DAW scoorde de 1-0 tegen Handel maar gaf een resultaat in de laatste  tien minuten weg.
DAW scoorde de 1-0 tegen Handel maar gaf een resultaat in de laatste tien minuten weg. Foto: Marja Megens

2E: Handel verrast DAW, Schijndel verpulvert SSS’18, vier gelijke spelen

Voetbal 3.205 keer gelezen

SCHAIJK | DAW werd in de luren gelegd door de verrassing van dit seizoen Handel in het hol van de Schaijkse leeuw. Vier gelijke spelen in zes wedstrijden waren er deze week in 2E, zo veranderde er weinig op de ranglijst. Koploper, periodewinnaar en winterkampioen Boekel Sport speelde dit weekeinde niet. De grote vraag voor tien van de dertien ploegen is hoe ze een winnende serie na de winterstop kunnen neerzetten om afstand te nemen van de onderste vijf plekken.  

DAW Schaijk ontving de nummer twee van 2E: Handel. De thuisploeg uit Schaijk begon beter en scoorde de 1-0 in de twaalfde minuut. Een bal over rechts komt bij Siem van Merwijk. Hij geeft de bal mee aan Jacco van der Heijden. De nummer 7 van DAW neemt de bal aan en maakt de 1-0. Ondanks het overwicht van DAW blijft het bij deze stand tot de rust. Keeper Joris van Gerwen verrichte een noodzakelijke redding. Na rust knokt Handel zich terug in de match. Het team van trainer Sander Janssen zet hoog druk en speelt veel op de lange bal. Zo kan DAW niet meer het eigen spelletje spelen volgens trainer Rob van der Ven. “Handel wilde er een volledige vechtwedstrijd van wil maken. Laat in de wedstrijd komt Handel tot kansen.” Nino Croijmans schoot de bal in het dak van het doel in de 85e minuut. De aanval ging door nadat de scheidsrechter voordeel gaf na een overtreding. De nummer elf flikte hetzelfde kunstje een paar minuten later. In de rebound maakt hij de 1-2, het doelpunt is controversieel volgens Van der Ven. “Het was een duidelijke buitenspelsituatie. Ik vind het erg zuur om zo de punten af te geven aan een directe concurrent.” De vlagger van DAW constateerde geen buitenspel. Trainer Sander Janssen begrijpt de commotie maar zag niet duidelijk of het wel of niet buitenspel was. “Het is een heerlijke zege en ik ben erg trots op de ploeg. We hadden de eerste helft weinig in te brengen. De ploeg verdient een dik compliment voor vandaag en de hele eerste seizoenshelft. Het is zaak om fit te blijven en met beide benen op de grond te blijven staan”, aldus Janssen. 

Schijndel snelt naar derde plek
SSS’18 wordt niet gespaard dit seizoen. Ook uit tegen Schijndel/De Wit verloor het team met 6-1. De openingstreffer kwam op naam van Tijn Niemeijer uit een corner. Bart de Wit maakte de 2-0 twee minuten later. De doelpunten kwamen na rust in veelvoud. Bram van Wijk maakte de 3-0. Tymo van de Pas deed wat terug namens SSS’18. Bram van Wijk en Stan Guns gaven de zege voor Schijndel net wat meer glans met de 4-1 en 5-1. De echte kroon op het werk kwam van de voet van Tjeerd Peijnenburg. Na een half jaar revalideren kon hij kort, drie minuten, invallen en maakte hij de 6-1. SSS’18 trainer Ron Spruit bouwt met een jong team aan een beter elftal. “De eerste helft hielden we het nog redelijk vanuit organisatie tegen. Na de 3-1 ging het snel. We konden voetballend weinig inbrengen.” De vlag staat er goed bij in Schijndel. Het team van Patrick Methorst gaat als nummer drie de winterstop in. Methorst: “Na vier wedstrijden is er veel vertrouwen. We hebben niet een superstart gehad van competitie. Schijndel wordt langzaamaan één team. De dingen waar we doordeweeks hard op trainen komen er nu uit.”

Eendracht en Rhode pakken één schamel punt
Eendracht’30 flitste uit zijn voegen na het eerste fluitsignaal. Lars ter Steege maakte de 1-0 tegen Rhode al in de tweede minuut uit een halve omhaal. Rhode weerde zich kranig door even later via Mark van de Zanden de 1-1 te scoren. Het herenteam van Eendracht’30 maakte voor rust via Joep van Dam de 2-1. Na de thee kwam Rhode opzetten en zette de thuisclub uit Mook onder druk. Eendracht scoorde niet uit de counter en Rhode deed dat wel in de tachtigste minuut. Floris van Esch maakte de 2-2 uit een rebound. Beide ploegen schieten vrij weinig op met een gelijkspel. Rhode trainer Theo van Lieshout baalde als een stekker. “We geven doelpunten te makkelijk weg en verdedigen niet resoluut. Zo loop je telkens achter de feiten aan. Qua scoreverloop mogen we niet klagen maar we moeten niet in die positie komen. We waren in de eerste seizoenshelft te wisselvallig. We halen aanvallend regelmatig een hoog niveau maar snijden onszelf te vaak in de vingers.” Van Lieshout gaf nog een compliment aan de debutant die inviel, Tom Hesselberth, hij deed dat volgens de trainer goed.

Olympia’18 en Avanti’31 delen punten
Olympia’18 kwam net als Rhode terug van een achterstand. Avanti’31 kwam door twee corners op een 0-2 voorsprong bij rust dankzij twee doelpunten van Teun Kuijpers. Na rust maakten Juul Schellenberg en Monzer Al Saadon de 1-2 en 2-2 namens Olympia. Trainer Wil Beijer was niet blij met het punt maar wel tevreden over de veerkracht van zijn team. “We komen met dit gelijkspel niet dichterbij de middenmoot. De eerste seizoenshelft was onvoldoende van onze kant. Aan de andere kant zijn we nog niet eens op de helft van het aantal wedstrijden dus is het nog een beetje krom”, zei Beijer.  

Eigen doelpunt kost Prinses Irene de kop
Prinses Irene was de enige ploeg die scoorde in de pot tegen Union. Desondanks verloor het met 1-0. Een ongelukkig eigen doelpunt van Harm van Nuland nekte de ploeg van Joost Janssen in de 25e minuut. Janssen: “Wij hebben wederom een prima pot gespeeld maar laten ook weer onnodige punten liggen. De gehele wedstrijd zijn we de bovenliggende partij maar wederom wil de bal er niet in en maken we verkeerde keuzes in de laatste fase. We gaan dus met een vervelend gevoel de winterstop in. Iedereen realiseert zich dat we onnodige punten laten liggen.” Prinses Irene zakt af naar de negende plek, dat is net onder de grens. Aan het einde van het seizoen betekent die positie nacompetitie.

Flipperkastvoetbal in Berghem
Heeswijk kruiste de degens in Berghem. Beide trainers onderstreepten vooraf het belang van deze zespuntenwedstrijd. De elftallen deden er alles aan om drie belangrijke punten in de wacht te slepen. Doelpunten vielen er niet. Jens van Lieshout en Max Sluiter waren er namens Heeswijk dichtbij. Volgens Heeswijk-trainer Mark Strik vormde het gelijkspel een terechte afspiegeling van de match. “Het is altijd beter om gelijk te spelen dan te verliezen. Bij vlagen was het flipperkastvoetbal met veel balverlies aan beide kanten.” Berghem blijft zevende. Trainer Ton Kosterman kent Mark Strik goed. “Hij was nog een oud-pupil van me in zijn jongere jaren bij Margriet. Die jongen doet het goed en heeft een mooie toekomst voor zich als trainer.” Volgens Kosterman lukte het Berghem Sport niet om in de eindfase tot gevaarlijke kansen te komen. “Ik vond het verder niet verstandig om alle risico’s te nemen om de zege te halen. Tien ploegen strijden om in de top-8 te blijven en de nacompetitie te ontlopen of direct te degraderen. Het scorend vermogen is het belangrijkste leerpunt voor ons. Er is werk aan de winkel.” Heeswijk gaat als twaalfde de winterstop in. Strik: “Na een niet sterke start waren we wisselvallig. Ons spel is gaandeweg wel beter geworden en we zijn bewuster met de mogelijkheden omgegaan. De tweede seizoenshelft wordt een flinke kluif maar we zijn strijdvaardig. Hopelijk rolt het balletje onze kant op met een complete selectie.”

Uitslagen 2E:
DAW Schaijk - Handel 1-2
Schijndel/De Wit - SSS’18 6-1
Rhode - Eendracht’30 2-2
Berghem Sport - VV Heeswijk 0-0
Olympia’18 - Avanti’31 2-2
Union - Prinses Irene 1-0

Stand 2E:
1. Boekel Sport 10-30 (pk 1)
2. Handel 10-22
3. Schijndel/De Wit 11-18
4. DAW Schaijk 10-17
5. Rhode 10-14
6.Avanti’31 10-14
7. Berghem Sport 11-14
8. Union 10-13
9. Prinses Irene 10-12
10. Olympia’18 10-11
11. Eendracht’30 10-10
12. Heeswijk 10-8
13. SSS’18 10-0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Olympia'18 en Avanti'31 deelden, zoals zoveel ploegen in 2E, dit weekeinde de punten.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant