• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Samenwerkingsovereenkomst Buddy-stages wordt getekend bij Berghem Sport

Categorie: verenigingen

berghemsporthoofdveldVanmiddag tekenen het Sport Expertise Centrum, ROC de Leijgraaf en Het Hooghuis een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot Buddy-stages voor sportleerlingen. Dit zal plaatsvinden op de middenstip bij Berghem Sport. Berghem Sport is 1 van de locatie waar deze buddy-stages in de praktijk gebracht worden.

 

Het Sport Expertise Centrum (SEC), het Hooghuis Locatie Stadion en de afdeling Sport & Bewegen van ROC de Leijgraaf in Oss werken samen op het gebied van stage en stagebegeleiding. De samenwerking tussen de drie partijen maakt het mogelijk dat leerlingen van De Leijgraaf en van Hooghuis samen stagelopen bij Osse sportverenigingen.

Op woensdag 29 oktober wordt bij voetbalvereniging Berghem Sport in Berghem de officiële aftrap gegeven voor de samenwerking. Dit gebeurt om 13.45 uur door vertegenwoordigers van de drie betrokken instellingen. Namens het SEC ondertekent directeur Marc Ghering de overeenkomst, voor ROC de Leijgraaf is onderwijsmanager Paula Verhagen aanwezig en namens Het Hooghuis Stadion directeur Richard van Ommen.

Buddy-systeem Op woensdagmiddagen spelen de leerlingen van ROC de Leijgraaf een coördinerende rol bij vier sportverenigingen (Berghem Sport, MHC Oss, OSS’20 en Margriet) waar honderden pupillen trainingen krijgen. De leerlingen worden aangestuurd en begeleid door een SEC-medewerker, en geven op hun beurt weer aansturing aan de leerlingen Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) van Hooghuis Stadion in een zogenoemd ‘buddy-systeem’. De intentie is om de samenwerking voor meerdere jaren aan te gaan en uit te breiden op het moment dat de Talentencampus vorm heeft gekregen.