• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: Gerrit Bimbergen, ziek thuis na vakantie hongarije

 inhetzonnet-bimbergenEind vorige maand kregen we een mail van Zuster Antoine, of we voor onze rubriek in het zonnetje Gerrit Bimbergen eens wilden verrassen. Hij was ernstig ziek geworden op vakantie in Hongarije. dinsdagmorgen stonden we klaar om Gerrit een bezoek te brengen toen we het nieuws hoorden dat zijn vrouw Annie, zojuist, na lang overwegen,  toch heeft besloten een punt te zetten achter haar vrijwilligerswerk bij de Berghemse Parochie.  Tja, als we dan toch bij Gerrit op bezoek gaan,  kunnen we zeker iemand als Annie ook niet met lege handen laten staan.….

Annie ontvangt ons hartelijk bij de achterdeur in hun sfeervolle huis aan de Dr.Poelstraat, waar “toevallig” ook zuster Antoine op de koffie was.  Zij was met Gerrit , die in een bed in de huiskamer lag, in gesprek toen wij hem kwam verrassen. Als we tegen Annie vertellen dat we voor haar Gerrit komen, maaaaar dat we ook vinden dat Annie wel eens in het zonnetje gezet mag worden,  schiet ze gelijk vol.  De beslissing om te stoppen met haar vrijwilligerswerk valt haar nog steeds zwaar, en we spreken af dat we het onderwerp niet meer ter tafel laten komen. 

“Eerst mar koffie ? vraagt ze “ , tja, hoe kan het ook anders hier in Berghem. En terwijl Annie een lekker bakkie koffie voor ons maakt en onze bos bloemen in het water zet, schuiven we aan bij Gerrit, die ons een uitgebreid verslag geeft over hoe hij hier in bed is beland. Als Gerrit en Annie begin september met hun Camper op reis zijn in Hongarije, lijkt niets een prachtige vakantie in de weg te staan. Met een grote groep campers, en een volledig georganiseerde serie van prachtige uitstapjes in het vooruitzicht begint hun welverdiende vakantie.

Na het eerste uitstapje, waarbij het gezelschap zo’n 5 uur in de bus moest zitten, speelt bij thuiskomst Gerrit zijn rug op. Niet helemaal vreemd voor hem, maar hij weet normaal gesproken de pijn met een kleine wandeling wel onder controle te houden. Echter , deze keer niet. Het wordt alleen maar erger na een korte wandeling! Na een lange nacht met helse pijn en geen nachtrust besluit hij toch naar de dokter te gaan. Niet wetende dat hij effe later met de ziekenauto naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis werd gebracht. In een vreemd land, zonder de taal te beheersen, en met een helse pijn waarvan niemand weet waar die vandaan komt,  wordt hij na een infuusje weer naar huis gestuurd. 

Maar niet voor lang. Al de volgende dag beland hij toch weer in het ziekenhuis, waar nu alle registers worden opengetrokken om een goede diagnose te kunnen stellen. Bij gebrek aan apparatuur moet de MRI scan gemaakt worden bij een rijke particulier. Hier wordt Gerrit, gedragen op een brancard, naar toe gebracht. En gelukkig maar blijkt later, want de scan laat zien dat er tussen zijn ruggewervel een abces is gevormd door toedoen van een onbekende bacterie. Dit veroorzaakte de helse pijnen, en de behandeling wordt direct gestart.  Gerrit blijft voor de behandeling in het ziekenhuis

Annie blijft alleen achter in de camper, waar ze dagelijks met de fiets naar het verderop gelegen ziekenhuis gaat, om een lekker bakkie koffie te brengen, en natuurlijk om Gerrit bij te staan met zijn behandeling.   Met veel  lezen op de -ereader lukt het haar de eenzame tijd door te komen.  Als vanwege een seizoenssluiting  van de camping Annie ook nog eens nood gedwongen naar een pension moet , en vrienden de Camper op komen halen, willen ze beide nog maar 1 ding, naar huis.   

Eindelijk krijgt Gerrit dan een zogenaamde ‘fit-to-fly’ om onder begeleiding van een verpleegster van SOS international, met het vliegtuig te vertrekken naar Nederland.  Hij wordt direct naar het Bernhoven ziekenhuis in Uden gebracht, waar hij hoort dat het maar goed is dat de hongaarse artsen de behandeling al zijn gestart, omdat ie anders wellicht niet meer in nederland was gekomen.

Gerrit werkt nu, samen met Annie aan zijn herstel. Onze bonbons en banketstaaf kan hij daarbij wel gebruiken nadat hij zo’n 20 kilo is afgevallen. Einde vd maand hoort hij of de behandeling is aangeslagen en hoe het verder moet. 

Onze redactie wenst Gerrit hierbij uiteraard alle geluk en beterschap toe, en met een verpleegster als Annie denken wij dat dit zeker goed zal komen… Oh ja, en Annie, ook jij bedankt voor…. Waar we het niet over zouden hebben : )

Geniet van het mooi bloemetje van bloembinderij Maike, jullie hebben dit heel erg verdiend!

inhetzonnetje