• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

80-plus-dag van Seniorenvereniging Berghem

Categorie: verenigingen

kbo-brabantDonderdag 25 september hebben honderd inwoners van 80 jaar en ouder uit Berghem een schitterende dorpentocht gemaakt door de gemeente Oss. Met financiële ondersteuning vanuit de RABO-clubkascampagne heeft Seniorenvereniging De Herfstzon een mooie middag georganiseerd voor 80-plussers uit Berghem (lid of geen lid). Om 13.00 uur vertrokken 2 volle bussen vanaf het Meester Gielenplein voor een rondrit door de gemeente Oss. In elke bus was een deskundige gids van de gemeente Oss aanwezig die steeds vertelde wat er onderweg te zien was met de daarbij behorende wetenswaardigheden.

De reis begon via een aantal wijken van Oss en ging toen naar Geffen, het dorp dat in 2015 ook bij Oss gaat horen. Na Geffen ging het via ‘t Wild naar Maren, daarna naar Lith en Lithoijen en dan lang Teeffelen, Oijen en Macharen. Nu waren we slechts op de helft van de rondrit maar was het eerst tijd voor koffie of thee met gebak in de Berchplaets.

Na deze onderbreking gingen we verder naar Herpen, langs de Hertogswetering naar Overlangel en de brug naar Keent, vervolgens langs Neerloon, richting Ravenstein en weer door naar Huiseling. Na Huiseling via de polder en Soeterbeek terug naar Ravenstein om daarna vanaf de Dijk de dorpen Deursen, Dennenburg, Dieten en Demen te bekijken om uiteindelijk in Haren te belanden, waar een rondje langs kerk en Klooster Bethlehem werd gemaakt. Nu nog even langs Megen en we gaan terug naar De Berchplaets, waar een aperitief n een uitstekende koffietafel staat te wachten.

Iedereen was enthousiast over deze fijne dag en tegen 18.30 uur gingen allen dan ook voldaan huiswaarts.