Spelmoment uit Olympia'18 - Berghem Sport
Spelmoment uit Olympia'18 - Berghem Sport Foto Jeff Meijs

3D: Wie de krachtsverhoudingen in 3D nog snapt mag het zeggen

Voetbal 3.804 keer gelezen

Wat een onvoorspelbare klasse is de derde klasse D toch. Velen zullen dit beamen. Vianen Vooruit wint gewoon bij kampioenskandidaat Sparta'25. Wat te zeggen van Hapse Boys dat een punt pakt bij DAW en Boekel Sport dat maar liefst met 0-6 wint in de derby met Handel. We nemen ze met u door.

DAW was de bovenliggende partij in de eerste helft van DAW – Hapse Boys, maar voor rust werd er niet gescoord op D'n Heuvel. In de 60e min was het Brian Guntlisbergen die de afvallende bal uit een vrije trap in de verre hoek binnenschoot. DAW drong meer aan en Haps moest ver terug en loerde op de counter. DAW ging massaal voor de gelijkmaker of wellicht meer. Die viel echter pas ver in blessuretijd door Corik Megens. Een verdiend gelijkspel maar DAW kwam hier goed mee weg. Trainer Johan Vullings van Hapse Boys was tevreden over de inzet van zijn team: "Ontzettend balen. Mijn ploeg heeft een flinke portie onverzettelijkheid en vechtlust getoond en weinig weggegeven. Dit had natuurlijk met drie punten beloond moeten worden, maar zoals het vaak gaat als je onderin staat, zit het dan ook tegen. De zes minuten blessuretijd zijn mij een raadsel. We moeten het doen met een punt en de positieve punten meenemen."

Foto's DAW - Hapse Boys Ingrid Willems

Sparta'25 – Vianen Vooruit 0-1
Voor rust hielden de teams elkaar aardig in evenwicht. Een bal van Vianen Vooruit op de lat en verder kreeg de thuisclub ook nog twee kansen via Jeremy Raaijmakers. Niels Voet: "Het spelbeeld voor rust speelde zich vooral af op middenveld op tweede ballen." De ruststand in Beek en Donk was  0-0. Voet vervolgt: "In de tweede helft stonden we de eerste twintig minuten vol onder druk gestaan. Met een flinke kans die voor goal over wordt geschoten. Met een omzetting op het middenveld kregen we dat weer in handen. Uiteindelijk was het een voorzet van Jim Bogels die door Roy Daamen werd binnen gekopt. Kort daarna kreeg aanvoerder Robbert van Lankveld van Sparta'25 zijn tweede gele kaart. Vanaf dat moment kon Sparta'25 geen vuist meer maken en kregen wij nog een aantal kansen."

Excellent – Stormvogels'28 3-2
Voetbalclub Excellent hield de punten vanmiddag in Oploo. In het duel met Stormvogels'28 werd het een 3-2 overwinning. Chris van Duynhoven, Stefan Broeks en Timo Cornelissen scoorden voor de thuisclub. Loyd Kooiman en Gijs Creemers deden dat voor Stormvogels'28. John Janssen, trainer van Excellent: "Het was van beide kanten een matige wedstrijd, met veel balverlies. Maar goed we hebben onze doelstelling: klassenbehoud bijna behaald."

Nooit Gedacht – Volkel 2-0
Volkel heeft opnieuw niet kunnen winnen van Nooit Gedacht. In Geffen op de Biescamp ging het team van trainer Tom van Dalen met 2-0 onderuit. Na het verlies van vorige week moest een hardwerkend Volkel opnieuw verlies incasseren. Tegen een zeer defensief ingesteld Nooit Gedacht werd het 2-0 voor de gastheren. In de 12e minuut kwam Nooit Gedacht uit het niets de 1-0. Dennis Strik verlengde een hoge voorzet met het hoofd en zag de bal in het Volkel doel verdwijnen. Opnieuw liep Volkel dus achter de feiten aan en het duurde even voordat het zich herstelde. Stijn van Cuijk kreeg een mogelijkheid maar daar bleef het bij. Na rust een sterker Volkel maar treffers bleven uit bovendien stak de  Geffense doelman in puike vorm. In blessuretijd werd het dan alsnog erg geflatteerd 2-0 voor Nooit Gedacht. De gastheren namen snel een vrije trap, waardoor Perry van Herpen in balbezit kwam. Hij zag Tomek Kuijpers ver voor zijn doel staan en met een prachtige lob verschalkte hij de Volkel-doelman.

Handel – Boekel Sport 0-6
Boekel Sport heerste vandaag in de derby op D'n Eikenwal in Handel. De ploeg had in ieder geval een beter rendement met het benutten van kansen wat ook een kwaliteit is. De 0-3 ruststand was al een veeg voorteken en toen het meteen na rust nog 0-4 werd konden alle goede bedoelingen van handel de prullenbak in. Met een uitblinkende Robin Gruijters en Rens van de Wijst (2x raak als flankverdediger) werd het uiteindelijk 0-6. Leuk was de treffer voor Eward Schouten van JO 19-1 die met tevens een assist ongetwijfeld in het boekje verdween van trainer John Elbers. Tim Schuijers, Twan Merks en Teun Graat complementeerden het halve dozijn.

Foto's Olympia'18 - Berghem Sport (Jeff Meijs)

Olympia'18 – Berghem Sport
Berghem Sport kwam in Boxmeer na 11 minuten op een 0-1 voorsprong. Jan Verhoeven werd vastgehouden in de zestien. Donny van Herpen mocht aanleggen van 11 meter en schoot zijn team op voorsprong. Nog voor rust trok Olympia'18 de zaken gelijk en nam op slag van rust een 2-1 voorsprong. Na rust werd Olympia'18 sterker en kreeg een paar aardige mogelijkheden op 3-1. Die wilde niet vallen en was het de voor Andy van Schijndel in gevallen Joel van den Berg die de gelijkmaker binnen pofte. Berghem Sport kreeg nog kans op de winst, maar de doelman van Olympia'18 voorkwam erger.

Nijnsel - Vitesse'08 0-3
Op de ploeg van trainer Fabian Krebbers lijkt geen maat te zitten. Vanmiddag leverde het team opnieuw een driepunter af in Nijnsel. Krebbers: "De wedstrijd liep een stuk makkelijker dan vooraf gedacht met alle spelers die we misten. We kwamen al vrij snel verdiend op 0-1  Daarna had Nijnsel meer balbezit maar creëerden helemaal niks. Wij kregen in de eerste helft nog twee grote kansen . In de tweede helft verwachtten wij een stormloop van Nijnsel maar vanaf minuut één in de tweede helft domineerde wij en schiepen de ene na de andere grote kans. Wij scoorde nog twee keer maar het had ook zo 0-6 of 0-7 kunnen worden. Drie jongens van 0 17 zijn ingevallen waarvan twee hun debuut gemaakt hebben." Bas Janssen, Martijn Custers en Ron Janssen scoorden.