• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Woensdag HAKdag bij Jumbo Berghem

woensdakhakdagEen dagelijks terugkerende vraag in de meeste Nederlands huishoudens is de vraag “Wat eten we vandaag?”. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 60% van de gezinnen drie keer per week of vaker een typisch Hollandse maaltijd op tafel zet bestaande uit aardappelen, groenten en vlees of vis. Echter, er wordt hierbij wel weinig gevarieerd en men houdt vast aan vaste gerechten en vaste combinaties. Vooral vanaf woensdag begint de inspiratie te ontbreken om een lekkere en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Groentefabrikant HAK organiseert samen met Jumbo Berghem daarom deze week ‘Woensdag HAKdag’ op de winkelvloer. Tevens zal er op zaterdag 16 november worden gekookt tijdens een productdemonstratie. HAK en Jumbo Berghem willen klanten inspireren hoe zij in een handomdraai een gevarieerde, gezonde en vooral lekker Hollandse maaltijd met groenten van dichtbij, op tafel kunnen zetten. En dat ook nog eens heel voordelig.

Daarom wordt er in de Jumbo winkel (Burg. Van Erpstraat 10) in Berghem op zaterdag 16 november de hele dag gedemonstreerd hoe je met HAK rode kool een veelzijdige, gezonde en vooral lekkere, Hollandse maaltijd kunt maken. De maaltijd die deze week centraal staat is Rode Kool met krielaardappeltjes en gemarineerde kipfilet. Tijdens de kookdemonstratie zullen er receptkaarten uitgedeeld worden zodat iedereen het gerecht ook thuis gemakkelijk zelf kan klaarmaken. Klanten profiteren deze dag bovendien van een eenmalige korting op HAK Rode Kool.

HAK plaatst als eerste de Hollandse keuken op een welverdiend voetstuk middels de Woensdag HAKdag. Samen met Jumbo Berghem wil de groentefabrikant Nederlanders laten ervaren dat er veel meer variatie mogelijk is bij het maken van een lekkere Hollandse maaltijd met groente, dan dat we zelf dagelijks (be)denken. En dan ook nog eens met groenten van onze eigen Hollandse bodem zoals bijvoorbeeld rode kool. De Hollandse maaltijd bestaande uit aardappelen, groenten en vlees is namelijk nog immer populair, echter de meeste thuiskoks hebben gedurende de week een vast eetpatroon dat bestaat uit vaste gerechten en variëren dus weinig. Het is vaak moeilijk om uit dit vaste patroon te komen door gebrek aan inspiratie en de wens om iets lekkers op tafel te zetten voor iedereen in het gezin.

Waarom woensdag HAKdag
Er is bewust gekozen om de woensdag tot HAKdag te bestempelen. Veel Nederlanders doen vooral op vrijdag en zaterdag hun boodschappen. Hierbij kiezen we tegenwoordig eerst welke groente we willen eten en dan pas het vlees erbij”, aldus Steef Cuijpers, de vaste TV-kok van HAK. “Maar op woensdag zijn de groenten die je in het weekend vers hebt gekocht vaak op of niet langer houdbaar. Dat maakt het lastig om op woensdag te beslissen wat je eet. Op woensdag HAKdag eet je nog steeds lekker Hollands met versverwerkte groenten zoals rode kool en bruine bonen als onderdeel van de Hollandse maaltijd. Lekker, vers van het Hollandse land en ook nog eens voordelig”, aldus Steef Cuijpers, de vaste TV-kok van HAK.

Voor meer informatie en de lekkerste Woensdag HAKdag recepten: www.woensdaghakdag.nl

HAK is 16 november  van 10.00 tot 17.00 uur op de winkelvloer aanwezig bij de Jumbo (Burg. Van Erpstraat 10) in Berghem met de woensdag HAKdag demonstraties.

bron: Hak