• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghem Sport verliest bij DESO

berghemsport-deso01Vandaag stond voor Ut Urste de uitwedstrijd tegen DESO op het programma.DESO wil kost wat kost zo snel mogelijk hogerop en Berghem Sport heeft dit seizoen rechtstreekse handhaving zonder promotie en degradatie wedstrijden als doelstelling.

Deso heeft de hele wedstrijd meer balbezit dan Berghem Sport, maar het duurt vrij lang voordat een van de teams een doelrijpe kans krijgt, maar bij de eerste de beste mogelijkheid was het wel meteen raak.

Na balverlies van Berghem Sport wist Deso de overtal situatie goed uit te spelen en scoren zij 1-0. Meteen hierna kruipt Berghem Sport door het oog van de naald wanneer een kopbal door een speler van Deso rakelings voor het doel van Berghem Sport langs gaat.

berghemsport-deso02

Toch is het Berghem Sport dat met 1-2 de rust in gaat. Na een vrije trap van Gijs Kappen scoort de compleet vrij staande Martijn Megens met het hoofd 1-1. In de 35e minuut krijgt Berghem Sport een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel. Mitch Gielis gaat achter de bal staan en wederom schiet hij de bal snoeihard in de kruising 1-2. Dit doelpunt was bijna een kopie van het doelpunt van Mitch Gielis van vorige week tegen Wilhelmina”08.

berghemsport-deso03

Zowel net voor de rust als meteen na de rust krijgt Jeffrey Duif de mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden. Na een vrije trap van Mitch Gielis krijgt Jeffrey Duif de bal helemaal verkeerd op zijn hoofd terwijl hij in scorings positie stond. Direct na de rust is er een goede aanval van Berghem Sport en legt Gijs Kappen de bal terug op Jeffrey Duif en die schiet de bal prima op goal, maar de keeper van DESO redT uitstekend. Hierna werd het offensief van DESO ingezet,maar hadden ze wel de hulp van de scheidsrechter nodig om de gelijkmaker te scoren. Mitch Gielis vecht een duel uit met zijn directe tegenstander en na duw en trek werk over en weer valt de speler van DESO in het strafschopgebied en geeft de scheidsrechter een penalty 2-2. Martin Roelofs staat bekend als een echte penalty killer, maar deze keer koos hij helaas de verkeerde hoek en was hij kansloos. 10 minuten later komt Deso op 3-2. Na een afvallende bal scoort een speler van Deso met een flauw schot in de verre hoek 3-2. Weer 10 minuten later krijgt Deso tot ieders verbazing wederom een penalty. Zowel vriend als vijand heeft niet gezien wat er is gebeurd, maar de scheidsrechter legt de bal weer op de stip. Het is maar goed dat rechtvaardigheid nog bestaat, daar deze penalty wordt gemist.

berghemsport-deso04

De speler van DESO schiet de bal keihard tegen de binnenkant van de paal en de bal ketst weer terug in het veld. Hierna kreeg DESO nog enkele zeer goede mogelijkheden om te scoren, waarvan 1 keer een 2 tegen 1 situatie was en zelfs deze enorme kans werd om zeep geholpen. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd scoort DESO alsnog 4-2. Enigste smet op deze wedstrijd waren de 2 gele kaarten voor Gijs Kappen, dus rood. Berghem Sport heeft deze wedstrijd 7 gele kaarten ontvangen en DESO maar 2???

Het was zeker geen goede wedstrijd en het vertoonde spel was van een bedenkelijk niveau, maar de felle en gretige duels en de spanning maakten veel goed en hebben de zeer talrijk opgekomen toeschouwers een tot de laatste minuut spannende wedstrijd gezien met volop strijd. Berghem Sport kan met opgeheven hoofd terug naar Berghem gaan en hoe het er nu naar uit ziet moet de doelstelling van rechtstreekse handhaving zeker haalbaar zijn.

Aankomende zondag moet Berghem Sport thuis tegen Volharding uit Vierlingsbeek. Beide ploegen hebben tot nu 2 wedstrijden gespeeld en beide ploegen hebben 3 punten. Komt allen zondag Ut Urste aanmoedigen.

Opstelling: Martin Roelofs, Jacky van Deutekom, Mark Schoneveld (75e Dennis van de Ven), Martijn Megens, Patrick van de Coolwijk, Younesse Ettahouri (25e Berry Knipping), Andy van Schijndel, Mitch Gielis, Joep Wintjens, Gijs Kappen, Jeffrey Duif (80e Jordy van Buul).

Scoreverloop: 1-0 DESO, 1-1 Martijn Megens, 1-2 Mitch Gielis, 2-2 (penalty) DESO, 3-2 DESO, 4-2 DESO.