Dave Eveleens. (Foto: Peter Kuijpers)
Dave Eveleens. (Foto: Peter Kuijpers)

Dave Eveleens: 'Ik wil gewoon kampioen worden'

Voetbal 1.370 keer gelezen

OSS | Dat Dave Eveleens Amsterdamse roots heeft, blijkt al snel als je met hem spreekt. Gepokt en gemazeld in het voetbal is de aanvoerder van derdeklasser Berghem Sport zeker. Zich gek laten maken heeft hij al geruime achter zich gelaten. Toch worden de pauzes in het gesprek langer als het over de komende derby met Margriet gaat. Zondag om 14.30 uur trappen de ploegen op De Koppelsteeg af.

door Peter Kuijpers

Het blijft een fraai knipperend affiche. Ook Eveleens kijkt uit naar Berghem Sport tegen Margriet, de topper in de derde klasse D. "Dat is het zeker, daar kan ik niet omheen. Veel publiek, spanning en emotie. Mooi toch." Zondag verloor Berghem Sport bij Handel en de aanvoerder van Berghem Sport wil er nog best wat over kwijt. "Toen we daar op het veld kwamen, wist ik al snel wat voor wedstrijd het zou worden. Dit veldje is niet ons veldje. Deze mensen moesten het hebben van veel passie en vooral strijd. Je gaat er automatisch in mee, maar zijn niet aan voetballen toegekomen."

Ervaring
Zondag wordt dat anders met twee voetballende ploegen. "Op De Amstelhoef zijn we geen moment in de problemen geweest en wonnen we. We doen het behoudens de nederlaag zondag niet slecht. Onze selectie is smal. Als je ons vergelijkt met de voorhoede van Margriet met Joey Schuurmans en Ferhat Coskun hebben die wel iets meer in huis. Wij hebben met Donny van Herpen en Bram Kappen meer ervaring. Ik wil gedreven door mijn Amsterdamse arrogantie gewoon kampioen worden en daar hoort winst bij zondag op Margriet", aldus de captain van de Berghemnaren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant