Aan het begin van DAW in Hout-Blerick
Aan het begin van DAW in Hout-Blerick Foto's Ingrid Willems

Berghem Sport wint van MVC'19, maar ook DAW laat van zich horen

Voetbal 3.036 keer gelezen

Een spannend weekend ligt alweer bijna achter ons. Degene die kozen voor de waterkant hadden het mis want op het veld gebeurde veel met veel spanning. Nooit Gedacht won zaterdag al bij het matige TGG waar Berghem Sport MVC'19 wegspeelde. Zondag de zinderende topper op de Biescamp Nooit Gedacht – Berghem Sport. DAW keerde met een overwinning terug uit het verre Budel en treft zondag HBSV uit Hout-Blerick dat BVV naar de derde klasse verwees.

Berghem Sport heerste in het duel met MVC19 uit Maasbree gedurende geheel de wedstrijd. De Berghemnaren kwamen geen moment in de problemen. Al in de tweede minuut was het raak nadat Bram Kappen Donny van Herpen vrij voor de MVC'19 doelman parkeerde: 1-0. Van Herpen werd deze week nog speelklaar gemaakt omdat er rugproblemen waren. In de tweede minuut na rust werd het 2-0 door een kopbal van Jordy Verhagen. Nadat de 3-0 viel uit een pingel van Bram Kappen was het over en uit. Het toetje van Jan Verhoeven die de 4-0 binnenkopte was de kers op de bekende taart van deze overigens leuke wedstrijd. Trainer Dennis Kroes: "We zijn geen moment in de problemen geweest. We maken ons op voor het treffen in Geffen komende zondag. Ik wou dat die wedstrijd morgen al was, we zitten in zo'n lekkere flow. Ik ben bezig met mijn afscheidstournee bij Berghem en dat wil ik absoluut goed afmaken. We hebben er zin in", zegt Kroes met overigens duidelijk taal.

Budel – DAW 0-3
Een regelmatige zege van DAW op Budel. Het duurde echter tot vijf minuten voor rust eer DAW de score kon openen. Uit een hoekschop van Freek van Boekel kon Mark Megens met de voet de bal binnenwerken: 0-1. Na rust begon DAW sterk en drie minuten na het tweede begin was het de beurt aan broer Corik Megens die de score mocht verhogen. Na een fraaie actie van de Megens werkte hij de bal met links binnen. De wedstrijd was beslist. Twintig minuten voor tijd werd het zelfs 0-3. Bart Vos was het die aan de rechterkant Corik Megens vond en met zijn tweede de 0-3 eindstand bepaalde. De gedachten van trainer Rob van der Ven zullen ongetwijfeld al bij het duel HBSV – DAW zijn geweest, de volgende klus voor de Schaijkenaren. In Hout-Blerick wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt.