• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuws van kinderboerderij de Beestenbergh

Categorie: verenigingen

beestenberghlogoOp zondag 5 oktober vieren we dierendag op de kinderboerderij. De evenementencommissie heeft van alles bedacht om er een leuke dag van te maken. Er kan geknutseld worden en er is een speurtocht waarbij de kinderen spelenderwijs wat kunnen leren over dierentaal. Ook zullen er diverse spelletjes zijn, zodat de kinderen zich zeker niet hoeven te vervelen. 

Natuurlijk gaan we ook de dieren extra verwennen. Het is tenslotte hun verjaardag. Voor hen gaan we zelf versierde slingers maken om de kinderboerderij te versieren.

Af en toe mogen de kinderen er een verrassingsslinger voor de dieren aanhangen, met daaraan allerlei lekkere groenten en fruit. Voor de ouders / begeleiders is er gratis koffie en thee, voor de kinderen is er een beker limonade. De entree en activiteiten zijn gratis.

Op 11 september gingen de handen van de MSD medewerkers uit de mouwen.
Vorig jaar, op donderdag 5 september, hadden we de beschikking over 34 medewerkers van MSD. Zij kwamen in het kader van de “handen uit de mouwen dag” bij ons klussen. Nog nooit, in onze 20 jarige geschiedenis, waren er zoveel mensen tegelijkertijd aan het werk op de kinderboerderij. Er is die dag enorm veel werk verzet. Naast het harde werken was het ook erg gezellig om met elkaar de gestelde doelen te bereiken. Vanwege het succes van vorig jaar kwam er ook dit jaar een groep medewerkers van MSD om ons te helpen met de vele klussen die nog op het programma stonden.
Na een ontvangst met koffie, thee en taart zijn we met z’n allen weer aan de slag gegaan. Het weer zat gelukkig mee. De stal in de wei, het kippenhok en de stal van onze pony Adje zitten allemaal weer strak in de lak. De groep MSD medewerkers was dit jaar een stuk kleiner, maar er is toch een enorme berg werk verzet. MSD medewerkers, nogmaals hartelijk dank voor jullie geweldige inzet!

Rabo Clubkas Campagne
De Rabobank is vorig jaar gestart met de Rabo clubkas campagne. Een nieuwe manier voor het toekennen
van maatschappelijke bijdragen. De Rabobank stelt € 125.000 beschikbaar. Dit bedrag mogen de leden van de bank verdelen over de verenigingen en stichtingen die meedoen. Ieder lid mag vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op eenzelfde vereniging of stichting. Alle deelnemende verenigingen en stichtingen, die lid zijn van de Rabobank, kunnen hieraan deelnemen. Wij hopen natuurlijk dat al onze bezoekers, die lid zijn van de Rabobank, massaal op ons gaan stemmen. Vorig jaar stonden we boven verwachting in de top tien. Van het bedrag wat we toen hebben ontvangen hebben we ons gereedschapshok kunnen renoveren. Het voormalige rommelhok is nu een keurig georganiseerde ruimte, waar alles zijn vaste plek heeft gevonden.
Voor dit jaar zouden we de bijdrage graag willen besteden aan een oplossing voor de mestafvoer. Dit gebeurt nu via de gft containers van de gemeente. Dit is naast de elektriciteit onze grootste kostenpost op jaarbasis. We denken aan de aanschaf van een grote mestcontainer. We kunnen de mest dan composteren en uitdelen aan de Berghemse gemeenschap. Dit zou ons probleem grotendeels op kunnen lossen. Wij hopen op uw steun!