1-0 voor Berghem Sport. Het gezicht van Tomek Kuijpers (R) spreekt voor zich
1-0 voor Berghem Sport. Het gezicht van Tomek Kuijpers (R) spreekt voor zich Foto's Berghem Sport Jo van Herpen, DAW Ingrid Willems
+audio

3D: Sparta'25 overleeft knotsgekke wedstrijd, Volkel valt weg na nederlaag in Berghem

Voetbal 5.498 keer gelezen

Het was me het middagje wel in 3D met een knotsgek scoreverloop. Uiteindelijk was het Sparta'25 dat zich met een Houdini escape alsnog wist te ontdoen van Boekel Sport en nu grootste kanshebber is voor het kampioenschap. DAW verloor bij Vianen Vooruit waardoor laatstgenoemde ploeg volop in de race blijft voor het kampioenschap. Hapse Boys degradeerde vanmiddag definitief weer terug naar de vierde klasse.

Sparta'25 kwam in de eerste helft op een 0-1 achterstand door Tim Schuijers. Daarna kregen de Boekelaren nog een kans op 0-2, maar ook Sparta'25 kreeg een mogelijkheid. Na rust kwam Sparta'25 door een kopbal van Joost Ankersmit op 1-1. En een eigen doelpunt van Robin Gruijters betekende 2-1. Boekel Sport heeft nogal wat blessureleed. Om die reden werd good old Sjoerd Vogels weer eens afgestoft en opgepoetst uit het derde team gehaald. Vogels deed zoals zijn bijsluiter luidt: scoren. Met een werkelijk fraaie treffer boven in het kruis liet hij zien nog niet versleten te zijn. Jammer voor Boekel Sport en met dank van Sparta'25 dat er daarna slordig werd verdedigd en de thuisclub in de 86ste en 88ste minuut via Elco van Schijndel en Jeremy Raaijmakers  zich in de race kon houden voor het kampioenschap.

Excellent – Handel 1-3
Handel startte heel laag op Het Domein in Oploo. Handel-trainer Tom Jacobs: "We wilde Excellent niet in de kaart spelen door bot in de aanval te gaan. Daar zijn ze meesters in. Daarom bleven we lekker hangen en dat werkte. Peter van den Bosch schoot ons van afstand op 0-1." Chris van Duynhoven echter fopte de bezoekers nog voor rust door gelijk te maken. Na rust heersten de bezoekers. Mark de Waard was het die Handel op voorsprong bracht uit een hoekschop. De ingevallen Sander Vermeulen mocht op aangeven van eveneens een invaller Tom Manders (had al een hele wedstrijd bij het tweede gespeeld) de 1-3 eindstand scoren. Een paar minuten voor tijd kreeg Chris van Duijnhoven van Handel een publiekswissel, hij gaat ermee stoppen.

Berghem Sport – Volkel 1-0
Berghem Sport heeft zich wel in een riante zetel gebracht. Het was het bekende liedje van Volkel dat het wéér op belangrijke momenten het af laat weten. Een misverstand tussen keeper Tomek Kuijpers en Thijmen de Ruijter betekende 1-0 voor de thuisclub. Volkel bleef aandringen en kreeg ook kansen onder anderen een vrije trap van Stijn van Cuijk in de muur en via Robin van Cuijk in handen van de Berghemse doelman Hoefnagels. Na rust bepaalde Volkel de strijd, maar Berghem Sport hield stand en kreeg zelf ook een paar mogelijkheden. Arbeid kan het team van trainer Tom van Dalen niet worden ontzegd, maar het kampioenschap is plots mijlen ver weg.

Vitesse'08-Hapse Boys 6-3
De 6-3 nederlaag tegen Vitesse'08 heeft Hapse Boys het beslissende zetje naar de vierde klasse gegeven. De Boys hielden in Gennep voor rust stand, en openden via Job Kemperman de score. Gastheer Vitesse'08 kwam terug tot 1-1 door een doelpunt van Thymo Zeelen. Bij die gelijke stand hadden de Boys het lankmoedige Vitesse opnieuw op achterstand kunnen zetten maar tot twee keer toe werd de bal van de lijn gehaald. Met die stand werd gerust. In de tweede helft had Vitesse de Hapsenaren snel op de knieën door doelpunten van Bjorn Hendriks, Bas Janssen, Bjorn Hendriks. Tom Meijer gaf de stand een draaglijker aanzien en scoorde de 4-2 maar via Tom Verbeek liep Vitesse'08 weer uit. Daan Meijer zorgde voor de derde Hapse treffer. Jelle van Tienen bepaalde de eindstand op 6-3.

Vreugde om een treffer bij Vianen Vooruit (Foto Hannie van der Linden)

Vianen Vooruit – DAW 2-0
In een gelijkopgaande wedstrijd hielden Vianen Vooruit en DAW de spanning er lang in. Bart Vos en Corick Megens waren kansrijk voor de gasten uit Schaijk. Pas in de slotfase brak Vianen, dat keeper Remco Loeffen dankte voor diverse knappe reddingen, de ban. Roy Daamen bracht Viaen in de 82e minuut aan de leiding. Mark Daamen besliste vier minuten later de strijd: 2-0. Door de overwinning blijft Vianen Vooruit hopen op de titel. Op de slotdag neemt de ploeg van Niels Voet het op tegen het gedegradeerde Hapse Boys.

Stormvogels'28 – Nooit Gedacht 4-1
Stormvogels'28 heeft rechtstreekse degradatie ontlopen. De Siebengewalders, die 90 minuten lang met Ingo Custers, Lloyd Kooijman en Thomas Creemers speelden, legden een prima partij voetbal op de mat. Nooit Gedacht werd met 4-1 verslagen. Ingo Custers en Niels Wabeke scoorden elk twee keer. "We hebben op eigen kracht de nacompetitie gehaald en we gaan voor handhaving", zegt trainer Roy de Haan. Met de weer fitte aanvalslinie moet die missie haalbaar zijn. "We hebben er vertrouwen in", verklapt De Haan.

Nijnsel – Olympia'18 0-2
Het Boxmeerse Olympia'18 boekte een moeizame 0-2 overwinning op laagvlieger Nijnsel. De eerste helft was voor de ploeg van trainer Wil Beijer. Na de thee was Nijnsel de bovenliggende partij. Jordy Toonen, die de geschorste Douwe Zwaan verving, scoorde voor rust.  In de 90e minuut stelde Furkan Saraoglu de winst veilig. Olympia is na de winst derde en hoort op de slotdag van de competitie tot het kwartet titelkandidaten. "We zitten in de wachtkamer", aldus trainer Wil Beijer.