• mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Taekwondovereniging Taekyon Berghem doet het goed op Holland Cup

Dat niet iedereen met tropisch weer op het strand ligt of aan het zwembad lieten de sporters van Taekyon Berghem zien. Want gisteren was in Pijnacker voor de achtste maal de Holland Cup; een ITF-taekwondo toernooi. Aan dit toernooi doen ruim 400 deelnemers uit heel Europa mee. Op deze dag was alleen de A-klasse aan de beurt, dit zijn de gevorderde deelnemers. Vanuit Taekyon Berghem deden vier deelnemers mee, waarvan er enkele ook medailles behaalde. Op het onderdeel tuls senioren heren 2e dan wist Huberto van de Wetering een mooie zilveren medaille te behalen. Op het onderdeel sparring wist Bjorn van Krieken bij de Jongens -160 cm een mooie 1e prijs te veroveren.
Huberto van de Wetering werd bij de senioren -78 kg knap 3e. Ken Dekkers behaalde in dezelfde klasse het goud.

Door een bevriende vereniging werd Ken gevraagd om in hun team plaats te nemen bij het teamsparren. In deze wedstrijden wist Ken zijn wedstrijden te winnen, wat een mooie 3e plek voor het team opleverde.

Met vier prijzen op dit sterk bezette toernooi zijn de coaches van Taekyon Berghem weer erg tevreden.