• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Wilma Gielis in 't Zonnetje gezet

wilmainhetzonnetjeDe ingezonden voordracht om Wilma Gielis eens in het zonnetje te zetten bleek zeer op zijn plaats. Onze redactie werd door haar trotse man Willy Gielis zeer gastvrij ontvangen op de Wanmolen in Berghem. Wilma zat door haar wond gedwongen rechtop op haar bed in de woonkamer. Ze was zeer blij verrast toen wij met een prachtige fruitschaal bij haar op bezoek kwamen. Nog maar goed en wel ontslagen uit het Radboudziekenhuis , oogt en praat Wilma enthousiast over haar 'eigen vrijgevigheid'.

Ze geeft echter meteen toe dat de operatie toch enigszins was tegengevallen. Tja logisch, zij presteerde het namelijk om een van haar gezonde nieren te doneren aan haar zus Ilona. Geen kleine ingreep dus. Haar zus bleek gekweld door een veel te lage nierfunctie om haar actieve leventje bij te kunnen houden. 

Samen spelen, samen delen werd ons van jongs af aan bijgebracht en nadat Wilma samen met haar man Willy weloverwogen de keuze had gemaakt om een van hier nieren te doneren aan haar zus, kwam de oproep voor de daadwerkelijke operatie toch onverwacht. Een anderhalf jaar durend traject van vooronderzoeken en testen werd nu afgesloten met een datum voor de definitieve operatie.

Wilma hersteld nu, samen met haar zus, van de voor hun beiden perfect uitgevoerde operatie. Een totaal herstel van 3 maanden staat ervoor in de boeken geschreven. Maar terwijl wij ons te goed doen aan heerlijke koffie met cake, vertelt Wilma dat ze eigenlijk niet kan wachten om weer aan de slag te gaan. Ze heeft zelfs al bedacht dat ze wellicht alvast wat administratief werk zou kunnen verrichten bij haar werkgever, zodat ze later haar werk als bevoorradingschauffeuse, eventueel met hulp van een bijrijder, weer kan hervatten. Een zeer actief persoon, zo zet ze zich in bij de sponsorcommissie van Berghem Sport, en is ze al jaren medewerker in de commissie jeugdoptocht van de stichting carnaval.     

Met recht dus iemand in het zonnetje gezet die het verdient om iets terug te krijgen, daar kan haar familie inderdaad trots op zijn. Wij wensen Wilma, en uiteraard haar zus Ilona een spoedig herstel toe, en bedanken Wilma en haar man Willy voor het gastvrij ontvangst.