• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

D'n Dort viert zaterdag 150 jaar Familietrots in de Brabantse polder

In het jaar 1868 trouwde Maria Gijsbers, in de volksmond beter bekend als de mysterieuze Mie Sause, haar Rudolphus Megens. Niet lang na hun trouwdag startte zij de kroeg met boerderij in het toenmalige Harensbroek, gelegen tussen de dorpen Berghem en Haren. Over de kroegeigenaresse gingen vele geruchten rond. Mie Sause zou volgens het volk kunnen toveren en helderziend zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij het zelfs bij de Koninklijke Marechaussee voor elkaar kreeg hun werklieden, werkzaam bij de Maas en haar dijken en uiterwaarden, bij haar in de polder te laten verblijven. In alle andere dorpen werden hier juist speciale “hutten” voor gebouwd.

Nu zo’n 150 jaar later is het familiebedrijf in de polder nog steeds een begrip in de regio. Na heel wat bewogen jaren staat nu sinds een paar jaar de vijfde generatie met grote trots en frisse wind aan het roer. Zij gaan er dan ook voor zorgen dat het gehele jaar door het jubileum centraal zal staan. Met als hoogtepunt het jubileum feest op zaterdag 22 juli voor al haar vaste gasten door de jaren heen.

Deze dag zal het café worden omgetoverd als een heus museum. Hier zullen foto’s, verhalen en oude geschriften getoond worden. In de feesttent zal de receptie plaatsvinden waar ook het creatieve collectief Berge dur ut lint een unieke presentatie over “150 jaar d’n Dort” zal opvoeren. En natuurlijk zal er daarna ruimte genoeg zijn om een dansje te wagen en meer.

Meegaan met de tegenwoordige tijd, maar toch gewoon en bij de basis te blijven maakt een bezoek aan Café d’n Dort zo uniek.
Even terug naar de oude vertrouwde gezelligheid in een echt donkerbruin café. 

Anne Schäper
Café d'n Dort
Harenseweg 3
5351 NG Berghem
06-29433788
www.cafeherbergdendort.nl