Boekel Sport won met 1-3 van een minder Olympia'18.
Boekel Sport won met 1-3 van een minder Olympia'18. Foto: Bas Delhij

2E: Handel vermorzelt SSS’18, Berghem Sport toont veerkracht

Voetbal 4.246 keer gelezen

HANDEL | De kogel is de kerk uit, Sander Janssen verlaat na dit seizoen Handel als hoofdtrainer. Handel blijft ondertussen vrolijk doorgaan met winnen, net als Boekel Sport overigens. Eendracht’30 en DAW Schaijk spelen met 3-3 gelijk. Avanti’31 pakt zijn eerste zege. 

Door: Cis van Pinxteren

Koploper Boekel Sport overtuigt
Boekel Sport wint voor de derde keer op rij. Ditmaal moest Olympia’18 eraan geloven. Olympia’18 kwam op voorsprong via een meevaller, de keeper van Boekel Sport maakte een fout waar Freek van de Kerkhof van profiteerde. Daarna stelde Boekel Sport echter snel orde op zaken. Tim Schuijers maakte de gelijkmaker in de 17e minuut op aangeven van Jesse van Moorsel. Schuijers flikte dat opnieuw in de 22e minuut op aangeven van Edward Schouten. Boekel Sport bleef de betere en maakte in de 55e minuut de beslissende 1-3 via Pim Wammes. Trainer Michiel Jans en héél Boekel Sport mogen langzaam hopen op een periodetitel. Olympia’18-trainer Wil Beier vond dat zijn team als collectief faalde. “We kwamen op alle vlakken tekort. Boekel Sport was de betere ploeg. Niemand heeft individueel gefaald, we hebben elkaar laten vallen. De kikkers op de bank staan te springen, mijn taak is om hen allemaal in de mand te houden. Er zal iets anders gebracht moeten worden wil je wedstrijden winnen.”

Handel laat SSS’18 kansloos
Promovendus Handel is bezig met een droomstart. Na drie wedstrijden heeft de ploeg van Sander Janssen zeven punten. Janssen gaf eerder vanochtend aan dat hij aan het einde van het seizoen stopt als trainer van Handel. “Voor jezelf en de vereniging maakte ik de keuze om aan het eind van het seizoen te stoppen. Ik denk dat het alleen maar goed is dat na drie jaar een nieuw gezicht met nieuwe energie voor de groep staat. Ik heb goed gesproken met de club en wil het seizoen goed afsluiten, waarom zou ik wachten met het nieuws brengen als de keuze gemaakt is. Ik maak niet de fout om te laat afscheid te nemen”, zegt Janssen. SSS’18 werd vermorzeld in de beginfase vandaag. Na 24 minuten stond het 3-0 voor Handel door twee doelpunten van Teun Graat en één van Ties van Son. Daarna ging Handel wat slordiger spelen en kwam SSS’18 meer in het spel. Teun Graat scoorde 4-0. Jeffrey Arents scoorde de 4-1 vlak voor rust. Handel maakte het karwei echter af in de tweede helft. Ties van Son legde één bal in het netje: 5-1. SSS’18 scoorde nog de 5-2 als toetje via Koen van Bree. Janssen: “Voor Handel is dit een geweldige start waar we alleen maar van hadden kunnen dromen. We leven van week naar week, de eerste periode duurt nog lang. Tim van Bree debuteerde vandaag in de basis en maakt een goede ontwikkeling door.” Trainer Ron Spruit van SSS’18 zag zijn team voor de tweede keer verliezen, SSS’18 is gedeeld hekkensluiter. “We gingen er kansloos af tegen Handel. Na 24 minuten staan we al met 3-0 achter door twee grote fouten van ons. Zowel in balbezit wisten we door slordige passing en aannames en het niet winnen van duels niks te vertellen.”

Gelijkspel Eendracht’30 tegen DAW 
Na kwartier aftasten komt Eendracht’30 op 1-0 voorsprong via mooi doelpunt via kopbal van Joep van Dam. Nog voorde rust kwam DAW op gelijke hoogte  1-1 Na de rust Eendracht’30 op 2 -1 door Milan van Leth, Assist van Daley Hoogakker. Daarna werd DAW sterker en scoorde de gelijkmaker 2-2 en meteen daarna 3-2 voor de thuisclub. Eendracht gaf zich niet gewonnen en 5 minuten voor tijd was het invaller Lars ter Steege  die uit ‘n corner van Aron Schnorrenberg., 3-3, ‘n terechte uitslag bij ‘n wedstrijd op hoog niveau !

Eerste overwinning Avanti’31
Avanti’31 en Rhode speelden een aantrekkelijke derby waarin beiden ploegen vol ter aanval trokken. Rhode kreeg in de 37e minuut een gigantische kans toen de vrije spits de bal, die op de doellijn rolde, binnen kon lopen. “Hij mist op de één of andere manier die bal. Als hij met één of ander ledemaat hem wel had geraakt zat ie”, aldus Rhode-trainer Theo van Lieshout. Avanti’31 en Rhode trakteerden het publiek op een openwedstrijd met golvend aanvalsspel. De ingevallen Jip Schippers van Avanti wordt in de zestigste minuut diep gestuurd en rent net als de keeper op de bal af, het contact met keeper Paul van Heesch was daar en een rode kaart en vrije trap waren het gevolg. Avanti zoekte daarna geduldig de aanval op en drukte Rhode achteruit. In de 75e minuut valt de beslissing, Jip Schippers legt de bal terug op Roel Kappen die vanaf zo’n achttien meter raak schiet. Rhode speelde daarna alles of niets en werd bijna beloond. In de slotsecondes volgde er een scrimmage in het strafschopgebied van Avanti’31, op miraculeuze wijze via onder meer de onderkant lat en de keeper ging de bal er niet in. Van Lieshout baalde van de nederlaag. “We hebben niet gekregen wat we verdienden. Rhode speelde een goede pot met meer intensiteit dan vorige week, de jongens voerden het plan goed uit. Op de beslissende momenten zat het niet mee, hier kunnen we mee verder.”

Berghem Sport viert benauwde zege
Berghem Sport leek in de openingsfase tegen Union uit op te lopen tegen een domper. Twee doelpunten van Union werden desondanks afgekeurd wegens buitenspel. Zo kon Berghem Sport groeien in de partij en wist Joeri Theunisse uit een corner de 0-1 te scoren. Berghem Sport kreeg meer ruimte en werd gevaarlijker in de omschakeling. Senna Vissers dribbelde zo de zestien in, zijn inzet belandde via een bovenbeen van Union in het net. Union kwam vóór rust zelfs met tien man te staan na een rode kaart. Trainer Ton Kosterman waarschuwde zijn elftal over de gevaren van het manoverwicht. “Meestal zie je dat het team in ondertal alle risico’s kan nemen en het team met meer spelers de verkeerde keuzes maakt aan de bal. We deden het echter prima en gaven niets weg. Omdat we drie honderd procent kansen misten lieten we het na om de wedstrijd op slot te zetten.” Berghem Sport kreeg daarna de deksel op de neus toen Union de 1-2 scoorde in de tachtigste minuut en Joeri Theunisse vlak daarna zijn tweede gele kaart pakte. Thom van de Broek scoorde in de blessuretijd de bevrijdende 1-3. Kosterman: “Het was billenknijpen na de 1-2. Een aandachtspuntje is dat we eerder een wedstrijd moeten beslissen. We hebben veerkracht getoond.”

Schijndel en Prinses Irene pakken puntje
Stan Guns was weer eens de man die scoorde voor Schijndel/De Wit. Zijn doelpunt in de negende minuut bleek een spaarzaam doelpunt. Thijs van Doorn voorkwam een nederlaag van Prinses Irene door in de 83e minuut de 1-1 te maken via een voorzet die goed viel. Zo heeft Schijndel nog niet verloren of gewonnen maar drie keer gelijkgespeeld. “De wedstrijd kon twee kanten op gaan. Na de 0-1 gaven we geen kansen weg, een verdwaalde voorzet leidde tot de 1-1. Dat is erg zuur, we creëren nog te weinig. Als je niet sterk genoeg bent om te winnen moet je vooral niet verliezen”, aldus Schijndel-trainer Patrick Methorst. Prinses Irene trainer Joost Janssen vond dat zijn ploeg ondanks het veronderstelde veldoverwicht ook weinig kansen creëerde. “”Schijndel was erg stug en verdedigend. We kwamen er moeilijk doorheen. Gelukkig schoot invaller Thijs van Doorn, bedoeld of onbedoeld, de gelijkmaker erin. Daarna hebben we nog aangezet maar het mocht niet meer baten.”

Uitslagen 2E:
DAW Schaijk - Eendracht’30 3-3
Olympia’18 - Boekel Sport 1-3
Handel - SSS’18 5-2
Prinses Irene - Schijndel/De Wit 1-1
Union - Berghem Sport 1-3
Avanti’31 - Rhode 1-0

Stand 2E:
1. Boekel Sport 3-9
2. Handel 3-7
3. DAW Schaijk 3-7
4. Berghem Sport 3-6
5. Eendracht’30 3-4
6. Prinses Irene 3-4
7. Avanti’31 3-4
8. Heeswijk 2-3
9. Schijndel/De Wit 3-3
10. Olympia’18 3-3
11. Rhode 2-0
12. SSS’18 2-0
13. Union 3-0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant