vormsel wordt toegediend door hulpbisschop Mgr. drs. Mutsaerts op zaterdagavond 8 juni 2019 in de Grote Kerk. Voor ouders zijn er informatieavonden op woensdag 19 of 26 september in het Parochiecentrum aan de Koornstraat 6, aanvang 20.00 uur. Opgeven is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant