Voorzitter Peter van Eekelen en locatiemanager Maria van der Heijden.
Voorzitter Peter van Eekelen en locatiemanager Maria van der Heijden. Foto: Ellen Beenhakker

Programma nieuwe seizoen Dorpshuis de Berchplaets bekend

Algemeen 858 keer gelezen

BERGHEM | De folder met het nieuwe programma van Dorpshuis de Berchplaets wordt deze week verspreid. Een programma met veel aandacht voor jeugd en samenwerking.

"We proberen voor elke doelgroep iets leuks te brengen. Daarbij houden we goed in de gaten dat er al heel veel wordt georganiseerd in Berghem. Het heeft geen zin om elkaar te beconcurreren. Daarom kiest de activiteitencommissie vooral voor jeugd en ouderen." Aan het woord is Maria van der Heijden, locatiemanager maar ook vrijwilliger bij de activiteitencommissie. "We weten dat we met poppentheater en natuurlijk kinderpopidool Dirk Scheele veel kleintjes en hun familie een plezier doen. Daarnaast hebben we voor de jeugd de kinderbingo op de zondagochtend, Kids Party's voor kinderen van de basisschool en voor de kids van 8 tot 13 jaar maandelijks een instuif. Vorig jaar zijn we voor deze groep gestart met een crea-middag. Dit jaar hebben we het uitgebreid en samenwerking gezocht met verenigingen die actief zijn voor deze groep jongeren. Zo is er een Instuif samen met DC BeatYes, jeugdtheater Spons en Geo Oss. Ook op andere terreinen werken we met verenigingen samen. Met DC BeatYes organiseren we dit jaar de rommelmarkten. Zij geven er een net wat andere invulling aan en op deze manier hopen ze er ook een centje aan over te houden."
Een nieuw evenement is Maestro in samenwerking met Muziekvereniging Concordia. "Het is gebaseerd op het tv-programma, maar nu wordt Concordia gedirigeerd door Bekend Bergs Talent, te weten wethouder Frank den Brok, ondernemer van het jaar Theo van de Camp, toneelspeelster Hanneke van Erp, Prins Carnaval John Krevel en Olympisch kampioene Sanne Voets. Ik verheug me op deze avond." Vanzelfsprekend staan ook dit jaar enkele cabaretvoorstellingen geprogrammeerd. "Karin Bruers & Nol Havens, Bram Thomassen en De Mannen van Achterom zijn Brabantse cabaretiers die in andere theaters goed lopen, dus wij verwachten dat dat ook zo zal zijn in de Berchplaets."

Berchplaets 5 jaar
Dit seizoen viert Dorpshuis de Berchplaets ook het 5-jarig bestaan. "In plaats van een groot feest of receptie, gaan we ons lustrum tijdens verschillende activiteiten vieren door iets extra's te doen. Leuk om onze bezoekers te verrassen." www.deberchplaets.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant