Mats van den Broek met een sliding. (Foto: Ruud Schobbers)
Mats van den Broek met een sliding. (Foto: Ruud Schobbers)

Van den Broek (Berghem Sport): ‘Tegen TOP zijn we alleen met drie punten tevreden’

Voetbal 973 keer gelezen

OSS | TOP speelt na de 3-0 nederlaag tegen HVCH komende zondag opnieuw een derby. Berghem Sport is de volgende opponent op het Osse kunstgras. Voor Mats van den Broek een bijzonder duel, aangezien hij met de Berghemnaren tegen zijn oude club speelt. “De wedstrijd leeft bij ons, we hebben er veel zin in.”

De nu 24-jarige Van den Broek speelde tot en met de B-jeugd bij Berghem Sport, maar maakte daarna de overstap naar TOP. Daar brak hij door tot de selectie, maar een onbetwiste basisspeler was hij niet altijd. Dat is hij wel bij Berghem Sport, waar hij als centrale verdediger een belangrijke kracht is. “Bij TOP speelde ik op het middenveld en kreeg ik niet de kans centraal achterin. Bij Berghem Sport wel en dat is toch mijn positie. Ik heb hier echt geen reden tot klagen. Ik speel alles, voetbal samen met vrienden, mijn maatje Wessel Theunisse staat naast me in het veld en ik heb het heel erg naar mijn zin. Het is wel leuk dat ik nu tegen mijn oude club mag voetballen. Veel spelers van toe spelen er niet meer, maar natuurlijk ken ik nog wel de nodige mensen. Met Berghem Sport speelden we vorig seizoen in de beker thuis tegen TOP, maar in Oss heb ik nog niet tegenover ze gestaan.”

Overwinning
Wanneer Van den Broek zondag rond 16.15 uur tevreden is? “Alleen met drie punten. Daar gaan we ook echt alles voor doen.” Bij een overwinning op TOP gaat Berghem Sport die ploeg voorbij op de ranglijst van de eerste klasse C. “Toch blijft handhaving zonder nacompetitie ons doel. Tot nu toe kennen we een goed seizoen. Dat was tijdens ons eerste jaar in de eerste klasse wel anders. Het verschil qua niveau met de tweede klasse is groot en wij dachten dat we ons spel ook in deze klasse door konden trekken. We kregen een aantal keer flink klop en zijn toen behoudender gaan voetballen. Dat zal tegen TOP ook het geval zijn. Wij zullen inzakken en op de moment dat we de bal hebben veroverd vol gas geven.”

Fitte groep
De voorbereiding op de derby verliep rommelig bij Berghem Sport. Het vaandelteam speelde twee oefenduels, maar mede door coronagevallen nooit met een volledige selectie. “Nu hebben we een vrijwel fitte groep, alleen Donny van Herpen is nog niet fit. Voor mijn gevoel zijn we er ook klaar voor. We zijn blij dat we na zo’n lange tijd weer een competitiewedstrijd mogen voetballen.”

Eerste klasse C:
1. HVCH 10-26
2. FC Eindhoven AV 9-18
3. EFC 9-17
4. Alverna 10-17
5. Best Vooruit 9-13
6. TOP 9-13
7. Berghem Sport 9-13
8. Nemelaer 10-13
9. Erp 9-11
10. Woezik 9-11
11. Leones 9-10
12. Brabantia 10-9
13. NEC 9-5
14. Rhode 9-1

Brabantia - HVCH
TOP - Berghem Sport
Rhode - NEC
Nemelaer - FC Eindhoven
EFC - Woezik
Leones - Best Vooruit
Erp - Alverna

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant