Stomvogels'28 - Vianen Vooruit werd een 2-6 zege voor de bezoekers
Stomvogels'28 - Vianen Vooruit werd een 2-6 zege voor de bezoekers Foto's Hannie van der Linden en Ingrid Willems

Volkel grijpt koppositie in 3D, Nooit Gedacht – Vitesse'08 kleurt rood in slotfase

Voetbal 4.657 keer gelezen

Volkel is nu alleen leider in de meest spannende klasse van deze regio. Stormvogels'28 lijkt met Hapse Boys uit te gaan maken wie rechtstreeks afdaalt naar de vierde klasse. Sparta'25 blijft meedoen om de hoogste posities. Verliezer DAW heeft nog alle kans ondanks de nederlaag vanmiddag in Laarbeek. Vitesse'08 eindigde in Geffen met negen man omdat er twee rode kaarten vielen.

DAW kreeg vanmiddag in Beek en Donk van de gemeente Laarbeek een 3-0 nederlaag te verwerken. Al in de tweede minuut kopte aanvoerder Jacky van den Enden de 1-0 binnen. Sparta'25 bleef de toonaangevende partij. Toch was het wachten op de tweede helft voor de 2-0 viel. In de 59e minuut was balverlies op het Schaijkse middenveld de oorzaak dat Michiel Koot via het midden 2-0 kon maken. De 3-0 eindstand viel in de 95e minuut en de maker was Jeremy Raaijmakers vanuit de omschakeling. De uitslag was enigszins geflatteerd, maar wel verdiend vond trainer Rob van der Ven van DAW.

Duel tijdens Sparta'25 - DAW (Foto Ingrid Wilems)

Handel – Hapse Boys
Handel heeft zich door de winst op Hapse Boys theoretisch vrijgespeeld van nacompetitie en degradatie. Na een half uur spelen was het Rob Manders, die in balbezit kwam met dank aan Peter van den Bosch en Niek van Eldonk, die de bal nog eens controleerde en vervolgens tegen de touwen joeg. Na rust kregen de bezoekers nog een reuze kans via Pim Kemperman, maar met een reflex wist doelman Mike Janssen een Haps doelpunt te voorkomen. Trainer Johan Vullings van Hapse Boys: "Op basis van kansenverhouding hadden we minimaal met een punt huiswaarts moeten keren. Hiervoor hebben we te weinig killersmentaliteit laten zien voor het doel. Teleurstellend maar we moeten weer vooruit kijken naar donderdag. Dan komen er weer een paar spelers terug van blessure zodat we als selectie meer druk kunnen uitoefenen." Tom Jacobs, trainer van Handel  "We hebben ons nagenoeg vrij gespeeld vanmiddag. Trots op de ploeg dat we er ons doorheen geslagen hebben."

Nooit Gedacht – Vitesse'08 4-0
Wolf Wannet zei het in de voorbeschouwing deze week nog: "Laten we die serie van de ploeg uit Gennep eens een halt toeroepen." Hetgeen gebeurde en Nooit Gedacht won met 4-0. In de 25e minuut opende de thuisclub met een treffer van JO 19 speler Dunken Post. In de 44e minuut kwam Nooit Gedacht in ondertal. Danny Strik hield in de optiek van de scheidsrechter een doorgebroken speler vast en kreeg rood. Wannet: "We hielde het veld klein met een soort handbal verdediging en daar hadden ze het moeilijk mee. Bij hun kreeg Ron Janssen rood  dus was de balans weer terug en gingen wij overheersen." Vitesse'08 eindigde met negen man om dat ook Jessy Wolff rood (2x geel) kreeg in de slotfase. De laatste zeven minuten liep Nooit Gedacht via twee maal Tijn Vos en Perry van Herpen (die terugkomt van een blessureperiode) naar de 4-0 eindstand. Donderdag tegen Handel zijn de Geffenaren winnaar van Periode-2 mits er gewonnen wordt.

Nijnsel/TVE – Berghem Sport 2-3
Geen gemakkelijke zege voor het team van trainer Dennis Kroes. Donny van Herpen was het die na een kwartiertje een voorzet van Jeffry van Oss pardoes op zijn pantoffel nam en de score opende. Na rust werd het door Jan Verhoeven zelfs 0-2 en leek niets een driepunter in de weg te staan. Nijnsel kwam terug naar 1-2 en maakte tien minuten voor tijd zelfs de 2-2. Berghem Sport was beter en kreeg loon naar werken nadat opnieuw goalgetter Van Herpen zijn maatje 44 tegen een voorzet van Jacky van Deutekom plaatste en de winst mee naar Berghem kon. Dennis Kroes: "We hebben nu uit de laatste vijf uitwedstrijden goed gescoord. Een teken dat we op de goede weg zijn voorheen verloren we dat soort wedstrijden. Volgende week tegen Vitesse'08. We staan goed in de laatste periode en dat willen we zo houden."

Stormvogels'28 - Vianen Vooruit  (Foto Hannie van der Linden)

Stormvogels'28-Vianen Vooruit 2-6
In eigen huis leed nummer 13 Stormvogels'28 een grote 2-6 nederlaag tegen Vianen Vooruit. De uitslag kreeg na een 2-2 ruststand in het tweede bedrijf gestalte. Stormvogels opende hoopgevend. Gelegenheidsspits Bart Seegers (als laatste man doorgeschoven naar de frontlinie) schoot de Vogels in de achtste minuut op voorsprong uit een vrije trap. De bezoekers kwamen via Rik Willemsen en Mark Daamen aan de leiding. Uit een strafschop bracht Bart Seegers de score weer in balans. De Siebengewaldse aanvalsleider liet na thee de kans op de 3-2 liggen waarna Vianen Vooruit snel toesloeg. Roy Daamen en Thomas van der Sande (die voor rust paal en lat getroffen had) brachten Vianen op 2-3 en 2-4. Roy en Mark Daamen bepaalden de eindstand op 2-6.Trainer Roy de Haan keek met gemengde gevoelens terug. "We speelden tot aan de rust redelijk en wilden in de tweede helft op voorsprong komen maar het liep anders. Vianen besliste de strijd op details", aldus de trainer de deze week bekendmaakte Stormvogels te gaan verlaten. "Mijn nieuwe club maak ik komende week bekend. Maar deze kans kon ik niet laten lopen. Ik heb het als mens goed naar de zin bij Stormvogels maar sportief is het erg moeizaam. Maar geloof me; als we derde zouden staan had ik deze kans evenmin laten lopen." Trainer Niels Voet zag dat Vianen Vooruit zich veiligstelde. "Dat was ons primair doel maar nu kunnen we verder kijken, en de competitie kan voor ons nog leuker gaan worden. We lkijken nu naar boven."

Olympia'18-Boekel Sport 2-2
Het Boxmeerse Olympia'18 liet tegen Boekel Sport een steekje vallen. De Boxmerenaren die in de titelstrijd een outsider zijn kwamen in eigen huis niet verder dan 2-2. Douwe Zwaan opende vroeg de score waarna Olympia kansen op meer kreeg. De thuisploeg zag echter dat de gasten uit de eerste de beste tegenaanval langszij kwamen. Na de pauze maakte Douwe Zwaan de averij ongedaan en bracht Olympia weer aan de leiding. Opnieuw kwam Boekel Sport langszij. Aan de gelijkmaker ging een misverstand in de Boxmeerse defensie vooraf. Olympia'18 zette aan voor de winnende treffer maar oogstte geen succes. Ondanks het puntenverlies blijft de honderdjarige tweede in 3D.