• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Tandartspraktijk Berghem organiseert goede doelendag

tpbOp zaterdag 19 januari a.s. werkt Tandartspraktijk Berghem met het hele team weer voor een aantal goede doelen.  Dit jaar hebben zij gekozen voor de volgende plaatselijke! goede doelen:  Het Comité D’n Bergse Motorrundag,  de Stichting "Vrienden van de Wilberthof"  en Teun en Pleun (Ans Boeijen en Jolanda Schuurmans).  De tandartsenpraktijk berghem draait die dag op alle kamers een volledig programma en de omzet van deze dag schenken zij aan de eerder genoemde doelen. Een echt voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Comité D’n Bergse Motorrundag  
Zij organiseren in het kader van de 50e Jumborun op zaterdag 22 juni 2013 een programma waarbij zij maar liefst 250 kinderen met een beperking uitgenodigd hebben om met even zoveel motoren met zijspan naar Berghem te komen. Deze kinderen, die op de school van het Sint Maartenskliniek te Nijmegen hun opleiding volgen en kinderen die vanuit het Revalidatiecentrum te Arnhem komen en niet te vergeten een aantal kinderen uit Berghem, worden op deze dag feestelijk verwelkomd op het sportcomplex “de Koppelsteeg” aan de Osseweg voor ruim 4 uur vermaak.  

Stichting "Vrienden van de Wilberthof"  
Het bestuur bestaat uit 5 personen. Hun inkomsten bestaan voornamelijk uit zelfwerkzaamheden op b.v. rommelmarkten, giften en jaarlijks een loterij. Door deze inkomsten kan het bestuur de bewoners van het verzorgingshuis elk jaar verrassen met een een leuk uitje, paas-attentie of kerstpakketje en zij organiseren in de wintermaanden elke maand een gratis bingo.

Teun en Pleun
Ans Boeijen en Jolanda Schuurmans zijn allebei werkzaam in de zorg. Als Teun en Pleun gaan ze o.a. met hun "kindjes" langs dementerende ouderen , om oud zeer of onverwerkt verdriet te verzachten. Er wordt geknuffeld met hun ‘reborn’ poppen, en dat geeft hun cliënten een goed gevoel.  Teun en Pleun bereiden niets voor maar gaan mee in de situatie en met de beleving van de mensen die zij bezoeken.  Door improvisatie van hun kant blijft de zorgvragers de baas.  Zij volgen hen, en hun emotie op dat moment, waardoor verrassende situaties gecreëerd worden.