• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Beetje verwennerij toevoegen aan die vervelende chemo-maanden

Ik ben Casper Canninga, woon in Berghem en wil graag in het kort uitleggen wat mij gebracht heeft naar Canninga Chemo Bites. In 2015 werd mijn moeder geconfronteerd met kanker. Lichamelijk en geestelijk bevind je je in een achtbaan waarvan je het einde niet kunt zien. Na alle onderzoeken volgt vaak bestraling en/of een chemokuur, zo ook in het geval van mijn moeder. En weer bleek er een volkomen onbekende wereld open te gaan. Wat vroeger lekker was smaakte niet meer, wat voorheen vies was werd opeens erg lekker. Een zoektocht waar

de supermarkt geen antwoord op bleek te hebben. Lastig voor jezelf en vaak ook voor je omgeving. Zonder al die problemen met eten heb je immers al voldoende aan je hoofd.

Als kok, met een grote belangstelling voor eerlijk, gezond en mooi eten, raakte ik gefascineerd door dit verschijnsel. Ik ben me gaan verdiepen in deze specifieke voedingsleer en ben gaan experimenteren met gerechten die voedzaam waren en goed konden worden verdragen, zelfs erg lekker waren. Nadat de chemokuur beëindigd was bleef mijn interesse. Enerzijds omdat het een interessante en geheel specifieke manier van koken is, anderzijds omdat ik het belangrijkste aan mijn werk vind dat ik mensen een plezier doe, of ze nu in een restaurant komen eten of thuis aan tafel zitten.

Begin 2017 heb ik de knoop doorgehakt, mijn baan als kok vaarwel gezegd en ben ik mij volledig toe gaan leggen op het bereiden van kleine gerechtjes (bites in het engels)voor mensen die een chemokuur ondergaan. Ik werk samen met een oncologisch diëtiste die weet welke hapjes het beste passen bij je specifieke chemokuur of bestraling.Ik hoop je te kunnen helpen met verantwoorde kleine maaltijden die in een wip op tafels staan, die passen bij de behoefte die je op dat moment hebt, die jezelf of je gezin ontlasten en bovenal: die een beetje verwennerij toevoegen aan die vervelende maanden.

Wij verkopen in eerste instantie vanuit het woonhuis van mijn moeder. Vanaf 10 oktober kun je op dinsdag- en donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 op Kastanjelaan 47 in Oss terecht voor informatie, een kop koffie en natuurlijk de gerechtjes. Ons motto is: “zo vers mogelijk”, dus graag een paar dagen van te van te voren bestellen als je grotere hoeveelheden of speciale wensen hebt. Bestellen kan via de site www.canningachemobites.nl of telefonisch op 06-51210149

Omdat alle beetjes helpen. Casper

chemobiteslsoep

chemobitesstoofvlees

canningachemobiteslogo