• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

29 mei officiele opening vernieuwde regionale motorcross circuit in Berghem.

Vanaf woensdag 1 juni zal de vereniging haar trainingsactiviteiten verder voortzetten op het vernieuwde circuit. Nadat vorig jaar oktober het regionale circuit vrijkwam hebben de motorcross verenigingen uit de regio de koppen bij elkaar gestoken en kwamen tot de conclusie dat dit de kans was om hun gezamenlijke training activiteiten hier opnieuw te ontplooien. De motorcross vereniging uit Berghem had alle lange tijd geen training accommodatie meer. Hun circuit Nieuw Zevenbergen was afgekeurd door de bonden. Na 1 oktober vorig jaar kwam het circuit vrij voor nieuwe huurders. Dit werd snel opgepakt door de Berghems Motorcross vereniging. Het bestuur, waaronder Gerald Baijens en Richard van der Drift waren als snel in gesprek met andere regionale verenigingen.

Na enige gesprekken werd al snel besloten gezamenlijk verder te gaan. Hiervoor werd de stichting SRMV-Berghem opgericht. SRMV-Berghem (Stichting Regionale Motorcross Verenigingen) is een samenwerking verband van de verenigingen MCC Berghem, MAC St. Christoffel uit Schaijk, MC Heeswijk, MC de Jonge Coureur uit Heesch en MC de Rijdende Wevers uit Nistelrode.

En daarna de handen uit de mouwen. Echter bij opname van de situatie op circuit Berghem bleek het circuit totaal ongeschikt en daarnaast was het circuit niet meer goedgekeurd voor trainingen door de Nederlandse Motorsport bonden. En per 1 januari 2016 waren er ook nog nieuwe ontwikkelingen in het veiligheidsbeleid van de motorsport bonden. Er was veel geld nodig om het circuit weer in een aanvaardbare en veilige staat te krijgen, . Maar met ondersteuning van de gemeenten Oss, Bernheze en Landerd en de hulp van veel vrijwilligers is het gelukt.

En op zondag 29 mei organiseert MC de Rijdende Wevers uit Nistelrode en MC de Jonge Coureur de opening wedstrijd op het nieuwe circuit Motorpark Nieuw Zevenbergen in Berghem. Om 13.30uur zal het nieuwe circuit officieel geopend gaan worden door de wethouders van de gemeenten van Oss  dhr K. van Geffen, Bernheze dhr. R. Wijdeven en Landerd dhr B. Brands.

Er word gestreden in de klassen junioren en senioren solo’s daarnaast is dit een wedstrijd om het Nederlands kampioenschap zijspanen en solo’s Internationaal.

Het circuit is vanaf woensdag 1 juni geopend voor trainingen en zal worden geëxploiteerd door SRMV-Berghem.