Adaro. (Foto: Rudy Peters)
Adaro. (Foto: Rudy Peters)

Adaro naar Hoessenbosch Festival: 'Superleuk dat ik in Berghem mag draaien'

Algemeen 1.131 keer gelezen

BERGHEM | Het Hoessenbosch Festival pakt uit op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Er is een programma om u tegen te zeggen in de Berghemse bossen.

Adaro is één van de topacts de 31ste. De Schaijkenaar is een bekende dj in de hardstyle-scene. Het gaat naar eigen zeggen goed met Thijs Ploegmakers. "Het gaat hartstikke lekker. De hele week zit ik in de studio en in de weekend draai ik voor publiek. Ik maak solonummers, maar maak ook samen met Ran-D uit Zeeland deel uit van Gunz For Hire. Daarnaast werken we regelmatig samen met andere dj's. Het muziek maken vind ik net zo leuk als het draaien. Voor een (groot) publiek laten horen wat je hebt gemaakt, is tof. Maar door het publiek krijg ik ook inspiratie." Adaro krijgt ook inspiratie van andere artiesten. "Ik luister veel naar andere dj's, maar ook naar andere genres. Van rock, hiphop tot Top 40 van verschillende landen. Je kunt me een muziekfreak noemen. Eerder dit jaar brachten we met Gunz For Hire 'Bella Ciao' uit, een idee van mijn vriendin die een serie op Netflix had gezien. Op YouTube is het nummer al ruim 2,3 miljoen keer bekeken." De muziek is volgens Adaro volop in beweging. "Ik draai hardstyle, maar daaronder diverse substylen. Je hebt stukken waar het 'puur rammen' is, maar ook met melodieën. Mijn stijl staat wel bekend als de harde RAW-hardstyle. Je ziet in ons genre dat de muziek verandert en harder is geworden. Een interessante ontwikkeling is de verandering van de kicks. Je had heel lang dezelfde sound, maar een aantal dj's heeft daar verandering in gebracht."

Droom
Als kind was Thijs al met muziek bezig. "Mijn hele leven ben ik geobsedeerd door de muziek. In mijn puberteit ontdekte ik de hardcore, daarvoor hield ik van hardrock. Als dj ben ik me gaan richten op hardstyle. Momenteel leef ik het leven waar ik van droomde. Ik mag muziek maken, kom op mooie plekken en kan er van leven. Of het zwaar is? Vrienden van me staan om 5 uur op om in de bouw te gaan werken, dat is zwaar. Ik doe wat ik leuk vind en steek daar met liefde veel uren in. Het levert soms wel veel stress op, want heel de scene kijkt mee en er zijn veel ogen op me gericht. Maar ik voel me gezegend dat ik dit mag doen."

Optredens
Sinds een jaar of acht timmert Adaro aan de weg als dj. In Nederland is hij zeer bekend, maar ook in andere landen groeit zijn populariteit. "Ik treed jaarlijks twee keer op in Mexico en Chili en ook draai ik in Australië. Hardstyle is in Nederland geboren en we hebben hier een volwassen scene. Ieder weekend zijn er wel feesten. Maar als ik naar bijvoorbeeld Mexico kijk, dan is dat ook fantastisch. Veel mensen zijn daar arm, maar ze sparen lang voor een kaartje van een festival." Het Hoessenbosch Festival is een thuiswedstrijd voor me. "Superleuk dat ik in Berghem mag draaien, de eerste keer dat ik er sta. Extra leuk is dat JDA ook mag draaien. Toen ik jonger was, reed ik Nederland door om bij zijn optredens te zijn."

Info: www.hoessenboschfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant