• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Muifelbrouwerij presenteert 2 nieuwe bieren tijdens spetterend launch event

Op een spetterend Launch Event op zaterdag 21 oktober in de Peperstraat in Oss (waarbij alle zes de horecazaken deelnamen) zijn twee nieuwe bieren van de Muifelbrouwerij gelanceerd. De Dr HOP DIPA en de CraAzy IPA alcohol vrij. Dit jaar zijn in totaal een viertal nieuwe bieren uitgebracht, naast bovenstaande bieren betreft dit Black Bastard Imperial Stout 9,5% en Messentrekker 6%, een bier gebrouwen met Osse cranberries. Voor 2018 zijn er vergevorderde plannen om een brouwinstallatie te plaatsen in het pand van de Muifelbrouwerij op de Vikingenweg 5 in Oss zodat de Muifelbieren op eigen locatie gebrouwen kunnen worden. Momenteel wordt de productie nog uitbesteed, oa aan Proefbrouwerij Lochristi en Inbier in Sittard.

De Dr Hop DIPA 8,5%. Eenmalig jubileum bier vanwege 10 jaar Muifelbrouwerij. Double IPA gebrouwen met meer hop en meer mout dan een reguliere India Pale Ale (IPA). Gehopt met een uitgekiend mengsel van Amerikaanse en Europese hopsoorten. CraAzy IPA alcohol-vrij. Een van de eerste Nederlandse alcohol-vrije craft bieren, geschikt voor iedereen die wel iets bierigs wil drinken maar geen zin heeft in alcohol of geen alcohol kan of mag drinken. Lekkere frisse IPA, niet extreem bitter en het belangrijkste: zonder bijsmaakjes die in andere 0% bieren zitten.

Hieronder een overzicht van de deelnemers uit de Peperstraat Oss aan het Launch Party Event.

Taverne da Silva
Launch Party op 21 oktober om 16:00 met presentatie door eigenaar Martin Ostendorf. Gratis tasting session na de presentatie.
Twee Muifelbieren van de tap, zeven van fles. Gerecht – bier combinatie: D’n Ossekop (tap) met eendebout met paddestoelen en roseval aardappels.

De Rooij Peper
Drie Muifelbieren van fles, een van tap. Combinatie van Messentrekker (tap) bij diverse Tapas hapjes.

Woodstock Oss
Drie Muifelbieren van fles. Gerecht – bier combinatie: vlaams stoofvlees gegaard in Messentrekker bier en natuurlijk geserveerd met hetzelfde bier.

Bistro Louis
Gerecht – bier combinatie: hertenbiefstuk geserveerd met seizoensgroente, gebakken roseval aardappeltjes en jus de veau. Heerlijk bij d’n Ossebock van de Muifelbrouwerij.

Da Tommaso
Drie Muifelbieren van fles. Gerecht: een rack van porcelet (speenvarken) geserveerd met roseval aardappeltjes, spruitjes, guanciale (spek van varkenswang), en een uitje en dit alles gestoofd in zuster agatha.

De Winkel
Zij combineren hun gerecht Rendang met de nieuwe Muifel Dr. Hop DIPA. Rendang is een Indonesisch stoofgerecht in kokosmelk. Je proeft de Indische roots van onze kok Max in dit heerlijke smakelijke gerecht. We serveren onze Rendang met pandanrijst, pittige boontjes en onze eigen sambal (met citroengras) bij dit gerecht past de Dr Hop DIPA perfect! Door zijn frisse maar lekkere bittere afdronk blijft het bier goed overeind naast zo'n smaakvol gerecht.


Links
http://www.muifelbrouwerij.nl
https://www.facebook.com/martin.ostendorf.7