DAW kwam niet verder dan een gelijkspel tegen DAW
DAW kwam niet verder dan een gelijkspel tegen DAW Foto: Ingrid Willems

3D: Nooit Gedacht - Sparta'25 kleurt rood, Stormvogels'28 en Hapse Boys kandidaten voor degradatie

Voetbal 4.769 keer gelezen

De spanning stijgt met de week in de spannendste competitie van Nederland. Maar liefst twee rode en negen gele kaarten deelde scheidsrechter Mandemakers uit in het duel Nooit Gedacht met Sparta'25. Wie rechtstreeks degradeert gaat tussen Hapse Boys en Stormvogels'28. Nog twee wedstrijden en dan weten we het.

Nooit Gedacht was eigenlijk een normale wedstrijd waar weinig hectiek te bespeuren was. Scheidsrechter Mandemakers, toch een arbiter uit het hogere segment van het amateurvoetbal strooide na het rood van Bob Klaassen continu met kaarten. Perry van Herpen van Nooit Gedacht en Bob Klaassen van Sparta'25 kregen dus direct rood. Ken Bissels kreeg tweemaal geel, dus rood en eindigde de Geffenaren het duel met negen man. Sparta'25 won en blijft met Volkel in de race voor het kampioenschap. Voor de Laarbekers scoorden Philipe Cleutjens en twee maal Jacy van den Enden.

Perry van Herpen
Trainer Wolf Wannet: "Iedereen die dit leest denkt nu dat het een schoppartij is geweest. Minder dan dat. Mandemakers ging pas met kaarten strooien na de 3-0 en de rode kaart voor Klaassen. Echt al die kaarten waren zeker niet nodig en absoluut niet in het beeld van de wedstrijd. De scheidsrechter fluit Hoofdklasse of hoger maar wat hij met al die kaarten voor had is voor mij een raadsel. Sparta'25 won verdiend overigens, niks mis mee. Daar hadden we ons al lang bij neergelegd. We zitten met het rood van Perry van Herpen die we hard in de nacompetitie nodig hebben. Ik hoop op twee wedstrijden dan kan hij in de nacompetitie toch spelen."

Berghem Sport – Vitesse'08 2-1
Een verdiende maar moeizaam behaalde zege voor het team van trainer Dennis Kroes die lekker in de race blijft voor periode-3. De bezoekers opende via Lorenzo Ribbink  de score maar vijf minuten later was het Stef van de Broek met zijn eerste die het dwarrelende schot in het Gennepse doel zag verdwijnen. Na rust deed Van de Broek het nog eens dunnetjes over. Het duurde wel lang en de wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Van de Broek dacht daar anders over. De ingevallen Bram Kappen (na lange blessure) gaf de bal bij Van de Broek op zijn pantoffel en die stelde niet teleur 2-1. Volgende week kom Volkel naar De Koppelsteeg, maar daarover later deze week meer. Het werd een wedstrijd van twee goed spelende teams. en heeft volgens de lezing uit Gennep de gelukkigste gewonnen. Het Gennepse Vitesse'08 speelde zonder zijn zieke trainer Fabian Krebbers. Wil Wolff nam op de bank de honneurs waar.

Volkel was sterker dan het bezoekende Stormvogels'28 (Foto Lea Verbruggen )

Volkel – Stormvogels'28 3-0
Een regelmatige zege voor het team van Tom van Dalen. Thijmen de Ruijter en Luuk van den Elzen waren dicht bij een treffer maar die viel pas nadat Bob Linders werd onderuit gehaald in de zestien. Aanvoerder Ruud Verstegen neemt de pingels bij Volkel en ook deze keer stelde de Volkelse aanvoerder niet teleur. Op slag van rust werd het nog 2-0 door Van den Elzen op een fraai 'aangeefje' van Stijn van Cuijk. Na rust startte de bezoekers wat hoger, maar rendement leverde het niet op. Volkel kwam nog op 3-0 nadat invaller Bram van der Locht Niels van Oort wegstuurde en scoorde. Bijna was het nog 4-0, maar de paal voorkwam op een schot van Niels van Oort een doelpunt. Volkel reist volgende week af naar Berghem Sport voor een topduel, maar daarover later in de week meer.

Hapse Boys – Nijnsel 1-3
Hapse Boys, de hekkensluiter in 3D leed tegen Nijnsel een terechte nederlaag. Trainer Johan Vullings, wiens ploeg alleen gebaat was bij een overwinning, zag de Boys met te weinig strijd de wei in gaan. Dat resulteerde in een 0-2 achterstand bij rust. Johan van de Pas nam beide Nijnselse treffers voor zijn rekening. Eerst schoot hij van afstand raak. De tweede goal viel uit een dubieuze strafschop. Na de pauze gingen de Boys aanvallender te werk maar het was weer Van de Pas die scoorde. De 0-3 werd weer vanaf elf meter gescoord. De warrig leidende scheidsrechter kende ook Hapse Boys een penalty toe. Nicky van der Wijst scoorde tegen maar meer leverde het slotoffensief niet op.

Boekel Sport – Vianen Vooruit 0-1
Bij Boekel Sport boekte Vianen Vooruit de vijfde overwinning op rij. Mark Daamen prikte binnen enkele minuten de bal achter de Boekelse keeper na voorbereidend werk van Mart Nuijen. Vianen is na 24 duels derde en heeft kans op de titel. "We zijn goed bezig met vijf overwinningen op rij maar met nog twee erbij kunnen we kampioen worden. Onze doelstelling was handhaven en die is gehaald. Een kampioenschap is mooi, maar we blijven reëel", aldus trainer Niels Voet.

Olympia'18 – Handel 2-0
Het feestvierende Olympia'18 behaalde een zakelijke overwinning op Handel. Op sportpark Pelzer waar de Boxmeerse voetbaltrots het eeuwfeest vierde won de ploeg van trainer Wil Beijer met 2-0. Okki van Dalen opende na 5 minuten de score. De beslissing viel pas na een uur spelen. De Boxmeerse topschutter Douwe Zwaan bepaalde de eindstand op 2-0. De promovendus vestigde zich op de vierde plaats maar ziet waarschijnlijk de prijzen aan zich voorbij gaan. De periodetitels gaan naar Nooit Gedacht, DAW en waarschijnlijk Berghem Sport of Vianen Vooruit. "Jammer, we hebben een heel seizoen meegedraaid maar het kan zijn dat je als nummer 2, 3 of 4 buiten de prijzen valt", sipte trainer Wil Beijer.

DAW - Excellent (Foto Ingrid Willems)

DAW – Excellent 2-2
De meeste doelpunten op Sportpark D'n Heuvel vielen voor rust. Na iets meer dan een kwartier kon Bart Vos met een sierlijk stift over de doelman van Excellent scoren. Vos werd overigens weggestuurd door Freek van Boekel. Twee minuten later leek DAW de wedstrijd te beslissen nadat Van Boekel voor gaf op Robbert Knipping die met het hoofd fraai scoorde 2-0. Nog voor rust kwamen de bezoekers middels Timo Cornelissen terug tot 2-1. Na rust bleef Excellent loeren op de gelijkmaker die een kwartier voor tijd viel na een knappe individuele actie van Roel Verberk. Nog bijna werd het in blessuretijd 3-2 via Corik Megens, maar dat bleef de bezoekers bespaard. Trainer Rob van der Ven was niet echt tevreden: "We hebben de doelpunten té gemakkelijk weggegeven."