• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

in het zonnetje: Boy Hoefnagels

Zo’n beetje heel Berghem weet over wie we het hebben als we het over ‘Boyke’ hebben. Hij is nog maar een paar dagen terug van een ziekenhuisverblijf als we hem dinsdag met een bezoekje vereren. Als we voor de deur stoppen stapt Rini (vader) net op zunne scooter om naar de tandarts te gaan. Hij stapt snel af en zegt “ loop mar effe mee, dan laat ik jullie alvast binnen”. Boy is in de keuken bezig, geeft ons een hand en als we ‘m dan een cadeautje overhandigen vraagt ie “waar is di dan vur? “ Maar onze mooiberghem jasjes verklappen eigenlijk al onze komst. “Vandaag zetten we hem in het welverdiende zonnetje namens mooiberghem.nl “

We verrassen hem met iets lekkers en 4 vrijkaarten voor Beatz of Berghem (mede dankzij cafe d’n Belg) Hij zet een bakkie koffie voor ons, en zegt, ik kom er zo bij zitten, kmoet eerst effe m’n pillen pakken. “ Ja, het valt tegen, het gaat nog niet al te best met me”. Ondertussen loopt ook zijn broer Ron binnen, en komt er gezellig bij zitten.

Boy heeft in het begin van dit jaar een nieuwe nier gekregen. Nu kampt hij met zowe l een virus als een ontsteking, waardoor bestrijding van de een het behandelen van het ander moeilijk maakt. Hiervoor heeft hij afgelopen maand een ziekenhuisopname gehad van zo’n 10 dagen. Nu moet de tijd uitwijzen of de medicijnen voldoende aanslaan. “Sinds gisteren vuul ik me wir iets beter” zegt ie met een brede smile.

Als we hem vragen naar het hoe en wat van zijn niertransplantie vertelt hij uitgebreid over de lange weg daar naar toe, en vooral hoeveel geluk hij wel niet heeft gehad met zo’n lieve nicht. Wilma Roelofs heet ze, en Boy vertelt vol trots hoe abnormaal blij en dankbaar hij is voor haar gulle aanbod een nier af te staan om zo zijn transplantatie mogelijk te maken. Dat is natuurlijk niet zomaar iets, “da vergeet ik m’n hille leven niet meer”.

Boy hoopt met zijn extra nier (hij heeft nu dus 3 nieren) weer volop te kunnen genieten van het leven. Hij heeft afgelopen maanden veel moeten missen. Als ie zich de komende dagen steeds beter blijft voelen , kan hij misschien zelfs nog meedoen aan het Alfa Open tennistoernooi. Hij blijft optimistisch, “ tis pas dinsdag, dus voor het zaterdag is….”.

Uitdagingen gaat hij niet uit de weg, zo heeft hij ondertussen afscheid genomen als trainer bij Berghem Sport B1 en gaat hij de uitdaging aan als trainer bij Margriet A1. Hij heeft er zin en traint nu al met zijn nieuwe team. 

Nou, om ons stukske compleet te maken schiet ik nog snel effe een foto, die 2 keer opnieuw moet, want hij moet er ‘wel fatsoenlijk opstaan’. Maar zoals beloofd Boy, een bietje fotoshoppen doet wonderen ha ha. Terwijl onze hoofdredacteur nog koffie blijft drinken geef ik Boy alvast een hand, wens ‘m heel veel beterschap en sterkte toe, en spreek de hoop uit dat het mar unne mooie zomer mag worden voor ‘m.

Boy, namens MooiBerghem.nl heel veel beterschap en sterkte jonguh !

posterbeatz